icon

Môžem jesť pred odchodom do pôrodnice?

jajatko
24. jún 2012

Ahojte bambuľky, zajtra mám ísť na príjem do nemocnice lebo podľa posunutého termínu, ktorý som mala mať minulý štvrtok už prenášam, tak neviem, či mi zajtra dajú hneď vyvolávačku alebo čo sa vlastne bude diať 😕 😨 dosť sa bojím a teraz ani neviem, či môžem ešte jesť teraz večer - už zase som hladná, alebo aj ráno pred odchodom do nemocnice - to zrejme už nie 😔
poraďte mi prosím na čo sa mám pripraviť, mám si ráno doma spraviť aj klystír alebo to netreba? bojím sa, že ma tam nechajú ešte trápiť a potom môžem jesť? môže mi napríklad priateľ priniesť jedlo poobede? ak by so mnou nič nerobili? za Vaše príspevky a rady vopred ďakujem.

Strana
z2
simsalabim
24. jún 2012

@jajatko urcite sa najedz....ja som mladsiu dceru tiez prenasala, sla som na prijem rano s listkom, zistili, ze som otvorena na 4cm a krcok spotrebovany, tak si ma nechali rovno v porodnici. Mali tam sialeny frmol, rodilo velmi vela zien na raz, mne nic nebolo ziadne bolesti, kludne som si popijala caj, zjedla som horalku, na obed som zbehla do bufetu - moj prvy porod trval 18hodin a nejedla som vyse 27hodin, nemala som uz ani sily a od hladu som nevladala spolupracovat, smadna ako tava...proste som si povedala, ze ja znova nebudem o hlade a smade polomrtva rodit.

No a druha dcerka sa narodila vecer, kedze tam mali taky frmol, na mna nejako od rana zabudli a ked si o 4 pri meneni sluzieb spomenuli a skontrolovali ma (nalez sa nezmenil), rozhodli sa, ze mi pichnu vyvolavacku. Dcerka to asi pocula, pretoze mi hned vytiekla plodova voda, nic nestihli pichnut a do hodiny bola mala na svete. Bola som velmi rada, ze som bola v pohode a mala aj silu spolupracovat a kludne rodit...

elzu
24. jún 2012

Ahoj, určitě se najez-něco, co máš ráda, budeš energii potřebovat 🙂 i s sebou si vezmi, co máš ráda-já jsem s sebou měla takové ty rozpustné bonbonky z fruktozy, dobily mi baterky v průběhu porodu-sama jsem byla hospitalizovaná po deseti dnech přenášení a těsně před porodem (asi 4hoďky před prvními kontrakcemi) jsme si s mužem dali v nemocniční kantýně smažák s bramborama, protože mě přepadla nesmírná chuť... 🙂
Hospitalizují tě, zřejmě zavedou tabletu do pochvy a budeš čekat, jestli se porod rozjede nebo ne-takže budeš mít zajištěno jídlo i pití přímo na oddělení, u nás v Motole to tak bylo... 🙂 muž ti může donést cokoli, dokonce ani nebudeš přikovaná na oddělení a budeš si moci odejít do bufetu nebo kamkoli...klistýr si nedělej, je to zbytečné, porod se po první vyvolávačce může, ale nemusí rozjet...a mezitím se ti střeva zase pohnou...udělají ti ho, až se začneš otvírat a budeš směřovat k porodu... 🙂 držíme pěsti, neboj se, všechno zvládneš!!!

excelent1
24. jún 2012

@jajatko teraz večer sa najedz a ráno chod nalačno aj ked Ta iste hned nebudú brať ani na vyvolávačku ,ani na cisarák ,nezabudni si ,ale zabaliť jedlo aj pitie.ked ti povedzia ,že sa smieš najesť aby si mala čoho🙂)

jajatko
autor
24. jún 2012

@simsalabim
@elzu
@excelent1
ďakujem Vám, ste zlaté a pomohli ste mi, cením si každú radu a skúsenosť, naozaj veľmi ďakujem 🙂

mataharyy
24. jún 2012

@jajatko Jestli nejdeš na plánovaný císařský, kde by jsi neměla jíst kvůli narkóze, tak nevidím důvod proč se mořit hlady... Já jsem šla na vyvolání, večer jsem jedla a ráno taky, pač bych jináč hodila šavli 😝 Přišla jsem do nemocnice, přijali mě, vyšetřili dali mi vyvolávačku, odvedli mě na pokoj, stihla jsem tam i snídani, tak jsem se nasnídala znovu 😀 a čekalo se jestli vyvolávačka zabere, celý den jsem jedla normálně, druhý den ráno jsem se nasnídala, šla jsem si pro druhou vyvolávačku, pak do bufetu pro sváču a opět se čekalo co bude no a v deset večer už jsem byla nejen po večeři, ale i po porodu 😀 😉 Takže pokud ti vysloveně neřekl doktor že z nějakého důvodu máš jít na lačno, tak se klidně najez, mimochodem najez se dobře, nemocniční strava stojí za pytel 😎

excelent1
24. jún 2012

@jajatko hlavne sa nestresuj ,to nepomôže .neboj sa dobre to dopadne ,veľa síl prajem

gabuska36
25. jún 2012

moja nestresuj..klistir si určite nerob sama...prideš tam a uvidíš čo budu robiť.......mám 2 pôrody za sebou takže viem o čom píšem...pri prvom som pred pôrodom ešte doma jedla volské oko a za hodinu ma to chytlo a išla som rodiť..nestihli mi dať ani klistir takže som nevedela čo to je až pri druhom...tam mi pôrod vyvolavali lebo boli preplnene porodnice takže už som bola akože v termine...zažila som si aj klistir/ta to je len sranda/... 🙂 🙂 🙂 skoro som sa pototo....a potom už na mne robili pokusy a šupss dcerka bola na svete.....zvladneš všetko musíš si veriť ked si hladna najedz sa ....a teš sa že to budeš mať o chvilku už za sebou/ držíííííím palce!

katuska169
25. jún 2012

ahoj aj ja som starsiu dcerku prenasala a prenasala az 7dni,a to uz tych 7dni som bola v nemocnici,jest v den porodu som nemohla a ni pit som nic nemohla lebo kebyze uspavaju.a ten kristir si nerob sama,ved uvidis co budu stebou robit 😅

brambie
31. júl 2012

ahoj jajatko , zajtra ma caka presne to iste co Teba , ako to nakoniec naozaj bolo ? prosim daj vediet ak mozes.

Strana
z2