icon

Môžu mi po pôrode dieťa vziať?

nikoletamarcusko
9. dec 2021

Milé mamičky chcem touto cestou dosiahnuť nejakej pomoci tak skúsim sa opitat či je možné aby hned po bezproblémovým pôrode zdravého dieťaťka vám nemocnica na základe anonymného udania vám vaše dieťa vzali a to bez akých kolvek prevereny či vôbec sú udania na matku pravdivé toto je môj vlastný príbeh .

prasiatko30
9. dec 2021

V tomto pripade to dieta malo stastie, ze ma taku babku ako ma, ktora sa o neho postara a da mu bezpecny domov - sorry ale myslim si, ze v tomto pripade socialka zakrocila vcas. Je mi ta luto, ale bohuzial drogy su velke svinstvo na to aby si nim znicila zivot aj nevinnemu dietatu😢

beata_k
Odpoveď bola odstránená
ysseba
9. dec 2021

@inull5 určite áno, pretože normálny si feťáčku nenájde. Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá.... Určite si pichala heroín, to sedí aj s hepatitídou. Ach, strašné ☹

66simonka66
9. dec 2021

Nechcem byť hnusná ale vďaka Bohu že ti dieťa zobrali a dali babke, určite na to bol dôvod. Keby ti záležalo na tom aby ti zverili syna už by si niečo pre to urobila a nečakala toľko rokov. Nenecháš si poradiť, neodpovedáš na otázky a píšeš tak že človek má čo robiť aby pochopil. Neverím že si aj teraz čistá, veď to čo píšeš ani nedáva zmysel a ani sa tomu nedá poriadne porozumieť.

miadi
9. dec 2021

@inull5 museli to byt tvde drogy. ak je teraz čista zanechali neurologicke a psychicke skody. Ona tej svojej story aj sama veri a to je uz diagnoza. Hlada v sebe obet kazdy je zly len ona nic zle neurobila. Svet je nespravodlivy. Necudujem sa babke ze chce obmedzit stretavanie maleho s matkou. Musi to byt prenho tazke vidiet ju v takom stave. A ona nechce vidiet ani pocut ze potrebuje na sebe zapracovat .. koli svojmu dietatu aby bola na tom lepsie, Vylieceny clovek nema problem priznat si svoju minulost svoju zavislost. No autorka ten problem mà. Bagatelizuje to na “hnet prestala ked v 5m zistili ze je tehotna.” Mala by to doriesit terapiou ak sa jej este da pomoct.
Nikto jej tu nechce zle. No nechce o tom ani pocut ale o tom aby jej dieta dali do starostlivosti bude musiet presvedcit sud a znalcou ze je ok ze je sposobila.

agacela
9. dec 2021

Možno kruté ale pre malého by bolo asi lepšie keby tá vyčiarkli zo života úplne … podľa toho čo píšeš, nie si zdravá, čistá… takto chaoticky pisat ?
Teraz máš potrebu si niečo dokazovať ? Po takej dobe ? Za 4roky keby si chcela tak dokážeš toho viac ako stretnúť sa s malým na 10min na ihrisku …
Každá matka ktorá bojuje za svoje dieta, prebura aj steny … z toho čo píšeš, vyznieva že tá hryzie len svedomie … to čo sa stalo nevrátiš … ale nás klamať nemusis … nezerieme slamu a tu nezerie ani súd a úrady … uvedom si, že pre malého si teraz len “kamoska” … možno sprosté odomna ale kým si neni kompletne v poriadku, nemá zmysel bojovať o chlapca …aj rozmýšľaš , že ako sa chlapec musí citit ? Pre neho je rodina, mama, opatrovateľka teraz babka … zrazu z toho bude vytrhnutý …ver , že po nejakom čase by ho súd vrátil zasa babke … už take príbehy boli …
Podľa mna, stretat sa je fajn ale neťahala by som ho k sebe ak je tam 4 roky a ty si tu 4roky bola len ako kamoska sem tam… neverím že máš vybudovaný vzťah ako iné matky ktoré sa o dieta starajú 24h denne, celé tehotenstvo si dávajú pozor čo zjedia, čo robia …
Píšeš že si si musela brat pôžičky … no tak splácaš pôžičky a myslis že ti zostanú peniaze na chlapca ?
Platíš smiešnych 50€ ktoré ti vypočítali takze veľa nezarobíš … mala by si sa zamyslieť prečo to vlastne robis a tým chceš dosiahnuť, čo to spôsobí chlapcovi …

