Mohla som tak dlho prenášať?
Ahojte 😉 hlavne ma pre moju otázku neukameňujte. Zaujíma ma, keď som porodila 22 septembra 2014, mohla som otehotnieť 30. novembra 2013 a tak dlho prenášať? Ďakujem za odpovede🙂
@simona1493 ak si mala vyrátaný termín 6.9., tak si musela nadiktovať dátum poslednej menštruácie 30.11.
Čisto teoreticky je možné, že k oplodneniu došlo 30.11., ale skôr by som na Tvojom mieste pospomínala, čo si robila na Mikuláša 😉
@simona1493 3.12. som mala posledne kramy, otehotnela som az niekedy okolo 20.12., ak by si otehotnela naoza tohoj 30.11., tak to by si neprenasala dva tyzdne ako pises, ale viac ako mesiac a to je naozaj trocha nepravdepodobne... uz tu aj niekto vyssie pisal, ze potom uz placenta nesplna svoju funkciu, plodovka je v rozklade...
to nezda sa mi to velmi pravdepodobne, ja som otehotnela 24.12. a rodila som 16.septembra
@simona1493
zaujimava tema. Co sa tyka tvojej otazky tak uz bolo povedane asi vsetko. Je to velmi nepravdepodobne.
Mam vsak par otazok postrehov: ak odpovies, budem rada. Ked si tak presne pamatas/mas niekde zapisany 😕 datum pohl. styku, vies aj datum poslednej menstruacie pred otehotnenim?
Z tvojej otazky tak trochu citit neistotu/mozno vieru v to ze tento pan "poslednynovembrovyden" by mohol byt otec. Tympadom si nie si ista a teda existuje aj iny kandidat (dufam ze ich nie je viac 😖 ). Asi by som hladala tam...
@simona1493 no pochybujem zeby si 30.11.otehotnela,,,,podla mna nie,,,ja som otehotnela 23-26.12.2013 a mala sa narodila 11.09.2014 aj to mi ju v 39 tyzdni vyvolavali, takze si zrejme otehotnela zo styku potom
@simona1493 to je fyzicky kvoli placente proste nemozne. Aj toto ma svoje limity... otehotnela si neskor, neviem, ci teraz riesis s kym, ale ak ano, proste daj urobit testy dna. Priplatis si, ale budes na istom.
@simona1493 u mňa bola posledná MS 19.11. styk bol 27.11 a ovulka 29.11 (dátumy sú stopercentne isté)...TP bol 26.8., podľa sona 22.8. (čomu zodpovedá aj posunutá ovulka), rodina som 28.8. deň pred plánovaným vyvolávaním....takže ak by si otehotnela najneskôr 5.12., TP by bol 27.8. a k tomu si pripočítaj 2 týždne a mas dátum 42tt, čo je teda ozaj asi posledný deň, čo by bolo dieťa aj plodovka ako-tak v poriadku...
Ahoj, robila som v zdravotníctve. V súdnom lekárstve sa počíta posledný možný termín od styku 300 dní, čo je však veľmi nepravdepodobné v dnešnej dobe. Neuváddzaš posledný menzes, prvé pohyby, tiež rozmery dieťaťa pri narodení, čo však nie je smerodatné. Ak ti však lekári podľa ultrazvuku určili termín na 6.9., tak k oplodňujúcemu pohlavnému styku došlo pravdepodobne okolo 15.12. Najlepšie je dať si urobiť testy, je možno aj anonymne, ale je to drahé.
moja suseda prenášala 3 týždne a mala zelenú plodovú vodu, bolo to už pre dieťa nebezpečné. Zelenú plodovú vodu by si si hádam všimla.
ak si mala 30.11 zač. menzesu, tak pôrod mal byť 7. 8. tak dobre ak si prenášala niekoľko dní tak určite do konca - aj to je veľa do konca augusta. Takže dátum ako ty uvádzaš nekorešponduje s dátumom pohl. styku.
@simona1493 mne z toho vychadza jedine, ze ochrana po 30.11. zlyhala, takto dlho si urcite prenasat nemohla...
@bonaqa2013 ja som mala poslednu MS 5.11. a termin porodu mam 12.8 - takze nie je dobry tvoj vypocet

Kitty88 podla toho co pises si otehotnela len 3 dni po mne a porodila 7 dni predomnou velky rozdiel tam nie
je