Možnosť vybavenia cisárskeho rezu pri druhom tehotenstve
Ahojte, som po dosť ťažkom pôrode, ktorý mi vyvolávali. Viem že som v detstve mala astmu a možno ju stále mám len takú neliečenu. Pri kontrakciach som si moje bábätko dusila lebo som sa nevedela viac nadýchnuť. Proste som mala plné pľúca ale stále kričali do mňa že sa mám nadýchnuť viac mne to nešlo 😕🤷♀️ keď sa malý narodil tak nedýchal a hneď mi ho zobrali preč z pôrodnej izby. Ja som sa psychický zrútila. Asi 2 týždne mi trvalo kým som sa dala trošku do poriadku. Stále ešte niesom úplne okej psychický ale viem že taký pôrod už zažiť nechcem. Keď proste viem že ubližujem bábätku aj keď sa snažím najviac ako môžem aby bolo v poriadku. Chceli by sme ešte jedno bábätko ale bojím sa moc 😕 keby som šla ku alergologicke dalo by sa to nejako vybaviť že keby som bola tehotná znova tak by mi skôr spravili cisársky? Viem že sa ťažšie po ňom zotavujú ženy. Ale ja som sa aj po tomto pôrode zle zotavovala lebo malý bol moc vysoko doktor mi doslova strčil ruky medzi nohy a rozťahoval má a PA mi tlačila na brucho 😕 roztrhaná som až po rit aj z vonku aj z vnútra 2 týždne som sa nevedela poriadne postaviť a trvalo mi to strašné dlho musel mi manžel zo všetkým pomáhať. A ja stále niesom v poriadku po pôrode stále má všetko bolí.
Ale o mňa nejde 😕 ide mi o to že nechcem znovu zažiť to isté. Malý mal z pôrodu niečo na hlavičke a zlomenú ručku. A veľmi veľa sa napil plodovej vody 🫤 aj keď mi ho doniesli chodili každú chvíľu po neho lebo mu museli odsavat vodu z nosa aj úst 😕. Aj veľmi nepokojné bábätko to bolo hneď po pôrode taký uboleny stále len plakal. Povedali mi že to bolo z toho pôrodu 😕 ja sa bojím nechcem to zas zažiť.
Pisem
co sa tyka astmy, asi nebude v takom zlom stadiu, ked si doteraz fungovala bez liecby. ja mam chronicku bronchitidu a nikto neriesil. akslem uz 30r.
co sa tyka tvojej otaky, uplne ti neodpoviem na celu otazku. odpisala som ohladom astmy. no skor by si to snad vybavila koli psychike, teda ak taka moznost je. skusenosti nemam.
@majamat no asi by som musela mať lieky 🫤 pred tehotenstvom som brala lieky na depresie ale teraz nechcem 🫤
Ahoj, koľko máš rokov? Ja som prvého syna rodila sekciou (neotočil sa) a druhého tiež. Lekárovi som otvorene povedala, že radšej by som sekciou. Mala som už 36 rokov, tak súhlasil. Moja sestra rodila 20 hodín, ani epidurál jej nemal kto pichnúť, hoci chcela, vraj trauma na celý život. Na druhé decko by ju nikto nepresvedčil.
Ahoj, koľko máš rokov? Ja som prvého syna rodila sekciou (neotočil sa) a druhého tiež. Lekárovi som otvorene povedala, že radšej by som sekciou. Mala som už 36 rokov, tak súhlasil. Moja sestra rodila 20 hodín, ani epidurál jej nemal kto pichnúť, hoci chcela, vraj trauma na celý život. Na druhé decko by ju nikto nepresvedčil.
@ika02 ja som rodila 17 hodín posledné posledné 4 hodiny som bola stále otvorená na 8cm lebo malý mal strašne slabé ozvy a stále mu ich merali tak som musela iba ležať v extrémnych bolestiach medzi kontrakciami som mala slabšie kontrakcie 🤷♀️ ale žiaden oddych. No a keď sa narodil tak som si vyhrnula košeľu lebo som si myslela že mi ho dajú 😢 doktor ho iba podal sestre z novorodeneckého a potom som ho videla až keď ma došili a to iba 5 min hneď mi ho zobrali 😢 mám 22 rokov a chceli by sme ešte bábätko tak o 2-3 roky 😢 ale ak sa mi nebude dať vybaviť cisársky tak neviem či to bábätko druhé budeme mať 🫤 psychiku som mala v riti riadne v pôrodnici som furt len revala.
