icon

Môže byť pri cisárskom reze odmietnutá celková anestézia?

kobylka002
15. apr 2025

Ahojte , po dnešnom dni teda vyšetrení som úplne v strese,bola som za primarom v nemocnici kde budem o chvíľu rodiť,čaká ma plánovana sekcia ,od úplného začiatku som bola natom že jednoznačne chcem byť uspata v celkovej narkóze,mám už jeden akútny cisársky rez za sebou,tesne pred tým ako mi pred pár rokmi robili som zažila aj norlamny pôrod keďže som ho do poslednej chvíli absolvovala ,malý nešiel von bol omotany popuc snourou čo si pán doktor nevšimol vtedy volali na poslednú chvíľu moju dr ,k pôrodu zažila som jeden celý deň peklo ukrutných bolesti poslednu hodinu som už doslova umierala čo som bola tak vysilena a to toho chuj doktor ktorý mi vtedy vravel že neviem tlačiť proste trauma roky som stoho mala taký vnútorný pocit druhý hlas že vlastne to bola moja chýba že neviem odrodit vlastne dieťa čo nebola ale potom čo si si prežila mi stoho ostala trauma.dnes mi primár povedal že nevidí dôvod na celkovú anestézu aj keď som mu povedala že s prvého mám traumu ,preto si neviem predstaviť byť pri vedomí ,počas sekcie .ja viem že k organizmu je to lepšie mať len spinal ale ja si to za žiadnych okolnosti neviem predstaviť o týždeň mám ísť na predoperačné aj k anestéziológovi a vraj sa mám snimi dohodnúť,myslíte že to bude problém a môžu odmietnuť má uspať ? Ďakujem

colsami
15. apr 2025

To je jedna z najdlhsich viet co som kedy videla.

Ved uvidis co povedia. Co to azda cudzi ludia na fore vedia, co Ti povie anesteziolog?

Ja osobne s doktormi v takychto veciach teda nevyjednavam, nemysli si, je aj v ich zaujme aby mali zivu a zdravu matku aj dieta, tak nevidim dovod aby som si vydupkavala svoje. Ale sto ludi sto chuti, dnes uz ludia chcu rozhodovat o vsetkom lebo maju pocit ze je to len ich vec a na ich zvazeni (co vela krat vobec nie je).

Nech Ti vsetko dobre dopadne.

beata_k
15. apr 2025

@kobylka002 Samotna sekcia trva par minut, doslova. Ja som za 20 minut bola vybavena. Ak mas velku uzkost poziadaj o rajsky plyn. Ten by ti mali dat bez problemov. To budes uvolnena az az

siska53
15. apr 2025

@kobylka002 opytat sa mozes, ale byt pri vedomi pri sekcii je za mna uplne super.

jarkaslck
15. apr 2025

Ahoj, ja ta chcem len povzbudit, bola som pri vedomi pri sekcii, bolo to fantastickych 15-20 min. Vobec nic som necitila, hned som dceru videla, podali mi ju a s muzom sme sa s nou zvitali. Drz sa.

katulienkax
15. apr 2025

Ja som mala 2 spinale a pre mna najhoršie zážitky . Lekár by mal brat aj do úvahy psychiku pacientky pri voľbe anestéze. A kopec deti bolo odrodenych pri celkovej, neviem čo tak tlačia, keď si to žena vyslovene neželá !

kiki68
15. apr 2025

Oni ked vidia, ze si velmi v strese tak daju celkovu aj po zavedeni spinalu. Zase vyhoda je, ze budes hned vidiet babatko, nebudes nic citit tak, ci tak. Vobec by som sa toho nebala. Dohodnes sa s nimi, Podla mna to nebude problem

adus18
15. apr 2025

Ahoj, mňa sa anesteziologička pýtala, či chcem spinal alebo celkovú a keď som povedala,že spinal tak v poriadku, ešte sa ma pýtala či naozaj 🙂 takže určite je to o dohode..podľa mňa ti nebudú robiť proti tvojej vôli spinal,keď máš takéto stresy a traumu..

