icon

Môže ísť otec v sanitke do pôrodnice?

walkyra88
2. apr 2017

Ahojte chcem sa spytat ked ste sla niektora rodit a nemate auto byvame na dedine otec mohol ist sanitkou svami ci nesmel vdaka za odpovede😉

moni244
3. apr 2017

@esther03 nie je kazda zlatokopka, co si chlapa podla auta

moni244
3. apr 2017

*co si vybera chlapa podla auta

schmeterling95
3. apr 2017

Myslim ze nie :(

esther03
3. apr 2017

@moni244 skus citat s porozumenim: mala si zobrat chlapa, co vie aspon odvoz zabezpecit a nenecha ju lulat sa sanitkou tzn. vediet zavolat otca, brata, kamosa, kamosku, svokru, kolegu, micky mousa. teda kohokolvek kto moze zenu prepravit do nemocnice. Na to netreba byt zlatokopka, na to treba najst hladat chlapa co vie otvorit hubu a spytat sa znamych.

moni244
3. apr 2017

@esther03 a ako vies, ze to nevie? Co ked je autorka ten typ zien, co sa potrebuju ukazovat, ake su samostatne a chlapa potrebuju len na nosenie vyplaty?

esther03
3. apr 2017

@moni244 tak nech si to samostatne aj odslape nezlatokopka jedna, co jej staci chlapova vyplata 😀 😀

lencita
3. apr 2017

@misinka0611 volala si s operatorom KOS,nie so zachranarmi. Asi vedia preco volali,mozno sa im uz neraz stalo ze ich otocili do inej nemocnice, nemyslim si ze by len tak z dlhej chvile chceli vykecavat s onkologom

tutu_1
3. apr 2017

@esther03 ja som si v pripade núdze, ked by muz nemohol odvoz zabezpečila v podstate sama. A to si nemyslím, ze moj muz je neschopný. Len pracuje vyše 100km od nášho bydliska. Jeho rodina je v zahraničí, moja rodina je tak isto vyše 100km od nášho bydliska. Susedov mame, ale tiez nebudú kvôli mne na špagáte.
A to mam skutočne veľmi schopného muža, len som zvyknutá nesedieť ako chudinka so založenými rukami, kým sa o mna niekto postará. Jednoducho som vec poriešila ja, navrhla mužovi, ci je to ok (my sa doma radíme o všetkom), zhodli sme sa a bolo.

Inak baby vazne mnoho rodín nema auto, lebo na to finančne nema. Ja neviem, kde žijete vy a v akých pomeroch, ale nie každá rodina je na tom tak dobre aby si to auto mohla dovoliť. A pritom su to normálni ludia, deťom dajú prve posledné.

sasa1310
3. apr 2017

@tutu_1 áno, ale v niektorých prípadoch je auto nevyhnutnosť. Či už so zdravotne znevýhodnenou osobu v rodine, alebo napr. ako u nás kde nás je viac a keby som mala platiť MHD celej rodine, tak ma to vyjde 2x viac ako keď chodíme všade autom. Nehovoriac o čase a pohodliu

tutu_1
3. apr 2017

@sasa1310 ved v pohode ja sa nehádam o týchto veciach. O tom sme sa ani nebavili.

esther03
3. apr 2017

@tutu_1 ja neviem ako to uz napisat, nejde o auto!!! Ide o to zabezpecit si odvoz (rodina, znamy, kamarati, taxik...) pri fyziologickom (nie komplikovanom ci rychlom) porode, aby ta sanitka z RZP sa nelulala z Ivanky az na Antolsku, kym blizsie bude Ruzinov ako spadova (netusim kde ma Ivanka spadovu tak to len tip), lebo ten cas medzi Antolskou a Ruzinovom moze niekomu velmi velmi chybat. A ano, aj ten druhy si plati odvody. A v konecnom dosledku tato tema moze byt uplne nepodstatna, ak autorku npr. pre prenasanie hospitalizuju.

