icon

Môžu mňa prepustiť a novorodenca nechať v nemocnici?

77eliska77
17. okt 2018

Dobry den chcem sa informovat ci moze moja malicka ostat v nemocnici ked mna pustia domov dakujem

Strana
z2
siska1313
17. okt 2018

@77eliska77 ahoj, gratulujem k bábätku. Neboj, vsetko bude v poriadku. Mne sa mala tiež napila plodovej vody, dostala potom nejaký zápal+novorod.zltacku. ja som bola po 4 dňoch fit, ale V ŽIVOTE by som od malej neodišla. U mňa to riešili tak, že ma prepustili z oddelenia sestonedelia a prijali ma na novorodenecke, tam som bola s malou ďalší týždeň, kým nebola v poriadku. Mali miesto, aj záujem to riešiť. Ak by bolo málo miesta, neviem, co by som urobila, ale od malej by ma nedostali. Držím palce, nech ste obe v poriadku❤

lusyc
18. okt 2018

Skus mlieko ešte rozbehnúť, masirovat prsia akoby stlacat medzi palcom a ostatnymi prstami - palec zhora, prsty zdola prsnika, od hrudnej steny ku dvorcu. Teplé sprchy na prsia, pripadne infralampu a odsavat odsavackou. Aj mne sa mlieko spustilo az na 5. den a to po kvapkach doslova, ale pre malu a uz duplom, ked je chora, je materske mlieko liek. Aspon skús. A potom sa mozno malá chytí sama pit a nebudes musiet odsavať. Odsavat aj kazde 2 hodiny, aj castejsie.

janka_v
20. okt 2018

Moj prvy sa narodil skor a sekciou, okamzite ho odviezli do detskej a ja som sa po narkoze prebrala a bola prijata na gynekologiu. Prvych pat dni som ho nevidela, nemocnica nema moznost prepojenia s detskou. Chodil za nim tato. Po piatich dnoch ma prepustili, isli sme rovno pozriet maleho a tam som sa pytala na moznost ako byt s nim, pripadne co ine ponukaju. Kedze som bola v meste, tak mi navrhli navstevy cez den. Mne sa viac pozdavala moznost byt s malym tam, tak jeden den som vybavovala papiere a potom nastupila k malemu. Zdrzali sme sa spolu, zial, este dva tyzdne (povodne tiez priduseny plodovou vodou, od mojho nastupu uz mimo inkubatora, zapal nemal). Za ten cas som uz nemocnicu nemohla opustit, az s babatkom. Ja by som rozhodnutie nemenila. Mamina, s ktorou som bola po sekcií na izbe a mali sme podobny osud sa rozhodla za malym dochadzat, ich syn vsak bol v inkubatore asi o pat dni dlhsie ako nas.

luba_buba
28. okt 2018

@sosovica chces pre to dieťatko oveľa viac ako chce mamicka..tak asi nema moc zmysel o tom pisat...

mircalla
28. okt 2018

@luba_buba Asi tak. Ja kojit nebudem nemam mliek - vybavene. neverim, ze nemocnica sa nesnazi, aby matka zabezpecovala dietatu materske mlieko. Cudne. Tiez by som sa vsemozne snazila o kontakt s dietatom, moznost tam zostat a o to, aby mala mlieko - minimalne odsavat

nellita
28. okt 2018

Ja som presne mala co.ty cisarsky a malá sa napila plodovej vody a bola den v inkubatore,isli sme spolu domov,razne som.oznamila ze nikam bez dcery nejdem a platila som si nadstandard,nebola to chyba lekárov ako u mna? Potom sa inak správajú neboj sa im naznačiť ze nikam nejdes,ja som aj malu kojila stoj co stoj ano zo.zaciatku to bolo tazke ake mlieko sa spustilo pravidelnym nosenim,zalezi na tebe a neboj sa povedat lekarom,ved je to tvoje dieta a rozhodnutie,vykopnut sa nemozu

lusyc
Autor odpoveď zmazal
eliska13
28. okt 2018

@77eliska77 ešte som obtom nepočula, že dieťa zostane matka odíde.Mozno pri diagnózach, že dieťa je extrémne malé či choré a bude tam mesiace.Aj ty máš nejaký nazor, tak ho vyjadri.Mlieko sa Ti ešte môže spustiť skús odsávať, malu si prikladať to ju nemôžeš ísť ani pozrieť pohladkať?Niekomu sa spustí aj neskôr.
Ja by som trvala, že tam chcem zostať hoc aj na inom oddelení.

