Prirodzený pôrod alebo cisársky pri druhom dieťati?
Ahojte, mám takú dilemu a neviem sa rozhodnúť čo je lepšie. Prvý pôrod som mala hrozný, dva dni mi pôrod vyvolávali a keď už došlo k pôrodu tak sme ledva prežili obe ja celá dotrhana, stratila som veľa krvi. Malá sa nadýchala plodovej vody musela byť v umelom spánku hrozilo to najhoršie ale chvalabohu je všetko v poriadku. Teraz čakám druhé bábätko a gynekologicka mi dala možnosť, že ak chcem urobia mi cisársky vzhľadom na prvý pôrod aby zas nenastali nejaké komplikácie. Po prvom som sa zotavovala dlho vyše mesiaca som si nemohla ani sadnúť. Neviem sa rozhodnúť či ten cisársky bude lepší alebo druhý pôrod môže byť úplne iný.
Pockaj na odhadovanu vahu babatka, hlavne velkost hlavicky... rozhodni sa podla toho. Zotavovat sa ten mesiac - zotavujes po jednom aj druhom type porodu...
@anonym_autor ja som mala 2x sekciu a vôbec zotavenie není také hrozne ako niektoré píšu (teda u mňa). Na druhý deň som sa už starala normálne o bábätko . A kebyže mám prvý pôrod taký ťažký tak by som ani nerozmýšľala. Držím palce nech sa rozhodneš akokolvek
Určite cisársky
@anonym_autor ja som veľmi za prirodzený pôrod ale vzhľadom k predchadzajucej skúsenosti aj keď je každý pôrod iný by som šla na sekciu. To hojenie po sekcii zase neni taký kríž ako sa hovorí, nieledy lepšie a rýchlejšie ako normálny pôrod ... Ale je to na vás , vnútri musíte vedieť ako to citite
Pockaj na odhadovanu vahu babatka, hlavne velkost hlavicky... rozhodni sa podla toho. Zotavovat sa ten mesiac - zotavujes po jednom aj druhom type porodu...
@anjelicek26 ale pôrod nie je len váhe a veľkosti hlavičky. Pôrod môže byt komplikovaný aj keď máš 3kilove bábätko
@anonym_autor cisarak, milion hlasov za cisarky rez!!!
cisársky.Bol rýchly skoro bezbolestný. 2dni potom bolo také nepríjemné, ale žiadna veľká bolesť
Ďakujem za vaše odpovede. Prvá vazila 3700g a teraz som v 32. Týždni a povedala že je bábo väčšie na aktuálny týždeň že každý pôrod bude bábätko väčšie a väčšie že som proste taký typ a že nemám také dobré pôrodné cesty. Aj keď viem váha sa môže líšiť ako to vidia oni a skutočná. Nechám si to ešte prejsť hlavou ale asi zvolím ten cisársky pre pokoj v duši a hlavne nech sme obe v poriadku ❤️
@anonym_autor vies co druhy porod je vzdy lepsi, ja som mala prve dve deti prirodzene, prve dieta podobne co popisujes, druhe dieta prirodzene uplne v pohode a tretie cisar kvoli veku - najhorsi bol pre mna prvy a ten cisar, fakt som lutovala ze som isla cisarom, bolo to nieco strasne.
@anjelicek26 ale pôrod nie je len váhe a veľkosti hlavičky. Pôrod môže byt komplikovaný aj keď máš 3kilove bábätko
@anonym_59e434 ja viem... ale keby je babatko velke, skorej by som sa priklonila cisarskemu, ako keby je mensie... kazdy porod je aj tak ruleta...nikdy nevies, ako to vypali...
Obe deti sekciou. Prvý musel, druhý už som chcela ja.
@anonym_autor Ako keby som citala seba...prave som zalozila inu temu k porodu a vidim Tvoju. V ziadnom pripade rodit prirodzene uz nepojdem, nech si vsetci trhnu nohou. Budem hladat dovtedy, kym najdem niekoho, kto mi spraví cisarak. Manzel, ktory bol za prirodzeny porod, ma z toho taku traumu, ze zvazuje terapeuta. Asi by som mala navstivit aj ja, vzdy ked rozpravam, aky bol porod, tak placem. Druhykrat len a len cisarak, nech si vravia doktori, co chcu, ti si idu podla naucenych textov, ucebnic a brozur.
Mala som sekciu po ktorej som mohla zomriet a museli ma zachranovat, velmi som sa bala aj napriek tomu som sla druhykrat do sekcie a tentokrat som to zvladla uplne bez problemov. Vyberte si podla toho na co sa citite alebo co odporucia lekari

@anonym_autor ja by som volila cisarsky, i ked ano, druhy porod moze byt uplne iny.