Môžem požiadať o cisársky rez pre veľké dieťa?
Keď ma dieťa podľa sona cez 4300gramov môžem vyžiadať cisarsky???
Ja som porodila dieta 4820g a 54cm nikdy viac by som to zazit nechcela
Moja švagriná porodila 5 kg dieťa prirodzene.
@augustovkaa no a?
Pozor obvod hlavičky je dôležitejšie. Do 38 cm je norma. Dieta môže mať aj cez 4 kg a 55 cm takže ta váha sa "strati" . Ak je obvod normálny, niet sa čoho báť.
A viete, že obvod panvy vôbec nehovorí o tom, ako to vyzerá s prírodnými cestami vnútri? To, že niektorá porodila, lebo nemala na výber, neznamená, že to bola najlepšia voľba.
Najhorsi zazitok - kliestovy porod, takze za mna sekcia pri druhom porode bolo vykupenie
Baby ak niektorá viete kto by bol ochotný spraviť sekciu v takomto prípade, napiste mi prosím DM...ďakujem
@blonde_bella no a lekár nevidel dôvod na sekciu, keď sa pýtala, či jej ho odporúča
Ja som si podobnu situaciu ako vy zazila, mala som velke dieta, tak ak chcete,napiste mi sukromne. Ano,lekari tlacia na vaginalny porod za kazdu cenu. Hlavny dovod je ten,ze vsetky dalsie porody danej zeny su ovplyvnene rizikom roztrhnutia maternice. A dalej poistovne nechcu preplacat velke percenta porodov cisarskych rezov - je to asi 3x drahsie (toto vam ale nikto nepovie,urcite nie doktori). Ak su splnene viacere podmienky na cisarsky,trvajte si na svojom. poviem viac v sukromnej sprave,lebo je to na dlhsie
@personality ano, mal by lekar rozhodovat. Pri prvom pamatam, ze robili v ten den 3 sekcie a vsetko velke babatka nad 4,5kg. Ja som chcela prirodzene a ze dali sekciu, bol pre mna sok.
Dcéra mala 4650 a museli ju ťahať vexom. Sekciu mi nespravili aj keď som ju chcela.
Nejakým spôsobom asi môžeš. Ale tá hmotnosť dieťaťa je len odhadovaná. Mne odhadovali jedno dieťa 3500g a malo 2800g. Ďalšie odhadovali 3400g, že pôjde naopak koncom panvovym (komplikovanejší pôrod) a malo nakoniec 4kg. Ale porodila som ho normálne, bez nástrihu za pár minút. Čiže toto je ozaj otázne všetko ako to reálne bude.
Ideálne sa priprav na prirodzený pôrod. Však ak by to nešlo, tak ťa "prehodia" na cisársky.
@tetapetra Aj ja som mala takto. 4500 g a 60 cm prirodzene. Porod bol v pohode ale to hojenie potom horsie ako pôrod.
Ja mam 158cm, na sone vychadzalo babo na 4200-4600g, a nechali ma rodit prirodzene. Narodil sa s vahou 4160
Rodila som pred pár dňami, synček mal 4290 g, cca. rovnako ako pri meraniach v rizikovej poradni (prenášala som 9 dní). Bol hlavičkou dole, obvod hlavičky bol ok pre prirodzený pôrod. No poviem vám, ako prvorodička som sa menej vytrápila, teraz som mala hypotóniu maternice. Plus synček mal poranenia na tváričke, modrú tváričku mal z pôrodu, popraskané žilky v očkách 😥 dosť si to vyčítam, i keď som robila, čo som mohla, bol proste veľký. Nástrihu som sa tiež nevyhla. Ale synček je v poriadku, ja sa nejako dám už dokopy. Rodila som vo FN Nitra, tu len tak sekciu nerobia.
Zalezi od velkosti panvy a toho, ako ste otvorena... kamoska porodila vyse 5kg dieta prirodzene.
Moja segra 4200 ale teda boli dost ak zasivane
Ja som mala druhé dieťa 4420 (narodene 10 dni pred termínom) a tretie 4250 ...
