Môže ísť otec v sanitke do pôrodnice?
Ahojte chcem sa spytat ked ste sla niektora rodit a nemate auto byvame na dedine otec mohol ist sanitkou svami ci nesmel vdaka za odpovede😉
@ave17 milost pani ste tu vy !!!nepoviem mam zapkateny porod tak asi viem co mi lekar povedal dal papier ale dakujem za odpovede pojdem taxikom ked to bude teda bez komplikacii a tak isto sa boja asi vziat si to na zodpovednost tehotnu zenu neviem tiez som to pocula ze ich odmietol taxik vziat taka je doba kazdopadne nie som milost pani chcem len to na co mam pravo dakujem vam za vase nazory a odpovede😉
@walkyra88 po sude by si ichtahat mohla ... ale nemam istotu, ze by ta vzali do zazmluvnenej nemocnice,byvam medzi dvoma nemocnicami - cca 20 km dooboch, no od nas vozia do spadovej. oni tiez musia vykazovat ukony a km navyse by poistovna komu vykatala? mozno v BA to taknie je, ale zisti si to pre istotu. segra sla taxikom, no mala zas overene, ze ju vezmu.
do sanitky ti manžela nezoberú, ak to na teba príde, oni zvážia kam pôjdeš, môže sa stať, že ťa odrodia, doma, v sanitke alebo ťa stihnúť odviezť do spádovej nemocnice prípadne tam kam chceš ( to záleží od situácie , času...)... to už musí zvážiť záchranár, nie ty, lebo on bude mať potom z toho prúser...pri malých deťoch sa rodič môže zviezť, záchranári a teda prvá pomoc je urgentná pomoc pri záchrane ľudského života
No keby to bol akutny porod jednak by nerozmyslali nad tym ci to ma niekdo niekde zaplatene ale hned do najblizsej porodnice to je jedna vec a ked je zena uz 2 rodicka a boji sa toho ze to bude rychli porod v bolestiach jej to bude uplne jedno kde porodi hlavne aby bolo dietatko zdrave.a kym pride taxik aj v tomto pripade to nemusi mamicka stihnut ani sanitkou tie si tiez davaju nieked riadny cas.takze radsej zabezpecit suseda ktory sadne do auta a ist s nim.a co sa tyka auta tak uz na dedine je uplne uplne treba aspon jedno.si neviem predsavit tahat nakup 12km a busom.
@walkyra88 inak oni vas odvezu do najblisej porodince.Skor by som volila suseda,susedku niekoho kto bude hned pri Vas lebo kym pride taxi ci sanitka moze byt mimi na svete.Alebo to spravyt ako ja vybavit lekara a na urcity den ja som tak rodila 200 km od bydliska.A stihli sme to 😀Brala som vysoke davky magnezia a dcerky sa narodili 40 tt obe😀ale porody boli vyvolane
Inac neviem ako inde ale v ba taxikari nechcu vozit moc tehule do porodnice ani s podlozkou, ani sa nedivim, tiez by som nechcela aby mi v aute ostali telesne tekutiny 😂
... a ešte poradím, priprav si do taxíku tú nepremokavú, jednorázovú podložku na prebalovanie na sedadlo kde budeš sedieť, tak taxikár nebude mať problém.... aby sa nestalo, že ťa nezoberie...nie každý ma žalúdok nato drhnúť plodovku, aky by ti náhodou tiekla...nemyslím to samozrejme v zlom, ale už sa stalo, že taxikár odmietol vziať rodiacu ženu práve preto, aby mu nezašpinila sedadlo 😳🔫
@narayan to aj kamoske povedal taxikar,ze ok,vezme ju ale nech mu daju za cistiaren. Sice jej plodova netiekla,ale zaplatili a hura rodit
uz ked som si volala v 7m zachranku ze mam bolesti nastastie to bol oblickovy zachvat tak ked boli u nas robili vysetrenie tak sa ma pytali kde budem rodit takze by sa to nepytali len tak si myslim v ba to je asi inak asi by si niekto take prachy neplatil keby ho mali vziat inde ale jasne je keby to bolo akutne vazne neriesim kam idem vdaka za infosky pekny den potom v maji napisem ako som isla a ako som isla😀
ja sa ešte k tej sanitke vyjadrím... odbočím od témy, oni si na čas nedávajú, lebo ono je všetko zaznamená, koľko im trvá cesto od nahlásenia adresy okrem toho že sú sledovaní gps, ibaže je doba, kedy si ľudia začínajú volať sanitky za všetko, potom sú sanitky non stop obsadené ( samozrejme, že dispečing im to vydá ako adresu, ako keby sa mali doťahovať po súdoch) a keďže sú takmer stále obsadení tak sa stane, že nepríde včas alebo raz niekto doplatí na to, lebo nebola voľná sanitky, kedže každý dnes si vola za všetko sanitky ☹ nehovoriac, že záchranári nemajú nárok za 12 hodinovej služby na obed, lebo je diera v zákone a oni sú nepretržitá prevádzka...
