icon

Môže ísť otec v sanitke do pôrodnice?

walkyra88
2. apr 2017

Ahojte chcem sa spytat ked ste sla niektora rodit a nemate auto byvame na dedine otec mohol ist sanitkou svami ci nesmel vdaka za odpovede😉

esther03
4. apr 2017

@sasa1310 ono sa to niekomu medituje a pouca ked ma jedno zdrave dieta a pracu 20 rokov tu istu 🙂
@bluka2 to sa vzdy stahujes ked sa firma prestahuje? Aj decku menis skolku ked sa firma prestahuje? Hadam nie 😀 Btw elektricka pomohla ludom byvajucim tesne pod starym mostom (zastavka Farskeho a Jungmanova) vsetci ostatni musia minimalne raz prestupit na iny bus.

sam2
4. apr 2017

Ježiš ženy... vy sa na celý tento smrtelný problém pozeráte z velmi subjektívneho pohladu.... Proste, pre niekoho je auto dolezite a nevyhnutnost a pre niekoho nie...Ako co je na tom nepochopitelne a zlozite, ze sa to rozobera uz druhy den.... Preco mate potrebu ostatnych presviedcat, ze len ta vasa pravda a presvedcenie je to jedine spravne... vsak nebudte jak.... 😂

esther03
4. apr 2017

@sam2 nepochopitelne je len to, ze niekto tvrdi, ze v BA auto nie je potrebne. Keby napise, ja auto nepotrenujem lebo mam vsetko pod nosom, ale chapem, ze pre inych je nutnostou, ok. Ale nech ma niekto nepresviedca, ze je to od toho ako si zariadim, lebo ona si zariadila.

jana_eyre
4. apr 2017

@sam2 ked tu sa taaaak dobre presviedca o svojej pravde 😂 proste niektore zeny na MK nesmu pripustit, ze druhym vyhovuje nieco ine ako im.. Asi by nespali, ci co...

sardinka336
4. apr 2017

No ja bez auta som ako bez nohy. Nákupy, decká, lekari...ako nehovorim, ze by som zahynula lebo ved obchody, všetko tu je. Skratka je to aj pohodlnejšie...skor lutujem zeny čo nemaju šoferak, furt odkazane na to kto s kým sa zvezu, nemozu sa len tak zobrat a ist niekde, nákupy vláčia po kočíkoch....ja sadnem do auta a neriešim. Pokial človek fakt nejde na smer Dunajska Lužna, Vrakuna, most do Petrzalky ...tak sa to celkom dá..

sam2
4. apr 2017

@esther03 no ja tiez v ba auto nepotrebujem (ja dokonca nemam ani vodicak, hanba mi), v pohode to riesim mhd a taxi.... moj muz si nevie predstavit ist bez auta ani na wc... ale nejdem tu niekoho presviedcat, ze auto je v ba nevyhnutnost a taktiez naopak, ze bez auta sa da prezit.... ja tak fungujem roky a to byvame kusok za Ba (Most pri Ba).... ano, bez mucenia priznavam, ze niekedy by som sa nakopala, ze som si ten vodicak neurobila, ale v pohode sa da zvladat. Ale to ze to zvladam ja, neznamena, ze to bude zvladat kazdy....proste treba vyjadrit svoj nazor, ale aj respektovat to, ze niekto funguje inac ako ja....... niekomu to vyhovuje... netreba ludi sudit, resp.odsudzovat.....

jana_eyre
4. apr 2017

@esther03 inak ty si tak nastartovana, ze si si ani nevsimla, ze @bluka2 nikde netvrdi, ze ba v auto NIKTO nepotrebuje, ale len, ze fandi vsetkym, kto auto mat moze a nema.. V konecnom dosledku, kazdy kto auto nutne POTREBUJE by mal byt rad, ze nie kazdy kto auto NEPOTREBUJE ho aj ma.. Lebo to nemozes popriet, ze je dost ludi, co nemaju postihnute dieta pracu kusok od domu a predsa auta vyuzivaju, hoci by ho nepotrebovali.. Je to kazdeho vec samozrejme, ale aj vdaka takym mozno vecer nemas kde zaparkovat.. A aj vdaka takym nazorom ako ze chlap ma mat auto sa tu o par rokov uz nebudeme mat kde pohnut, lebo ved kazdy clen domacnosti jedno auto.. 😂

esther03
4. apr 2017

@sam2 ak si precitas moje predchadzauce prispevky, tak uvidis, ze ja respektujem, ze niekto chodi mhd, ak mu to tak vyhovuje, ale nech mi nikto netlaci, ze mam dat napriklad postihnute decko na bicykel a slapat s nim denne 50 km a viac (ano, tolko denne narobim po BA). Takze ked si ich precitas, zistis, ze nikoho neodsudzujem, len hovorim, halo pozrite sa na to aj z inej strany.

