icon

Môžem požiadať o cisársky rez pre veľké dieťa?

25. nov 2024

Keď ma dieťa podľa sona cez 4300gramov môžem vyžiadať cisarsky???

Strana
z3
blonde_bella
28. nov 2024

@evelynka86 nesúhlasím.
Veľa lekárov len skúša... A potom spraví cisár..

vedorka
28. nov 2024

Velkost dietata NIE je indikácia na cisarsky porod. Pred 30 rokmi sa tiez rodili velke deti a nikoho toto nenapadlo. Ja som mala cerstvych 19 rokov, som velmi stihla, panva uplne uzka a porodila som prirodzene 4500 g dieťa. Trápiť sa môžeš rovnako s 2 kg ako so 4 kg. V dnesnej dobe uz je zial normálne, ze zeny ked nedokazu normálne ani pocat, donosit dieťa a pracovať pri tom, nemaju ani mlieko, nic nefunguje. Cize sama sa musis odhadnut, ci si schopná rodit normalne, alebo nie. Cisar nie je ideálny typ pôrodu ani pre dieta ani pre matku

blonde_bella
28. nov 2024

@vedorka veľké dieťa nad 4500g JE indikácia na sekciu....

blonde_bella
28. nov 2024

@vedorka a koľké boli potrhané, koľké umreli, koľko detí je postihnutých z toho....máš aj takúto statistiku?

vedorka
28. nov 2024

@blonde_bella Je x potrhanych, rok nesediacich a umretych aj s 2 kg detmi. Teraz kamoska rodila predcasne, normalne a je roztrhnuta, ze si nevie sadnut, dieta malo necele dve kila. Podotýkam nie je sama ziadne tintitko.

blonde_bella
28. nov 2024

@vedorka a kvôli tomu, že sú také s 2kilovymi tak to majú dievčatá riskovať aj s deťmi nad 4500g, áno?
Toto je individuálna vec a ak si žena netrúfa, nevidím dôvod ( a to že niekto to zvládol nepovažujem za dôvod) prečo by to mal skúšať....
Je to telo tej ženy, čo koho do toho....boli to len ju....

blonde_bella
28. nov 2024

Ak túto diskusiu bude čítať žena , ktorá čaká veľké dieťa
= porad sa s lekárom (ale nie takým čo je ako mamila sekta, ze môžeš kojit pomaly keď si na drogách, len s pohľadom na prirodzený pôrod). Pokojne sa porád s viacerými lekarmi, ja sama som sa radila s tromi dr...

Je veľa detí, ktoré sa ťahali kliešťami, ktoré mali následne problémy a je veľa detí ktoré to zvládli.

Sama si rozanalyzuj čo je pre vás lepšie a nenechaj sa ovplyvňovať hocikým. To dieťa zostava tebe na celý život, nie porodnikovi, nikomu na MK....len tebe...

Nech sa rozhodneš akokoľvek, prajem nech všetko prebehne bez problémov....

hendikep
28. nov 2024

tlacia do prirodzeneho porodu koli statistikam sekcii, epiziotomii atd.. aby boli v rebrickoch porodnic co najlepsie hodnoteni.. btw. sono moze mat odchylku aj 1kg, mne pri prvom vyratali 3600g a dcerka mala 2800g

alenuska222
28. nov 2024

Dva spontánne pôrody. Jeden 4450g a 4100g. Som rada, že som nemala sekciu.

zuzikak
28. nov 2024

ako dievcata pisali - zalezi od pomeru velkost dietatka a sirka tvojej panvy. V nemocnici vedia zhodnotit ci sa mozu ocakavat problemy a povolia cisarsky alebo radsej skusia prirodzeny porod. Spytaj sa pri najblizsej kontrole ked budes mat zmeranu pribliznu velkost dietata.

zuzikak
28. nov 2024

@vedorka to je pekna kravina, ze ona sa ma odhadnut, ci moze rodit prirodzene alebo nie. Ved prave na to sa meria velkost dietata a velkost panvy. Ako radsej si budem trvat na prirodzenosti a tradiciach a pritom sa dieta zbytocne pridusi alebo vzniknu ine komplikacie napr. ho musia potom doslova tahat z matky len aby obe prezili ? Nehovor, co v dnesnej dobe je a nie je normalne. Doba sa meni, ludia sa menia ( a ano aj nase telo sa generaciamim meni). Su zeny, co zvladnu porodit velke deti. Super. Ale su zeny, ktore to nedokazu z roznych dovodov a nie je to ich rozhodnutie alebo nedaj boh "chyba". Prosim ta nemas statistiky spred 100 rokov, kde sa len rodilo prirodzene kolko zien koli tomu poumieralo tak prosim....autorka sa pytala na nieco ine nez je tvoja odpoved.

zuzikak
28. nov 2024

@blonde_bella pravdivo napisane.

vedorka
28. nov 2024

@zuzikak Autorka sa pyta na sekciu z dôvodu veľkosti dieťaťa. Velke dieta nie je indikácia na porod. A to som aj napisala. 4 kg deti sa rodia uplne bezne prirodzene.

blonde_bella
28. nov 2024

Dá sa nájsť viacero príspevkov, že veľké dieťa môže byť indikáciou k sekcii....
Konzultuj s viacerými lekarmi...
Mne napríklad povedal jeden dr, že aj keď sa namera hlavička viac ako 10cm...je tiež indikácia k sekcii...

Strana
z3