@lenkamaxim tak ako ja sa taxikárom ani nečudujem, asi by som to tiež nerada drhla... no zas, keď nič nezašpinila, tak mi to príde blbé..... asi by bolo najlepšie sa vopred dohodnúť s taxislužbou, čo budú prípadne vyžadovať ( podložku, v prípade ušpinenia čistiareň) ... lebo potom sa dohadovať s taxikárom v kontrakciách by bolo na mňa asi moc
@felycity js som volala ze mam silne bolesti ja ze neviem co to je oni ze poslu mi sanitku ja ze mozem ist na autobus ked tak oni nie nebudu to riskovat a potom ma v kecoch nechali behat z jedneho poschpdia na druhe 5hodin az kym mi nezistili co mi je a to ked mi praskla cysta na vajecnikoch som zomierala zaplavovala ma krv a sanitar ze z bolestou brucha sa nevola sanitka ale ja som sa nevedela postavit takze je to hlavne o ludoch si myslim a bezdakov vozia hore dole ziaden poistenie a ziadne platby na pohotovostiach toto je slovenska realita😉
Hlavne, že kadejakých ožranov, čo im to tam môžu celé ovracať, vozia. A ešte mi tak napadlo - neviem, či by som chcela dieťa s chlapom, ktorý ma ani do pôrodnice nevie dopraviť!
@walkyra88 tak áno, ono to záleží kto sedí na dipečingu a na strane druhej aj to ako je to podané a nahlásené.... toto sú veľmi ťažké rozhodovania a ťažké situácie, samotný záchranár čo príde s tým , ale nemá nič spoločné, jemu už len adresu nahlásí dispečing......pozri zistila si čo a ako a treba sa teda na to pripraviť, keby došlo k niečomu takému to, aby si mala v zálohe nejaké plány, držím, palce, aby ste v pokoji dorazili s manželom do nemocnice
@extempore suhlasim, ked nema vo veku ked uz ma deti auto (hoc aj staru skodovicu na urgentne veci npr. ist s chorym dietatom k dr.) or vodicak, tak by mal vediet zabezpecit kamarata, suseda, sestru, brata, kolegu co ja viem koho pre svoju rodiacu zenu a necakat, ze ich odvezie sanitka (nemyslim fakt urgent veci ked sa vola 112 v zivot ohrozujucich stavoch, to je o inom) a este aj oboch.
@extempore ja sa nehnevam, ale posudzovat niekoho partnera podla toho ci ma alebo nema auto je prinajmensom opovazlive..
A autorka nikde nepise, ze partner sa nebude snazit odvoz nejako riesit, jednoducho sa spytala ci moze ist do sanitky aj partner..