sardinka336
4. apr 2017

@jana_eyre tak to som ja, auto vobec nepotrebujem lebo všetko mam na dosah..obchody, zdravotne stredisko...viac menej by som prišla pešo na všetky ,,strategické,, miesta. Ale proste je to pohodlné. Casovo, priestorovo...skratka ja rada idem autom. BUdem sa s malou trepat ,,emhádečkou,, ked nemusim? A načo? Ked som nemala auto len pre seba tak som tak chodila, keby som nemala tak holt budem zase chodit MHD...ale inak ani ma nehne aby ma pohlo...

esther03
4. apr 2017

@jana_eyre to tvrdila moni244 nie bulka2. A vies kvoli komu nemam vecer kde zaparkovat? Kvoli cezpolnym z KE, NR, BB a co ja viem skade (ale teda najmä z vychodu co si vsimam znacky), ktori tu nemaju ani trvaly pobyt, dane platia v hornej dolnej, ale pouzivaju parkoviska v stvrti ked idu moje dane. Inak ja netvrdim, ze chlap ma mat auto, ani som to nikde nepisala, ale teda mal by vediet zabezpecit odvoz zeny do porodnice.

sardinka336
4. apr 2017

@esther03 a v piatok jak dobre, všetko pomizne...idu sviatky jooj to tu bude čo sa týka aut sveta zit. Inak nič proti cezpolným, Slovensko je krasne ja mam rada kazdy kut, ludia nemozu za to kde sa narodili do akych podmienok.

moni244
4. apr 2017

@esther03 teba to este stale bavi? Prskat tu na vsetky, co auto nepotrebuju? A este ides vytahovat cezpolnych 😀 dobre sa teraz smejem

esther03
4. apr 2017

@sardinka336 presne tak v piatok mam pol parkoviska volne 😀 suhlas aj s druhou castou prispevku 🙂

esther03
4. apr 2017

@moni244 tak dobru zabavu 🙂

sardinka336
4. apr 2017

A sak super kto auto nepotrebuje a nie je lenivy ako ja.

momoqui
4. apr 2017

Tema rozdebatovana na 7 stran 😀😀autorka uz na prvej uznala ze pojde taxikom 😀😀vzdy lepsie citat rano kona ako aktuality 🤓

bluka2
4. apr 2017

@esther03 Ako casto sa tvoja firma stahuje? Moja je stale tam kde uz dlhe roky, v centre Viedni a ani skolku sme nemenili ani raz

simca06022011
4. apr 2017

@esther03 aj my sa tešíme na Blavakov čo sviatky prežívajú na chatach a v hoteloch po celom Slovensku... Nie sú to len cezpolni čo utekajú na sviatky a víkendy ;)

bluka2
4. apr 2017

Vsetky co ma oznacili: ja chapem, ze vela ludi to auto potrebuje. Ale vela ludi, ako napriklad ja nie, tak ho nemam. Dufam, ze by ma ziaden chlap ako 30nicku bez auta neodpisal ako vy niektore tohto manzela autorky ako nezabezpeceneho 😀
Ps. Ak budem mat 2. dieta, kupim si taky prives na bicykel

bluka2
4. apr 2017

Ps. Je to aj zdravsie a aj nohy sa pekne vytvaruju 🙂

jana_eyre
4. apr 2017

@sardinka336 aj my sme teraz kupili auto navyse, pre mna a deti, (ked budu chodit na kruzky, do skolky, mhd u nas chodi malo,tak preto) lebo sme nasli super rodinne a vyhodne.. ale zatial ho nepotrebujem (a bojim sa) cez tyzden parkuje u nas na dvore..

Ja som skor myslela na ludi co kazdy den stoja v zapche hodinu, kazdy je tam sam a keby nastupil do eliny, je v praci za 15minut.. A potom tu istu streku absolvuju vecer a nadavaju ako to vsetko trva.. (mam takeho znameho, ma 3 auta pred bytovkou a nadava ako tu je plno) a my sme boli divni pre okolie, lebo sme mali LEN jedno auto a ja s detmi radsej mhd zatial.. A muz sa odvezie k elektrickam a ide do prace nou..

