icon

Môžem mať v nemocnici po pôrode nohavice a podprsenku?

31. aug 2025

Ahojte, zachvíľku ma čaká druhý pôrod, pomaly už chystám veci ale teda zamýšľam sa nad jednou vecou. Už po pôrode, na oddelení šestonedelia, som nemohla mať oblečené nejaké nohavice a ani podprsenku. 2x sa mi stalo že ma sestrička zvozila že som takto oblečená. Mala som normálne tričko a také voľne pyzamove nohavice. Proste ja sa necítim komfortne v nočnej košeli a bez podprsenky s tými boľavými naliatymi prsiami. Ja ani normálne doma nenosím nočné košele, niesom s tým ok. Tak sa pýtam ci to bolo len u nás, ale to funguje takto aj inde v iných mestách na Slovensku. A či je vlastne ok toto nosiť už na šestonedelí 😀

Strana
z2
tenerifka
31. aug 2025
@lucia13022023

@tenerifka Levice. Rok 2023, čiže žiadne také, že pred 12 rokmi.. Prišla veľká vizita - primár, doktor (nebol mi pri pôrode, ani spolubývajúcej), vrchná, dve sestričky a jeden mladý doktor ktorý vyzeral, že sa zaucal. Ten bol opretý o dvere, celá táto skupina nakracla k posteli, primár sa usmial, povedal, no, ukážte sa. Pozreli sa dole na par sekúnd, poďakoval sa a odišiel a všetci ostatní za nimi. Nič viac, nič menej. Fakt to trvalo chvíľočku, ani nie minútu, ale bolo to dosť nepríjemné. Ono v tu chvíľu mi to bolo jedno, no keď sa na určite praktiky danej pôrodnice pozriem spätne... No, to by bolo na dlho 🙄😅

@lucia13022023 No ukazte sa🤮🤮🤮
Ty kokso.....

sara07
31. aug 2025

rodila som 3x
a vždy ráno o piatej šlah svetlo vrazila sestrička zmerat teplotu, o 10 min ledva človek zaspal šláh svetlo a do šietstej každu chvilu nejaka sanitarka behala a upratovala vždy nejaku čast
osobne neviem načo tie vizity hlavne ta velka vlastne je , zbytočne zabity čas
však pridem k pacientke kde mi sestra nahlasi že niečo nieje v poriadku
ja som bola vždy v nočnej košeli neriešila som vyhovovala mi
najviac sa mi ratalo ako sme odovzdavali plienky aby pred vizitou prebalili deti a akosi sa nevratila žiadna plienka vraj minuli , uprimne 15 plienok na 4 hodiny ok noo
ano sestričky vedia zdrbat ale netreba sa nechat, sice oni potom ten odpor si vedia vynahradit ako nema ti kto od rana do večera vypisat papiere a podobne lakocinky ale tak nooo

maryetta
31. aug 2025

Mam za sebou 4 porody. Podprsenku na dojcenie som mala vzdy. Uz v porodnici sa mi prsia naliali a neviem si predstavit fungovat bez nej.
Ale zas-nocnu koselu som mala. V nemocnici to bolo ozaj lepsie. Neviem si predstavit tam navliekat nohavice. Isla som aj castejsie do sprchy, na wc. Takze ozaj v koseli bolo lepsie. Este potom doma par dni. Az ked som sa zahojila som uz nosila klasicke pyzamo.

alyson29
31. aug 2025

@anonym_autor my máme dokonca v zozname do pôrodnice, že treba mať so sebou podprsenky na dojčenie a keď som ležala hospitalizovaná v nemocnici, boli tam mamičky po pôrode v klasických pyžamách. Asi len u vás z toho robia zbytočné haló 😱

svetlonos
31. aug 2025
@anonym_0c0341

@anonym_d73a27 pretoze tie sestricky REALNE dostanu z*eb za to, ze si dospele zeny nevedia po sebe samy od seba upratat (tym myslim vlozky, plienky pohadzane kade tade, zalozene cele prebalovacie pultiky, stoliky…) - ja napr. vacsinu casu nemam doma tip top vsetko poukladane tam kde ma byt, ale zrovna v nemocnici, v hoteli atd. si fakt dam zalezat na tom aby som nemala vsetko vsade. Ano, je to mozno prezitok sociku, ale mna fakt zerie, ako si zeny myslia (konkretne na nasu porodnicu jedna pani opakovane pise presne o tomto a ze ona pochybuje, ze primar riesi ci je upratane ako keby ho ona poznala a nie my…), ze to tie blbe sestricky ich terorizuju, ved priamarom (a vrchnym sestram) urcite nezalezi na tom ci je poriadok. No veru ze zalezi a veru ze sa po tych sestrach velmi radi pekne povozia..

@anonym_0c0341
to vážne su celé prebaľovanie pulty obložené plienkami??

anavixy
1. sep 2025
@svetlonos

@anonym_0c0341
to vážne su celé prebaľovanie pulty obložené plienkami??

@svetlonos vseobecne vecami, spinave plienky byvaju len kde-tu pohodene (ale zas na ich “obranu”, pampersky maju hadzat do speci kosa v spolocnej miestnosti na odd, nie ina izby, tak si nazbieraju a idu naraz 🙈).. obcas vidime aj spinavu vlozku cakajucu na svoj cas, raz dokonca na postielke polozenu… no a tie pultiky su tak oblozene (oblecenie ciste aj spinave, plienky, obrusky, kremiky, odsavacka..) ze nemas kde polozit dieta na vizite 🙈 pritom pod nimi je policka. Tak to je tiez take no…

terry658
8. sep 2025

@anonym_autor práve vďaka takýmto sestrám chodím rodiť ambulatne. Žiadna buzerácia doma nehrozí.

Strana
z2