nikoletamarcusko
autor
9. dec 2021

@elizabet173 jednu hodinu približne po pôrode mi malý bol primárovim nariadením odobrany ja som sa prrbralA na druhý deň ná izbe na to že má moja mama oslovuje nevedela som čo sa stalo až keď sa mama nahnevaná opitala to co somnou róba jak keby som bola nakazená AIDS a vôbec čo sa stalo ty gde máš akože malynkeho a vtedy som to aj keď z nevim akých dôvodov no bolo mi nejak nedobre hlavne som sa dlchsie zotavovala proste som bola mimo aj mama sa divila že z čoho som tak oťarena následne keď som na jej otázku gde je môj syn dlho snažila rozpametat a zmeteno som sa len rozhlidala okolo kým mi všetko došlo potom som zhystercila a začala panicky kričať voda stalo a ci je moje dieťa v poriadku prečo ho nemám prisebe žeho chcem vidieť prečo mi ho vzali sestričky nereagovali až keď moja mama sa rozculene začala prejavovať mi syna pryniesly no.nie na dlho keď mama odišla som sa neskor išla osobné za primarom popitat z akého dôvodu miho Berru šak sa snažím tak čo je zle odpoveď bola no slečna nakoľko nám počas vášho pôrodu bolo anonymné údane na vás že ste bezdomovkyna,prostitútka a narkomanka psychycky labylna sme postupovali taktostrasne sa omluvam ale nedokážem ďalej otom písať naozaj mi je neskutočne zle pardon

agacela
9. dec 2021

@nikoletamarcusko neklam prosim tá už … mama sa mala o teba zaujímať keď si fetovala … po pôrode sa začala angažovať ? Robis si hanbu dievča

lukina20
9. dec 2021

@nikoletamarcusko anonymne udane, ze ste bezdomovkyna, prostitutka atd...
radsej napis celu celulucicku pravdu, ako to bolo len tak ti tu vieme pomoct, ak nam napises pravdu...
zrazu pride tvoja mama do nemocnice... kde bola ked mlada baba padla do drog?

loginexistuje
9. dec 2021

@nikoletamarcusko tvoj porod bol specialny lebo ma hepatitidu C (castu u konzumentov tvrdych drog) a prave pri porode je velke riziko prenosu hep C na dieta
pozri co bolo bolo ak to chces riesit oslov svojho psychiatra a skus nech ti pomoze zostavit ppan alebo odporuci organizaciu ktora pomaha byvalym narkomanom
budes urcite potrebovat zaruky atd ....
vsetko sa da ak budes chciet aj kontakt so synom ale najprv musis ty byt v poriadku a mat porieseny zivot pracu ziadne exekucie a pod

ysseba
9. dec 2021

@nikoletamarcusko Ty nevieš z akých dôvodov Ti bolo nedobre? Dlhšie si sa zotavovala, bola mimo a aj mama sa divila z čoho si bola taká "oťarena" (predpokladám, že oťapená si mala na mysli). Moja.... z toho, že si nemala svoju dávku a mala si absťák. Ja neviem, či to len na nás hráš, alebo tomu čo píšeš aj naozaj veríš.

prasiatko30
9. dec 2021

@ysseba ono sa mi zda, ze aj matka je asi podobna - inaksie by dali vnuka jej matke ale nebola tam asi istota, ze bude o dieta postarane z tej strany rodiny - smutne

katka2602
9. dec 2021

Brala si tvrdé drogy a chceš nám nahovoriť, že si z dna má deň skončila? To nie je odhodiť cigaretu. Prepáč toto ti neverím. A dôvod prečo ti zobrali dieťa vieš veľmi dobre. A tvoja matka? Nechala ťa váľať sa kade tade s ihlou v ruke, ale zázračné sa objavila v nemocnici? Žiadny anonym nebol a ak bol,tak asi ďaleko od pravdy neboli. Zobrať dieťa sa nedá len tak, že niekto niečo napíše a bum dieťa zoberieme.