kristinka92
15. apr 2025

Keď budeš mas plánovanú sekciu, spinal je naozaj “v pohode”- je mi ľúto tvojho hrozného zážitku, strašne sa to čítalo. Ale takéhoto zážitku pri spinale sa naozaj obávať nemusíš, čo je super že budeš pri tom keď sa babatko narodí a mat z toho príjemnú spomienku, ktorá ti dúfam vylieči traumu z toho prvého porodu.

pininka1
15. apr 2025

Celková za mna oveľa oveľa horšia ako spinal. Mne dali na výber, po prvej, kde zistili ze nemôžem hocijakú celkovu

danieli
15. apr 2025

Mala som sekciu 10 rokov dozadu a moj gynekolog mi povedal, ze je to moja volba, ci spinal alebo celkova, v nemocnici pred cisarskym sa ma anesteziologicka opytala, ci spinal ci celkova, vybrala som si celkovu, neviem vsak ako je to dnes, ale vtedy som ja rozhodovala

mimikarol
16. apr 2025

Ja som bola pri vedomí. Po kontrole som musela ísť do nemocnice a už si ma tam nechali, v noci mi robili akútnu sekciu. Dali mi niečo na uskladnenie, veľmi som sa bála a mala som vysoký tlak. Neviem čo to bolo, ale bola som úplne zrelaxovaná 😅, necítila som nič, žiadne tlaky ani ťahanie. Do 15tich minút bolo po všetkom. Keby som mala ísť ešte raz, tak len spinál ak by to bolo možné. To preberanie sa z narkózy neni žiadna sranda

basulaak
16. apr 2025

Ja som mala akutnu sekcii a nezabral mi spinal. A to sposobilo ze som dost citila stipanie na bruchu, zacala som panikarit a kricat to anesteziologicke ze ja vsetko citim a potom som sa uz len zobudila ako mi tlacia babo k tvari. Takze zjavne ma prispala a ulavila mi tym. Bola som jej vdacna.

heln
16. apr 2025

@kobylka002 porozpravaj sa s anesteziologom. prvu sekciu som mala akutnu spinalom, bola som rada, ze som pri vedomi, dietatko mi v perinke dali ku hlave, kym ma zasivali, zotavila som sa rychlo, jedine co bolo treba tak lezat po spinalke a nezodvihnut ani hlavu.
druhu sekciu som mala v celkovej kvoli nizko polozenej placente, tam nechceli o spinali ani pocut, bola som ako mechom udreta, urcite mi odumrelo vela neuronov v mozgu.
ak nemas nejake velkw komplikacie, tak sa naozaj pri spinali nemas coho bat, nic neuvidis, bude tam plachta, anesteziolog sa bude s tebou stale rozpravat a budes pri narodeni svojho dietata, budes ho pocut a vidiet. a aj pre dieta je spinal lepsi.

maryetta
16. apr 2025

Mozem svoju skusenost?
Mala som prvy porod... 28hodin. Kedy skusali mozne i nemozne.
Tak tuzobne som uz chcela mat babo konecne v naruci. A ked konecne uz islo do "tuheho" brali ma na sekciu. Kedze epi nezabrala tak ma museli uspat. Do teraz (uz skoro 11rokov) mi je luto ze som porod prespala. Proste az to bolo pre mna najhorsie.
Ale chapem ze niekto proste tak ako ja som velmi nechcela a brala to ako ozaj posledne riesenie niekto berie ako prve.
Ja som mala dalsie porody. Prirodzene a do sekcie by som isla ozaj len v tom poslednom moznom.
Po dohode s primarom som mala dokonca aj vyvolavane porody-co malo kde robia po sekcii.

Uvidis ako dopadnes na vysetreni. Doveruj ale lekarom a skus mozno po psychickej stranke viac popracovat. Ver hlavne sebe 😉