0silvia0
3. apr 2017

@esther03 jasné že nejde o auto, ale celé tieto doťahovačky naštartoval príspevok jednej prispievateľky a motá sa to tu dokolečka dokola a každý si melie to svoje. Tu je ten AUTOVÝ príspevok:
extempore
@jana_eyre no nehnevaj sa, ale chlap, ktorý je vo veku, že môže byť otcom by už mal mať auto. A hlavne, keby ho aj nemal, tak ten odvoz by svojej tehotnej žene mal zabezpečiť.
Dnes o 09:33 • čaká bábätko, termín má v apríli 2017 (38. tt) • Odpovedz • Páči sa mi to • 4 • Pošli IP •

sam2
3. apr 2017

To vazne je tu skoro 6 stran o tom, ci je dolezite mat alebo nemat auto? Ach zeny, zeny.... ja sa necudujem, ze nas chlapi povazuju za slepice.... 😂🙈

stascha
3. apr 2017

@walkyra88 vidiš, ja som nič také nedostala, ale ja by som povodne rodila v Ružinove, ale nakoľko som bola rizikovka chodila som dr, Plankovi na Kramáre a sanitari to vôbec neriešili len sa spýtali kde budem rodiť. A sranda bola že tam boli prvý krať teda na porodnici, ale ked videli tu zapchu tak ma ukludnil lekar že uz porodil 4 deti v sanitke... TO vieš jednoduchá otázka a debata na kolko strán. Tak držím palce nech to dobre dopadne...

narayan
3. apr 2017

@sam2 tiež sa nestíham diviť, kam sa to "zas" celé zvrtlo 😩🔫

tova
3. apr 2017

@walkyra88 Overene info: Ked si maloleta a ides rodit, tak aj otca ti vezmu ako doprovod do sanitky 😀

walkyra88
autor
3. apr 2017

@tova maloleta nie som a uz to tu nemusite nafukovat kazdy vie svoje kazdy ma skusenosti 😉

maslenka
3. apr 2017

@sam2 ja som si myslela, že na MK sa vedia ženy do krvi pohádať iba v top témach - očkovať alebo nie, kojiť na požiadanie alebo nie, svadba, alebo život bez nej, ale vidím, že som sa mýlila.

zuzana76
3. apr 2017

@jana_eyre ja som raz volala zachranku k mladsiemu synovi, lebo zvracal a vyvracal oci a dusil sa a ked prisli zaroven dobehol aj svokor a vraj keby nebol stihal prist, tak ma vezmu aj s druhym synom, lebo nesmu nechat malolete dieta same doma

zuzana76
3. apr 2017

a ja by som si zavolala asi takxik, keby sme nemali auto. az keby ma neodviezli, a nebola po ruke ani ziadna kamoska, ci niekto z rodiny s autom a porod bol na spadnutie, tak by som samozrejme volala sanitku

zuzi0911
3. apr 2017

Som zvedava ci budete aj take aktivne ak bude ziadat o radu mamicka ohladom materstva,dietata,,,,lebo poradit poriadne nevie nikto co sa tyka aj tohoto fora,,ale rozoberat takuto blbost to ano,,,

bluka2
3. apr 2017

Fandim vsetkym, co by mohli ale nemaju auta. Inak, cim vyspelejsia krajina, tym viac takych ludi tam je 😉 Napr. nedaleko - Vieden - kopec ludi tak zije.
Ten stupidny komentar musel byt asi od niekoho, komu je zivotne prostredie, CO2 emisie u **** a asi sa jej pacia petrzalke parkoviska, pardon chodniky 😀

jana_eyre
3. apr 2017

@zuzana76 fuha, dufam, ze bol potom skoro v poriadku...