Sekciu aji len nenavrhli, panvu namerali, veľkosť dieťaťa ich netrápila
Ja som po sekcii porodila prirodzene 3600/52 a 3900/54.
@blonde_bella verím ze si zúfalá. Ja som tak bola pri druhom. Robila som všetko možné nech rodín skôr. Porodila som 10 dni pred TP 4420g a 52cm valibuka. Ale musím povedať že takmer bez poranení. Primár ma dosť tlačil na polohu na boku. Veľmi bolestivá. Ja som nemala žiadnu epi. Ale vlastne mi to pomohlo porodiť obrovské dieťa bez veľkých poranení. To pri prvom pôrode som bola pri váhe 3700 sita až za ušami. Čiže určite čo naviac chodiť, použiť naparku a snažiť sa rodiť v drepe ci na boku aby dieťa lepšie sklzlo von
Držím prsty.
Ja som mala 4200g chlapca a porod prebehol normalne. Vypytala som si nieco od bolesti, ale dost sa mi z toho motala hlava, mala som rozmazane videnie. Na tom dietati tie kila vidno na tlstejsom zadocku, baculatejsich rukach, ale hlavu maju vsetky deti asi rovnako velku. Zacnite pit malinovy caj / ostruzinovy tak ako sa to odporuca, uvolni to porodne cesty. Asi 2 tyzdne - mesiac pred porodom? Neviem vygooglite / opytajte v lekarni / mudre knihy.
Vela robi psychika. Treba sa uvolnit, nedrzat to dieta v sebe. Prvy porod som mal a14 hodin (3100g), druhy 4 hodiny (4200g). A teda: ked budete tlačiť tak sa aj kludne počurajte, pokakajte, oni su na to zvyknuti, je to normal. Vyvetraju, vymenia plachtu. Priroda 🙂)
Veľkosť podľa sona je len priblizná, môj predošlý gynekológ kvôli tomu ani nehovorí na poradniach odhadovanú váhu, aby rodičky nestrašil, a môj nový lekár síce hovoril odhad, ale teda sekol sa o 400g. Čo je skoro pol kila hore -dole. Toľko k odhadom váhy. Ja by som iba na základe toho cisársky nechcela. Moje posledné bábo malo 4200g, moje najväčšie dieťa, a pôrod bol najlepší.
Moji obaja mali 4380g a išli úplne prirodzene, nič proti bolesti, bez poranení… tlačiť som ani nemusela, išli sami od seba. veľkosti by som sa neobavala, aj keď rada by som vedela, aké to je rodiť 3000g dieta 😀
@cecilia29 vybavila som cisár, ale ďakujem. 🙂
Pri prvom synovi odhadovali váhu na sone 3700g.Pri prirodzenom pôrode mal 4380g.Druhý syn sa narodil o 12 dní skôr a mal už vtedy 3910g.
Nie, nie je to indikácia na cisársky, nakoľko váha na sone vôbec nemusí zodpovedať realite. Okrem toho sa za veľké dieťa považuje až dieťa nad 4,5 kg. A ani veľké dieťa nie je indikaciou. Zohľadňujú sa iné aspekty a celkový stav rodičky a priebeh tehotenstva..
Keby mali byt komplikacie, tak zenu urcite netlacia do prir.porodu. vedia, kedy je to nebezpecne. To len niejtore mamicky si myslia ze cisarsky je pohodicka a bez komplikacii 🙈 matky co rodili cisarskym by ti vedeli rozpravat o polrocnom zotavovani sa, ked prvy mesiac ani chodit nevedeli a tie po prirodzenom behavali v porodnici po chodbe 🤷🏻♀️ o potrebach na zachode a sexe ani nehovorim..

Ja mám tiež veľké dieťa....
A som úplne zúfalá, lebo som rodila trojkilove deti tak že mi skákali po bruchu...teraz vyzerá že bude mať cez 4 kila...4 a pol....a chcem cisár, ale neviem čo robiť...autorka napíš mi, ak sa ti dá, chcem s niekým zdieľať toto zúfalstvo....
Strašne sa bojím že ho budú musieť kadejako ťahať a nepôjde a bude z toho prúser .....