Ale to je fakt jedno kazdy nech si robi ako potrebuje, len by bolo fajn ak by aj myslel na okolie, co sa castokrat nedeje..
@esther03 ved toto, tak nechapem co ste sa tak do bluky pustili,ved nepovedala nic na rozculovanie..

Uz nemam cas pisat tak pekny den vsetkym.. 😉

sardinka336
4. apr 2017

@jana_eyre u nas su v zapchach skor tí ,,cezpolný,, ako Malinovo, Dunajska, Rovinka...ano, tí trčia v zápchach lebo často neni ina moznost
No frčim aj ja s malou na cvičenie...pa pa potom popišeme. No, nakoniec koli tomuto kecaniu budem musiet ist autom lebo nestiham...😀

dai
4. apr 2017

@bluka2 s tym bicyklom drzim palce... ja som dlho chodila - vlastne pokial sme nemali deti tak som auto nemala... chodil mi priamy spoj do prace, neriesila som😉 uz s prvym to zacalo byt komplikovanejsie, s druhym o dost viac... pri troch, hm...
ten vozik je fajn podla mna na vychadzky a tak, ale zladit aj deti - vekovo aj temperamentom🙂 u nas napr. dcera uz jazdila na bicykli ked bol maly do vozika - po ba by som dieta nepustila na bicykli - podla mna pre dospeleho cloveka, ktory ma dokonalu kontrolu nad bicyklom je to dost velke dobrodruzstvo 🙂 detto tahat vozik cez 6prudovu cestu☹ ako som pisala - zial ba ma co sa dopravy tyka velmi velke rezervy, aj ked sa pomaly s tym zacina nieco robit, o prepojenej sieti elektricky ci cyklotras sa zatial neda ale absolutne hovorit☹

walkyra88
autor
4. apr 2017

@bluka2 presne😀👌🏻👍🏻

dai
4. apr 2017

@jana_eyre tak my mame tiez 2 auta, a k tomu dokupene este 3tie parkovacie miesto pre navstevy☹ ja osobne nechapem mesto preco nema voci obyvatelom ci developerom poriadne poziadavky na parkovanie... stavas novy dom? povinnost predavat byty aj s parkovacimi miestami... chces nadstavbu k staremu? postav najskor parkovaci dom a infrastrukturu - etc. ... takto sa to deje v normalnych mestach ( nas uz tento trend zachytil - u nas k bytu boli 2 parkovacie miesta povinnost a som zato aj vdacna - niet nad pohodove parkovanie ...) - viem ale ze sa stale stavaju nove stavby - dajme tomu 50 bytov a k tomu 50 parkovacich miest... co je uplne mimo ked ratame ze fakt priemerna rodina v ba tie 2 auta ma ak ma deti a chodia k nim aj navstevy:-/

0silvia0
4. apr 2017

@sardinka336 aj tak by si išla autom, lebo si lenivá (ako si sama napísala), ale dobrý pokus o sebaospravedlnenie😎😇

felycity
4. apr 2017

@dai toto už dávno malo byť zákonom podmienené, o firmách ani nehovorím... bez toho by som nedala ani stavebné povolenie ani kolaudačné, inak sa z tohto parkovacieho problému nikdy nevymotáme

dai
4. apr 2017

@felycity suhlasim, len zas ja sa bojim aj reakcii ludi☹ oni tie parkovacie domy nie su zadarmo, detto parkovacie miesta etc. ... a co vidim reakcie v okoli tak kazdy chce auto pomaly este pre nenarodene dieta ale nie je ochotny platit ani cent za parkovanie☹

felycity
4. apr 2017

@dai nuž, ale pokiaľ chcú mať auto a nie jedno tak s tým musia rátať, lebo tá situácia začína byť neúnosná, ak mám na to živiť 2 autá tak by som mal byť si vedomý, že nebudem mať parkovania večne zdarma, všetko sa dá rozumne vyriešiť, pre fyzické osoby s trvalým pobytom napríklad 1 miesto zdarma, daľšie si platiť, pre firmy a zamestnanocov tam by to malo byť podmienené zákonom pre staviteľ, u nás máme jednu firmu v rodinnom dome, narátala som 15 áut, čo parkuje na chodníku! nenormálne....

sasa1310
4. apr 2017

@dai už to je povinnosť predávať byty s parkovacími miestami. Akurát taký kupujeme a musíme aj parkovacie stále čo nie je lacná záležitosť