katrin21
28. okt 2018

Je to uplne normalny postup...budes za nou chodit pocas navstevnych hodin 2x denne... deticky este aj tak vacsinu casu spia, netrap sa viac ako je nutne..ja som mala malu mesiac na jiske..

katrin21
28. okt 2018

@eliska13 je ine ked ma dieta zltacku a je s nim matkz na izbe, ine je ked je na novorodeneckom a matka inde..nemozu ju tam drzat, poistovna by im to ani nepreplatila..standard je, ze ked su aj babatka napr. Nedonosene, tyzden pred planovanym prepustenim matku prijmu ba izbu matiek a chodi k dietatu, krmi, prebaluje, ked spinka je na izbe..aj ja som tak bola..a nosila jej mliecko..

zuzanar2
28. okt 2018

Ja som začala kojiť presne po 14 dňoch a nebolo to jednoduché. Drobec ležal v postieľke priviazaný, lebo mal zlomenú stehennú kosť a tak som sa musela vopchať k nemu do takej kovovej postieľky. Ale jednoducho chcela som a hotovo, šlo to. To, že som mala po rukách modriny od tej postieľky s odstupom času vôbec nie je dôležité. Som hrdá na to, že aj napriek psychickému vypätiu som to kojenie zvládla. Jednoducho treba sa zaťať a ísť aj hlavou proti múru a ono to pojde. Netreba sa vzdávať. To Vaše dieťaťko za to stojí. Personálu v nemocnici je to úplne jedno, čo Vaše dieťa papá.

katrin21
28. okt 2018

@sosovica a ked sa jej mlieko nerozbehne tak co? Ma sa zabit, trapit?? Zeny nerieste... ja sok po cisarskom sice mala mlieko do 24h, anie malo a dieta som.videla len 2x denne na jiske, ald vedla mna bola mamina, rovnaky tt tehotenstva, dvojicky, tiez v ikubatoroch. Robila to co ja ,snazila sa odsavat a vsetko, ani kvapka! A ani potom sa nerozkojila..proste nie kazda zena ma mlieko a mozu sa laktacne aj na hlavu postavit...a ja sok dokaz toho ,ze to neni ani o kontakte s dietatom, kedze som mlieko mala..

zuzanar2
28. okt 2018

@katrin21 Je to hlavne o psychike mamičky a o tom či chce alebo nie. Ani veľa riešiť niečo nie je prospešné. Mám kamošku ktorá ako 24ročná prvé dieťaťko nekojila, lebo sa jej akože "nedalo" a potom ďalšie dve sa od nej nevedeli odtrhnuť. Posledné tretie dieťaťko kojila cez 2 roky a bola na seba veľmi pyšná.

katrin21
28. okt 2018

@zuzanar2 ale to ja netvrdim, ze zakazdym musi mat problem kojit, ale kludne sa moze stat... ja som tiez mala pri oboch detoch mlieka rozdielne, prvykrat sa mi anpr. nedalo vobec odsavat, mala si natahala kolko chcela, ale odsat nic. a pri druhej som nemohla vobec kojit, len odsavat a islo to a nie malo.. takze.... je to aj o hormonoch, zdravi, psychike ( ale nie o tom, ci chce ci nie, myslis, ze ta vedla mna nechcela??? chcela a ako!) , vsetkom. ale stresovat sa , ze nema mlieko, je uplne nanic a tiez pocuvat reci, ze ako ma skusat a skusat, ked skusa a nejde to... nepomaha to, jedine to pomaha k depke a to jej nepomoze, skor naopak..
proste len vravim, ze to netreba lamat cez koleno, keed to nejde, treba to vediet aj prijat a netrapit sa, su horsie veci, ako nemat mlieko.. hlavne nech je babo zdrave

lenkaam_1
28. okt 2018

Ty kokos toto sa tu zmenilo na same a ak hxes budes kojit a odsavacka a mne sa podarilo toooo mne toooo mne po 54183dnoch rozkojit...pyta sa cosi ine...toto laktacne sialenstvo je na mozog

katrin21
28. okt 2018

@lenkaam_1 ved presne. naco riesia, ze nekoji.. je to jej vec a hlavne, ako aj ja pisem, ked sa neda , tak sa neda....