Úplne bežné sa to da vybaviť. Len teraz je móda nasilu tlačiť ženy do vag pôrodu po sekcii. A hlavne ešte sa aj ženy navazaju do žien. Urob si ako sa ty cítiš a nikoho do toho nič!
Úplne bežné sa to da vybaviť. Len teraz je móda nasilu tlačiť ženy do vag pôrodu po sekcii. A hlavne ešte sa aj ženy navazaju do žien. Urob si ako sa ty cítiš a nikoho do toho nič!
@okseen ale ja som sekciu nemala 😅 ja som mala prirodzený pôrod len psychicky mi to dosť ublížilo. A všetci mi vravia že na to ešte zabudnem. Ale určite nezabudnem. Keď viem že mi museli kyslík dávať aby som si dieťa nezadusila. 🤷♀️ A tie silné bolesti...ako, ja som vedela že to bude masaker ale myslela som že keď budem na 8cm že porodím už čoskoro a nie že sa budem este tak dlho trápiť 🫤 a vlastne aj moje bábätko som tak dlho trápila. Stále nechápem prečo mi nespravili sekciu, behali okolo mňa ako splašeny a len skúšali... Ale som rada že žijeme. 🥰 Som im vďačná ale taký pôrod už nikdy nechcem.
Tak ja mam tiež dosť zle skúsenosti, ale ja si môžem max vyjadriť názor, radšej by som mala krásnu rovnu jazvu a bez problémov, čo som mala, fit ako ryba, než mat horor z druhého pôrodu a stehy až na chrbte. Je to tvoje telo a druhy nech si robía co chcu. Dnes sa ide zase do druhého extrému, len vag pôrody za každú cenu a potom ze stúpajú sekcie, ani sa nedivím. Svet len z extrému do extrému
Tak ja mam tiež dosť zle skúsenosti, ale ja si môžem max vyjadriť názor, radšej by som mala krásnu rovnu jazvu a bez problémov, čo som mala, fit ako ryba, než mat horor z druhého pôrodu a stehy až na chrbte. Je to tvoje telo a druhy nech si robía co chcu. Dnes sa ide zase do druhého extrému, len vag pôrody za každú cenu a potom ze stúpajú sekcie, ani sa nedivím. Svet len z extrému do extrému
@okseen ach jaj dúfam že to vybavím nejako snáď ma pochopí niekto. 😕💔
Pri prvej dcérke som mala sekciu kvôli ozvam bolo to najkrajši zážitok.
Som zase 4 mesiace po pôrode zase sekcia proste šok spinal som nezvládla proste hnusný pocit do teraz mi je stoho zle. Nikdy v živote už sekciu neidem. Bola som už na danu. Proste hneď som vstala chodila jazva na nebolela vôbec,ale ten pocit proste už nikdy viac mám z toho traumu.
Prirodzený pôrod je lepší o 100krat držím palce
Da sa vybavit. Bola som ako tehotna s bolestami chrbta a vedla mna ina, velmi elegantne oblecena tehotna zena s jasne viditelnou obalkou v kabelke. Pocula som uz predtym, ze s chrbtom sa da vybavit, aj od psychologa, ... Ked odchadzala od lekara, tak tam tu malu obalku uz nemala... Nemyslim si, ze je spravne to riesit takto a nie kazdy lekar je k tomu pristupny... Rozhodnutie musis spravit sama, moze to dopadnut aj tak, ze na Teba nahuci... Osobne si myslim, ze by sa zena mala mat pravo rozdhonut a nemusiet hladat vselijake cesticky... Pokial cena nie je problem, tak v Rakusku by to malo byt /asi aj oficialne? / mozne.

co sa tyka astmy, asi nebude v takom zlom stadiu, ked si doteraz fungovala bez liecby. ja mam chronicku bronchitidu a nikto neriesil. akslem uz 30r.
co sa tyka tvojej otaky, uplne ti neodpoviem na celu otazku. odpisala som ohladom astmy. no skor by si to snad vybavila koli psychike, teda ak taka moznost je. skusenosti nemam.