Je milion dovodov preco clovek auto nevlastni, aj ked je mi jasne, ze ludia maju pocit, ze auto je nevyhnutnost bez ktorej sa neda zit a kazdeho co jazdi mhd povazuju uz pomaly za socku 😂.. (pre tento nazor su cesty tak plne ako su, kazdy by mal mat minimalne dve auta, vsak?)
Na MK zeny vedia tak krasne druhych riesit podla par viet...
@jana_eyre neviem, čo je na tom opovážlivé. Človek má mať deti vtedy, keď je aspoň ako tak zabezpečený. Nemám nič proti MHD, v mestach je to praktické, ale keď bývam na dedine, potom je auto naozaj nevyhnutnosť.
Robila som manažérku vo veľkej nemocnici a poviem ti, že záchranári a lekári zo sanitiek boli riadne frustrovaní, keď vozili ženy do pôrodnice. A možno 5% prípadov to bol urgentný pôrod. Väčšinou vozili počernú menšinu alebo ženy, ktoré si nevedeli zabezpečiť odvoz. A niekde pritom môže umierať človek, ktorý tú sanitku naozaj potrebuje. Toto si treba uvedomiť!
@extempore sorry zabezpečený sme mame vlastny byt a to ze nemame auto pre nas nie je ziadna dolezita vec ..a ked zena ide rodit nejde o jeden zivot ale minimalne o dva zivoty a viac...takze naco lekar povie volajte si sanitku ked to na vas pride a keby muz nebol doma a mal auto??tak co mam cakat kym porodim ako trosku sa preberte a vidiet ako ste si hladala muza podla toho co ma😂👍🏻a ako pisem zavolam si taxik a hotovo iba ak by sa mi nieco stalo alebo by to bolo vazne ohrozujuce moje babo tak sanitku takze nie som ciganka mam vsetko zaplatene mam svoj byt ale nemam auto tak som socka ze🙈😂😂😂
@extempore nech sa páči, takúto osvetu môžeš ísť robiť medzi počernými, aby mali deti až potom, čo si zaobstarajú auto. Keď s týmto uspeješ, vyriešiš mnohé sociálne problémy na Slovensku, držím palce.
A to, či niekto má auto alebo nemá auto... vieš o tom, že niektorí ľudia dobrovoľne auto nemajú? A je to ich vec a tvoj názor je pre nich bezpredmetný... nechápem, z akého dôvodu vôbec posudzuješ ľudí, ktorí auto jednoducho nemajú... nepoznáš fakty, súvislosti a podmienky, tak radšej nesúď...
@extempore ano, nedavno som citala vyjadrenia tych frustrovanych zdravotnikov z toho, ze nejaky muz zavolal sanitku bezdomovcovi s omrzlinami na nohach, vraj keby zomrel, bolo by to lepsie pre spolocnost, nejak podobne sa vyjadrovali.. 🙈🙊
frustrovani mozu byt akurat tak z toho, ze v zdravotnictve je tak malo penazi, ze nie je dostatok sanitiek pre kazdeho, nie z toho, ze vozia zeny ktore idu rodit - ved ak je porod taka pohoda bez ohrozenia zivota, preco stale nie je u nas normalne rodit doma?
Jasné, že väčšina žien si nehľadá partnera podľa toho, či má auto. Moji rodičia tiež nemali pri štyroch deťoch ale bolo to ťažké. Keď potrebovali ísť s nami na pohotovost museli prosiť susedov o odvoz. Bývali sme na dedine a keď sme zmeškali autobus do mesta, smola. Tri hodiny sme čakali na ďalší. My sme si s manželom kúpili auto a som rada. Pri prvom pôrode mi začala v noci odtekať plodová voda a kým ma tam manžel za 15 minút doviezol bolo celé sedadlo mokré. Auto sme využili aj veľakrát pri odvoze deti aj nas dospelých na pohotovost.
@walkyra88 Prosim ta este raz povedz, ze si si zaplatila😅 Na dvojstranovu diskusiu sme tu tuto informaciu este dost krat nepoculi.

@walkyra88 nie nemoze bohuzial