Môžem v nemocnici odmietnuť rooming in?
Mozem odmietnut? Vcera som porodila, dali mi vyvolavacku, cely porod bol katastrofa, ja som zasita asi vsade, ledva vsatnem z postele, ledva som sa osprchovala co mi bolo na odpadnutie. Neviem ako zajtra, ci sa mi polepsi. Ale dnes ked som sestricke povedala, ze nevladzem ani starostlivost o seba samu , ze ci si babo nechaju este na novorodeneckom tak nadsena nebola. Prisla som si ako idiot, ze odmietam vlastne dieta.
Ako vlastne prebieha ten rooming? Som na izbe sama ale sprchy su na chodbe, jedine co mi pomaha je chladnejsia sprcha. kde dam potom dieta, ked sa sprchujem mozno kazde 3h?
Dakujem
autorka. gratupujem k dietatku. si zodpovedna dobra mama co jlada sposob ako fungovat s babom. mrzi ma ze si mals tak narocny porod. prajem ti rychle zotavenie. vydumamky.sk
Dakujem vam, dnes je to o dooost lepsie, aj som si par hodin pospala, maleho mi po vizite donesu. Nechapem niektore komentare, ale nevadi. Neprajem nikomu zazit takyto porod, pomaly sa mi rozbieha mliecko takze si myslim, ze ten den dva co som si nechala na “zotavenie” mu nijako neublizilo. Skor naopak. Dakujem vam a pekny den.
Autor kludne daj dieta sestrickam, ked sa necitis dobre. Ako nechapem tu tieto "matky roka", co ti nadavaju a kritizuju. Uz len z pozicie zeny by to mohla kazda rodicka pochopit. Upokoj sa a nemaj vycitky. Uz to bude len lepsie a budes cim dalej tym viac vladat. Nic si nevycitaj. Prajem skore zotavenie!
@doriiis toto je dobre debilny prispevok.
Autorka, ber si ked tak dieta kazde 2 hodky na krmenie, a ak sa necitis dobre. Tak trvaj na tom, nech zostane este aspon den na novorodeneckom. Pripadne tam dieta nechavaj na noc, nech sa vyspis.
Teraz je najdolezitejsie, aby ty si bola v poriadku a v psychickej pohode.
To poznám, nikoho nezaujíma zdravotný stav matky. Musela som sa premôcť.
Myslim, ze nie ak nechcipas vylozene. Jedna to skusala vo Viedni, na dve hodky sa dalo a potom jej povedali, ze nie su babysitting a nech teda hlada opatrovatelku pre decko, ze oni tam na to nie su. Proste si chcela dieta, musis si odmakat. Alebo to zariadis tak, ze niekto to prevezme. Mozes si vziat Nanny z Filipin alebo Rumunska/ Ukrajiny domov a mas pokoj
Mam za sebou skoro 100hodinovy porod. Zly vo vsetkych smeroch a skoro som skoncila tiez na JIS, vyhla som sa tomu len tak tak. Dieta mi nechali. Takze to zufalstvo z unavy poznam. Nevedela som sa poriadne pohnut, a mala som dvihat 4kg dieta, ktore nespalo celu noc a len revalo. Spatne som rada, ze bolo pri mne. Myslim si, ze ten porod bol traumatizujuci rovnako aj pre neho, nielen pre Teba. Nastastie mne sa to vtedy podarilo vyriesit tak, ze muz bol s nami a on sa staral par hodin o drobceka, koza na kozu a pod, kym som si ja trosku pospala. Nechat dieta na novorodeneckom pokial vyslovene nemusis, nie je najlepsie riesenie, podla mna. Ale vyplut sa tiez nie... skus hladat mozne kompromisy, pokial sa da. Drzim palce a zelam vela sil.
Uz ho mam od rana na izbe. Nejak to dam

Chápem Ta. Mne malý nič nespal a furt plakal, tiez som mala nutkanie ho zaniesť k sestram, keď som už bola na prasky.