icon

Môžem si vybrať ako budem rodiť?

angelika64
3. máj 2017

Zdravím 😊 Chcem sa spýtať, na Slovensku sa dá vybrať či chcem cisársky pôrod alebo normálne rodiť ?

Strana
z3
bluka2
5. máj 2017

@evittam
@sam2 A chcete tym povedat, ze take budu vsetky/vacsina deti, lebo vy mate taku skusenost alebo ako je toto relevantne? (toto snad nie je podnet na hadanie sa, iba otazka, ok?)

sam2
5. máj 2017

@bluka2 nechcem tým povedať vôbec nič... iba to, že strašenie matiek tým, že ak budú rodiť CR, ak nebudú kojiť do 15 rokov, ak nezažijú bonding, ak budú dôverovať lekárom, ak nebudú mať pôrodný plán, ak sa pri pôrode použijú medikamenty, ak sa placenta nenechá dotepat a ine, nepovažujem za správne. Samozrejme, ak sa povie A treba povedať aj B.... v oboch prípadoch.......
Sa čudujeme koľko je zrazu popôrdných depresií, koľko žien je frustrovaných, že zlyhalo, ak rodilo CR, ak nekojilo, ak ..... Proste a jednoducho sa snažím poukázať na to, že CR nie je pohorma, a prirodzený pôrod nezaručí, že dieťa bude mať imunitu.. samozrejme, som za prirodzené pôrody, tak sme predsa nastavené, príroda vie čo robí, ale ani nebudem odsudzovať niekoho, kto sa rozhodne prírode pomôcť...

bluka2
5. máj 2017

@sam2 Mame velmi, velmi podobny nazor. Tiez to vidim tak, rozhodnut sa pre nieco a byt pripravena, ze to mozno nepojde podla planu a ze to nevadi...
(Ale kojenie do 15tich to prehanas, to nechcu ani tie najvacsia zastankyne kojenia 😉 )

sam2
5. máj 2017

@bluka2 vieš, dnešná doba intrenetu priniesla záplavu super žien a super matiek.... a mňa to hnevá...lebo klávesnica a obrazovka znesú veľa a mnoho žien to nechápe.... preto sa snažím pretlačiť názor, že nech dieťa prišlo na tento svet akokoľvek, nech bolo kojené koľkokoľvek, či zažilo alebo nezažilo bonding a iné výdobytky, nič z týchto vecí nemôže ovplyvniť vzťah k jeho matke... ten môže ovplyvniť len ona sama... či už negatívne alebo pozitívne.... a ani inteligencia a dokonca ani imunita (na tú vplýva viacero faktorov, vrátane dedičnosti) a ani láska k matke nie sú ovplyvnené iba jedným jediným faktorom a to spôsobom pôrodu.....

sam2
5. máj 2017

@bluka2 a este jedna vec mi napadla. Tak ako su rizika pri CR, tak su aj pri prirodzenom (pre mnohe vacsie), tak ako su rizika pri domacom porode, tak aj pri porode v nemocnici. Tak ako si rizika pri podani medikamentov, tak aj pri ich nepodani. Riziko je uz to ze vyjdem na ulicu (moze ma zrazil auto).., som zato aby sa o rizikach hovorilo. Ale obojstranne

bluka2
5. máj 2017

@sam2 Suhlasim. Aj ked som presvedcena, ze nam ten krasny porod, bonding a aj kojenie priniesli vela. Mne to dodava vzdy silu, ked si na to spomeniem, jeden z najkrajsich zazitkov v zivote, ako sme sa na seba hned pozreli a ako sa hned pricucla, to bolo cele ako taky maly zazrak 🙂 Predstavujem si, ze ona to vnimala rovnako. Moja kamoska presne opak mojho porodu, planovana sekcia kvoli strachu, nekojila, zato sa u nej casto inspirujem jej vychovou, uzasne vari (co ja zdaleka nedokazem)... Ziadna sme si nejake stresy, ani vycitky nerobili, nepresviedcame sa, spokojne sa stretavame. Podla mna je to o tych zenach samotnych, ci sa budu porovnavat s ostatnymi a vyvijat na seba tlak. Take nazory, ze toto je jedina pravda im mozu byt u.... Rovnako nazory ich matiek, svokier, vypocut, ale ok, budem kojit, rodit, ako chcem ja (s ohladom na lekara - ja som sa so svojim gyn. o domacom porode poradila a podporil ma ... ale stale je to rozhodnutie zeny)

evittam
5. máj 2017

@bluka2 Ved ja sa nehadam. Napisala som svoj nazor. A taktiež nie je relevantné tvrdit,ze ak dieta narodene CR niekto pretrie gazou zastrcenou v matkinej vagíne,ze bude urcite zdravsie ako keby sa to nespravilo.😉

evittam
5. máj 2017

@bluka2 No by si sa čudovala-minule tu jedna zena tvrdila,ze kludne bude dojcit svoju dceru aj 10rokov.