ysseba
9. dec 2021

@prasiatko30 Aj ja si myslím ☹

1gabriela13
9. dec 2021

@nikoletamarcusko pracovala som na upsvr, konkrétne aj s takýmito prípadmi. Určite nehovorís pravdu! Odobrať dieťa matke sa odoberalo len vtedy keď to malo mega vážne dôvody! Jedna matka tiež bola závislá na drogách, neodovrali jej deti, lebo súhlasila s liečením, s deťmi bola dovtedy stará mama. Po liečení ku nim stále chodili od nás, robili jej aj testy na drogy. Takže, bud si musela ďalej ficat na drogách alebo si to inak neviem predstaviť. A po 4 rokoch ta napadne že máš syna? Nehnevaj sa, myslím si, že som dosť empaticky človek, ale toto ako matka nepochopím. Ved o svoje dieťa bojujem do poslednej chvíle, ajkeby sa mi ruky triasli od abstaku. Veľa šťastia a dúfam ze sa malý ma dobre🙏

elizabet173
9. dec 2021

@katka2602 som o tom presvedčená, že brala tvrdé drogy celé tehotenstvo, tiež neverím tomu, že by jej dieťa len tak zobrali. Inak, možno ju aj niekto spozná, bydlisko má uvedené Sereď, ale či to je pravda....ešte šťastie, že sa babka o to dieťa postará.

mia78111
9. dec 2021

@nikoletamarcusko ahoj. Mám vyštudovanú soc prácu. Čítam tvoje príspevky ale trocha sa v Tom zamotávam.
Radím ti preto nasledovné. Poziadaj súd aby ti bolo v umožnené stretávanie so synom. Musím dokázať, že si už čistá, super by bolo ak by si vedela doložiť potvrdenie o absolvovaní prodrogoveho liečenia a ak by psychiater potvrdil že si psychicky spôsobila k výchove dieťaťa alebo aspoň k jeho návštevám. Máš právo mať kontakt so synom hoci aj za prítomnosti sociálnej pracovníčky.

mandarinka555
9. dec 2021

@nikoletamarcusko To sa nedá po tebe ani čítať....komolíš slová....nemá to ani hlavu, ani pätu....slovosled na 💩 .... gramatiku si pochovala pod čiernu zem....No a v neposlednom rade klameš a zavádzaš...neodpovedáš na dôležité otázky a prekrúcaš fakty.

rebekamarcusko
9. dec 2021

@nikoletamarcusko prosim ta netrep aj ked drogy dlhodobo uzivas,nedrzia sa ti v tele 4 mesiace 🤦‍♀️ staci nebrat dva tyzdne a uz ti krv ani moc nic beukaze,hlavme pri tvrdych drogach. Ana nepoucuj s drogami som si prezila svoje

rebekamarcusko
9. dec 2021

@ysseba aj pervitin sedi na Cecko. Ten sa da tiez slahat a toto mi pride na cisty pervitin

rebekamarcusko
10. dec 2021

Ked uz si to pos,ala,tak si aspon priznaj chybu a nelutuj sa. Si clovek a ludia robia chyby,ale ked si tie chyby nepriznas,tak naozaj nejsi schopna sa o dieta postarat. Postav sa k tomu celom a snaz sa chyby napravit! Zatial sa len vyhovaras a tade cesta nevedie.