koniarova
28. okt 2018

Jáááj ženy, je prvorodička, nešťastná, ubolená. Situácia je pre ňu nová, ani personál nemocnice zrejme moc nepridá. Sama, bez dieťaťa a nevie, čo má robiť. A vy tu na ňu také sprostosti vyblafujete.
@77eliska77 Neboj, svet sa nezrúti, ako kojiť nebudeš. A tvoje dieťatko ťa bude mať rovnako rado, či tam pár dní ostaneš, alebo budeš dochádzať. V klude sa s mužom bežte porozprávať s ošetrujúcou lekárkou a poraďte sa s ňou, ako ďalej postupovať.

evittam
28. okt 2018

@lenkaam_1
@katrin21 Tu sa skoro vzdy "zlietne komando dojcomatiek".😁😉 Aj v diskusiách kde nemajú co povedať-mamicka sa chce poradiť ako odstaviť a dostáva rady ako dojcit dalej, prečo, na co, za co chce odstaviť aj 2-3 rocne dieta.😁😉

katrin21
28. okt 2018

@evittam asi tak 🙂

benshi
28. okt 2018

Akože ja tiež nechápem, čo Vás do toho či ona bude svoje dieťa kojiť alebo nebude. Ja som tiež svoju nekojila, lebo malá nevedela sať a po pár dňoch stresu a nemocničného prostredia mlieko odišlo. A nemám pocit,že by som bola horšia matka ako dojičky :D

mircalla
28. okt 2018

@evittam v tomto pripade to pride cudne aj mne, priznam sa. vacsinou sa do temy kojacich matiek nezapajam, ale skor taky vseobecny nezaujem a snahu byt s malou, nechcem krivit, tak mi to pripada. fakt nechcem krivdit

evittam
28. okt 2018

@mircalla Tak to uz je o inom. Ale je to len vec mamicky a nie ostatných.😉

mircalla
28. okt 2018

@evittam vsak jasne

ludkai15
Autor odpoveď zmazal
evittam
28. okt 2018

@benshi Akoze nechápes? Ved predsa vsetko-dojcit musis,musis a musis inak si zla krkavcia mater. Ved to nevies, že neexistuje aby si nemala mlieko? Ved aj adoptivna matka co nikdy deti nemala môže dojcit ked chce lebo aj macka jezkov dojcila. No a ine "milé mudre komenty" tu nájdeš.😁😉

puskaruka
28. okt 2018

Môj ostal mesiac v nemocnici....ja som k nemu chodila z domu a nosila odsate mat mlieko

evita168
28. okt 2018

Mna prepustili ale automaticky som s dcerkou ostala ako doprovod proste kym aj ju neprepustili. Nenechala by som ju tam

benshi
28. okt 2018

@evittam tak už teraz mi to je jasné! Asi by som sa mala ísť hanbiť do kúta :/

lenkaam_1
28. okt 2018

@evittam presne tak som ja zalozila 2 temy jedna bola ako naucit dieta na cumel a same / a preco chces aby malo cumel a mat za cumel teba je prirodzene a blaaa blaaa druha bola ako odstavit odpoved pockaj rocne dieta je este male na to 😫 potom som pochopila ze tu sa neoplati nic pytat lebo aj tak dostanes ospoved na ieco uplne ine

lucia147852
28. okt 2018

Ja som tiez bola prepustena skor ako mala papierovo, ale domov sme sli spolu ja,som ostala ako doprovod malej kym tam bola aj ona. Samu by som ju tam nebechala

Strana
z2