bluka2
5. máj 2017

@evittam Asi by si si mala este raz precitat tu moju vetu o gaze (1. prispevok) - o zdravi tam nebola rec, to tvoja interpretacia 😉

evittam
5. máj 2017

@bluka2 ....lebo ak nie tak bude psychicky nevyrovnana, neinteligentna a skareda.😀😉

evittam
5. máj 2017

@bluka2 Ok. Možno som ta inak pochopila.

bluka2
5. máj 2017

@evittam ... Ak by to to dieta chcelo, myslim, ze tak pisala. T.j. nema problem dojcit tolko kolko dieta chce. To neznamena, ze bude dojcit 10r. Myslim, ze to bola jej myslienka

evittam
5. máj 2017

@bluka2 Nejdem sa tu dohadovať. Diskusia je o inom. Jasne to tam napisala.

sam2
5. máj 2017

@bluka2 vieš, ty si jedna z mála na MK, s ktorými sa dá aj na takéto témy normálne diskutovať. A ak je to slabšia povaha, tak je ľahko ovplyvniteľná a bude si pripúšťať tieto veci, ktoré či už priamo alebo nepriamo v mnohých diskusiách vyčítané ženám/matkám, ktoré rodili CR, nekojili, nešatkovali atď. Mňa osobne sa to nedotýka, mne sú tieto internetové super ženy smiešne

evittam
5. máj 2017

@bluka2 A mne je uprimne jedno kto koľko dojčí, len nech nevypisuje podobne bludy....a presne ako napisala @sam2 -trochu psychicky labilnejsia mamina ked si prečíta niektore fanaticke prispevky je na tom este horsie.😉

sam2
5. máj 2017

@bluka2 a to kojenie dokedy dieťa chce mi príde napr.choré.... vieš, ja podporujem ženy v tom, že to, že sa stali matkami, neznamená, že prestali byť ženami, partnerkami. A byť otrokom dieťaťa tiež nie je veľká výhra..... ale ok, rešpektujem, len nech sa to tu nepretláča ako jediné správne.... a každá, ktorá koná inak je odsudzovaná ako zlá mama....

sam2
5. máj 2017

@evittam tak tak a to je to, čo sa snažím vysvetliť... tak ako sa nemôže brať ako relevatná vzorka moje dieťa, tak sa nemôžem brať ja ako vzorka, ktorá všetko ustojí (aj teba keď máš svoj deň 😀 ) Proste po prečítaní pár diskusií som nadobudla názor, že naturálne ženy (nazvem ich tak) často aj keď nepriamo odsudzujú a pozerajú zvrchu na tie "ostatné" a áno to môže so slabšou povahou, ktorá je buď tesne pred alebo po pôrode zamávať....

bluka2
5. máj 2017

@sam2 Niekedy je to smiesne, niekedy pomenej... Je to z oboch stran, smeju sa aj biomatkam, posmesky su aj ked niekto nekupuje plastove hracky, zeny co rodili doma su nejake ezotericky, co nechapu rizikam. Niet si pomaly co vycitat 😀

sam2
5. máj 2017

@bluka2 vies, ale castejsie vidim prvotne utoky od skupiny naturalnych zien (neber to ako urazku. Ale bio matka sa mi nepaci 😂). Ja stale tvrdim, ani cesta uplne do prava, ani cesta uplne do lava nikdy dobrotu nerobila

bluka2
5. máj 2017

@evittam Preco myslis, ze niekto kto koji do samoodstavenia prestal byt zenou a partnerkou? Haha. Ja napriklad od 7. mesiaca pracujem, boli aj zahranicne sluzobky a stale kojim. To len tak aby som hovorila za seba, stretla som aj kopec inych kojacich zien, co neboli "iba matky"

bluka2
5. máj 2017

@sam2 Aj ja som za strednu cestu! Ale tak uznajme, ze ist nou vzdy je nemozne, to je pre mna skor taka pomyselna ciara, od ktorej nechcem zajst pridaleko

evittam
5. máj 2017

@bluka2 Ja som nič také nenapisala.😉. Tiez som dojcila do samoodstavenia.

bluka2
5. máj 2017

@evittam Tak my dve sa asi nevieme citat 😀

sam2
5. máj 2017

@bluka2 no neviem, mne sa v dôležitých situáciach vždy podarilo po nej ísť... všetko sa dá, len treba chcieť 🙂

sam2
5. máj 2017

@bluka2 to som písala ja s tou partnerkou.... a nejde o kojenie, ale o tom, že mnohé ženy sa stávajú otrokom dieťaťa....

hanulienka99
Odpoveď bola odstránená
elizabetkamelissa
30. máj 2023

CUte je tu niekto kto mal dva cisárske a tretie bol mormalny pôrod?

Strana
z3