dai
3. apr 2017

@bluka2 tak vo viedni naozaj auto nepotrebujes🙂 ale porovnavat ba a vieden z pohladu mhd - verim tomu ze toto nespravi nikto kto pozna vieden a ba😉

bluka2
3. apr 2017

@dai Roky vo Viedni a 20+ r. v BA, vzdy bez auta. Dalo sa aj s MHD 😉

dai
4. apr 2017

@bluka2 cize podla teba je to to iste?🙂 ako prepac... jasne, da sa vseliak... v mojom pripade - vo viedni auto odstavujem pripadne idem vlakom/ lodou - nasledne metrom kdekolvek nasobne rychlejsie ako autom... v ba? Bez auta by som nestihala nic ... a jasne, dalo by sa... akurat ze cesta do prace cez skolku a skolu by mi namiesto terajsich cca. 2p minut zabrala asi 2 hodiny - rano aj vecer... a to si ja teda svoj cas vazim dost nato aby som s nim takto naravala... ale jasne, ako pises - da sa...

esther03
4. apr 2017

@bluka2 a kdeze mame v BA to metro ako Vieden ked je BA ako Vieden? 😀 Ty pravdepodobne necestujes denne po BA z jedneho konca mesta na druhy s dvomi tromi prestupmi, nechodis s postihnutym dietatom, nevodis dieta do skolky na opacny koniec pretoze take skolky ako potrebuje ono su v BA dve a sakra ani jedna v tovjej casti mesta...atd. Ano, da sa aj MHD ak cestujes s Rusoviec ides do centra jednym busom a za 15 minut vystupis pod novym mostom takmer v centre. Alebo hocake ine pidi vzdialenosti bez prestupu. Ale skus rano spravit cestu Vrakuna- Petrzalka (kde mas speci skolku) a potom smer praca co ja viem v Zlate Piesky. To na 8.00 busom nedas ani keby si superman. Nehovoriac o tom, ze to dieta treba aj vybrat v rozumnom case- teda kym je skolka otvorena, co je zvycajne do 16.00 (bavime sa o speckaćh pri normalnych skolkach mas este pol az hodinovy "bonus" k dobru).

bluka2
4. apr 2017

@dai
@esther03
To ze je to to iste, ste povedali vy, nie ja.
Ani elektricka to nezlepsila?
Inak ja som si vybrala vsade kde som byvala byvanie blizko pri praci a teraz sadam na bycikel s dcerou a vam prajem ziadne zapchy 🙂

dai
4. apr 2017

@bluka2 tak moja firma sa uz 3x stahovala🙂 nejak necitim dovod sa stahovat vzdy ked firma🙂 deti mam v skolke a skole ktora mi vyhovuje nie prvej pod oknom na ktoru budem nasledne nadavat... firma aktualne sidli uplne mimo elekrickovej trati🙂 notebook nosim do.ov kazdy den, velakrat po ceste domov este nakupim etc... nejak si to nechcem ani predstavovat s mhd🙂
Ja chodim nastastie aj rano aj vecer oproti zapcham - 20 minut to mam do prace uz aj so zastavkou v skole a skolke - inak autom 5- 8 minut - nestazujem si😉 ale keby mam ist mhd tak s tym mojim nakladom ; detmi a pripadne nakupom by to bol iny hardcore😉
Ver mi ze potovnavat mesto s funkcnym metrom a ba sa fakt neda... mozno ked postupne aspon tu elektricku dobuduju tak to bude o dost lepsie...

sasa1310
4. apr 2017

@bluka2 čiže, keď sa ti narodí postihnuté dieťa, tak sa rovno presťahuješ blízko špeciálnej škôlky a potom o 3 roky neskôr sa zasa budeš sťahovať blízko špeciálnej školy , dobre som to pochopila, však?
Sama si napísala, že si si vybrala bývanie blízko práci.
Električka nezlepšila? Električka vbehne na začiatok Petržalky a to je celé. Je to jedna zástavka vrámci Petržalky. Potom húfa ľudí prestupuje na 95 a iné autobusy, ktoré ich zoberú ďalej do Petržalky.

A ešte jedna otázka, na bicykel sadáš aj s 2-3 deťmi?