hovorpravdu
10. dec 2021

@nikoletamarcusko tak aby bolo jasne ! Ideme pekne od začiatku 🙂
Zistila, že je tehotná v 7.mesiaci a to chcela tehotenský test namočiť do vody a klamať, že nie je! (Pýtam sa, čo by urobila s malým?)
Ok, pokračujem. Žiadna kontrola u lekára, až v deň pôrodu! Pravidelne drogy a dokonca aj cigarety.
Pri pôrode 3 lekári kvôli neliečenej žltačke typu C, potvrdenia od lekára o liečbe vybavené za peniaze!
Maloletý odobratý nie na základe anonymu, ale na základe rozumných sestričiek, ktoré zistili v krvi matky metanfetamín a amfetamín!
Za maloletým do nemocnice neprišla 3 týždne, čo tam bol, nakoľko trvá kým sa môžu vybaviť papiere do náhradnej starostlivosti. Žiadna návšteva !
Nemá bývanie!
Výživné 50€ mesačne, ktoré však neplatí!
Na začiatku súdom stanovený styk s maloletým každý pondelok, stredu a piatok na 2 hodiny. Nechodila pravidelne!
Po dlhšej dobe vykonaný test na drogy, opäť pozitívny metamfetamin a amfetamín, náhoda?
Zmena styku s maloletým, na hodinu, ale len v prítomnosti starej matky!
Návštevy so 4 ročným maloletym: povie mu, že príde a hádajte? No samozrejme, že sa neukáže, pretože vraj je v práci do ktorej vlastne ani nechodí!
Ďalšia náhoda? 🙂
Pýtam sa, ako sa môže vôbec takáto krkavčia mater pýtať na pomoc? Takéto monštrá by nikdy nemali mat deti! To najlepšie čo sa maloletému mohlo stať je, že skončil u starej mamy, u ktorej ma to, čo by nikdy u tejto matere nemal! Zabíjala ho ešte v bruchu a teraz ho tak strašne miluje, že keď ju uvidi sa jej hádže okolo krku a hovorí jej maminka 🙂
Nabudúce hovor pravdu, moja milá, cmuk 😘

fleur1111
10. dec 2021

@hovorpravdu mna by zaujimalo prečo takáto matka chce odrazu dieťa do svojej starostlivosti. Mozog mi to neberie.
Dalej, toľko žien sa snaží otehotnieť a nedari sa a niekto takýto v pohode porodí (našťastie!) zdravé dieťa a ešte sa oň nestará a nedáva si v tehotenstve na seba pozor. Ja nechcem nikomu krivdiť alebo odsudzovat, ale toto je strašne veľká nespravodlivosť.

rebekamarcusko
10. dec 2021

@hovorpravdu mne bolo hned jasne kolka bije. Totu su take matere cez internet. Clovek sa moze posmyknut,ale potom sa s prepacen ku.va snazim aby som to napravila. Tato o naprave moze alurat tak snivat.

katka2602
10. dec 2021

@hovorpravdu no, nech sa páči. Krása.

diusqa761
10. dec 2021

@hovorpravdu fuu tak toto je iný odvar... Dobre pre dieťa že s ňou nieje

oblecenie99
10. dec 2021

@hovorpravdu Ďakujeme za objasnenie. A klobúk dole pred tou starou mamou.

luci310
10. dec 2021

@nikoletamarcusko kde si myslíš ze z toho dieťaťa vyrastie lepší človek? S tou babkou alebo s tebou? Chceš povedať ze klamali ze si narkomanka? Chceš povedať, ze už nefetujes a žiješ slušne? Mala by si sa aspoň snažiť aby sa tvoje dieťa, keď vyrastie, za teba nehanbilo, veľa času na to už nemáš aby si na sebe začala pracovať…. osobne, vysmiala by som sa ti už len z toho pravopisu, keďže sa to učí na zakladke, ale v tvojom prípade je to fakt minimálny, alebo žiadny problém…. Myslíš ze sa dokážeš zmeniť?

luccija
10. dec 2021

@nikoletamarcusko Sereď čo viac napísať...drogy drogy...nemá to hlavu ani pätu, ak si myslíš, že máš byť so svojím synom tak bojuj.neverim, že na základe anonymného udania počas porodu Ti zobrali syna, ale príspevok je tak chaoticky, že nerozumiem veľa veciam.Bola si na liečení?liečis sa u psychiatra?malému je dobre u babky, ak by jej nebolo je adoptovany či u pestunov

casavina
10. dec 2021

@hovorpravdu ty si stará mama chlapčeka? Klobúk dole a ďakujem za drobčeka ❤️ 😘