Máte traumu z pôrodu?
Máte traumu z pôrodu? Ako ste sa z nej ,,vyliečili"?
Áno mam ale fyzickú traumu...
Chcela som viacej detí a po tomto som si povedala nikdy viac.....
Myslím si ale ze časom spracujem tie bolesti.
Porod sa mi skomplikoval a cisársky sa už nedal urobiť.
Rodila som v obrovských bolestiach na konci mi prestali úplne kontrakcie nemohla som tlačiť...
Musela som porodiť ale riadny nastrih až po zadok,tlcenie na brucho...už doniesli kliešte ze bábo výberu a v tom syn zazrakom vysiel...nedychal nevidela som ho...rozdychali ho a
Odniesli ho mal nízke apgar.. a mna hodinu zasivali...myslela dom ze som v americkom horore.
Ženy prosím Vás ste tu niektorá co zažila niečo podobné? Mali ste potom ešte deti? Ďakujem
Ešte dodám ze mňa dali tlačiť nejak riadne skoro ja som nemala žiadne tlaky ani pocity na tlačenie.len riadne silne kontrakcie do brucha ta ako bývajú už ku koncu veľmi silné a v tom syn aj stratil ozvy...a ja som tlačila uplne násilu..
No a také hrozné to bolo pre mňa ze mi nevadilo ze nevidím syna ani som.nechcela a ešte som si pomyslela ze ak aj zomrel hlavne ze sa skončilo to trápenie...tak som sa striasla od bolesti ešte dlho...
No a robila som si pripravu na porod celý kurz masaze naparky...pozitívne som sa snažila myslieť ale nič s toho mi nepomohlo...
Podľa mňa musel aj personál urobiť chybu
...ale aj tak by mi nik neveril lebo v správe mam napísané že všetko išlo dobre...
Ja som aj zabudla ako to prebiehalo. Ale traumu nemam.

Áno, mám z toho traumu a vzhľadom na dramatickosť situácie a jej následky opodstatnenú, spustilo mi to fóbiu z lekárov a lekárskeho prostredia a zo samotného zážitku z pôrodu som sa dostávala vyše 10 rokov. Doteraz mám s tým problémy, ale už aspoň nezažívam depresívne stavy v období narodenín môjho dieťaťa, ako roky predtým.