Nadmerné ochlpenie a pôrod - skúsenosti
Ahojte nastávajúce mamičky, taktiež všetky už mamičky 🙂
Chcela by som vas poprosiť o názor, radu či skúsenosť. Trpím nadmerným ochlpením a skutočne ve veľmi veľkej miere. Bojujem s tým celý život a poprvde som sa zdráhala aj návštevy gynekológa a tiež som podvedome odsúvala tehotenstvo, lebo sa veľmi hanbím. Čakám bábetko a pomaličky sa pripravujem na pôrod..Viete mi prosím povedať, čo by som mohla mať pri pôrode oblečené, alebo v tých chvíľach/hodinách predtým? Mám skutočne nepekné stehná, z vnútorenj aj vonkajšej strany, kolená, klenné jamky, tiesla, vačšia časť stehien, na zadku, no prsoste celé dolne končatiny pokryté hrubou a tmavou vrstvou chlpov. Kôli návšteve gynekologičky sa holím priamo v lone a predkolenia a lýtka. Neviem si predstaviť, že by som si oholila koli pôrodu celé nohy :( ale na druhej strane, neviem si predstaviť, že okolo mna pobehuje par doktorov a sestričiek a ja tam ležím obnažená v plnej chlpatej kráse.
V čom sa prakticky rodí? Nejká blúzka, halenka? Asi to je aj tak, jedno, lebo ked budem na pôrodnom stole, tak či tak, celé nohy budu musieť byť volné, teda nahé. Prípadne, kým bude cesta otvorená a napríklad budem oddychovať na fitlopte, môžem mať oblečenú svoju dlhšiu nočnú košelu?
Viem, že pri pôrode budem mať iné starosti, ako riešiť toto, ale som prvorodička a troška skúseností z reality by ma potešilo, možno upokojilo. Ďakujem veľmi pekne za akúkoľvek myšlienku..
Mne osobne boli vsetky telesne prejavy vtedy jedno... Tak si z toho nerob hlavu. Napadá mi depilácia voskom, to vydrží aj 2-3 týždne, nie?
Ahoj. Netrap sa pre svoje chlpky...to je uplne jedno ci prides s oholenymi nohami alebo nie... radsej venuj svoju energiu priprave na pôrod a predstavuj si ako po prvykrat uvidiscsvoje dieťatko..ver na chlpy si ani nespomenies a na pôrod si beries svoju kosielku tak neboj.. ale ak by ti to velmi vadilo radsej sa ohol a mas po pribleme.
A prečo by si si ich nemohla kvôli tomu oholiť? Aspoň zväčša
Ja by som v takomto prípade chĺpky neriešila. Zdravotnícky personál už takých videl! Ale ak máš mať z toho traumu, kúp si hocijaký depilačný krém, ja mám napríklad dobré skúsenosti s krémom Vett.
Môj brat je gynekológ, a ten vraví že to je úplne jedno či más bobra abo čo, dôležitá je hygiena.
@mareka49 Personalu je to jedno ( resp. By malo byt), ale skor ide o to, ze teba to stresuje, nie si s tym v pohode, preco si nechces oholit cele nohy? A Budes mat pokoj.. 😀
Tak ako bomo vyssie pisane.... Domtori a sestricky budi mar inu robotu ako pozerat a riesit tboje nohy..a aj ty vtedy bides mat one starosti ako nejake chlpky ....mne napr.v porodnici dali och koselu a vlastne aj ma sestonedeli som mala k dispozicii ich koselw..mala som aj svoje ale pouzivala som aj och..pred porod si ohol alebo vydepiluj co sa da a ostatne neries....kolke idu rodi neohplene na intimnych miestach pripadne oholene tak ze niekde maji dobreze nie niekolko centimerove chlpkya na niektorych moestach nemaju ziadn,nakolko ohia len to co vidia ,lebo lboli to.u velkemi bruchi sa ozaj neda poriadne oholit ci iz intimne partie alebo nohy...neboj ..nestresuj....pri tych bolestiach meebides vnimat ci mas alebo nema chlpky...😉😉
A ja neverim, ze to je az take hrozne, nebudes to len ty tak subjektivne vnimat? Po hranicu stadia “yeti”, tak sa mi nic nejavi prehnane. Kazda zarasta. Tmavsie typy tmavsie chlpy.. no boze a co.
ja len nechapem preco si neoholis normalne cele nohy ? vsak ja keby ze si neholim pomaly skoro vsetko tak tiez som dost.. kedze mam tmave cierne chlpy .
Ohol cele nohy alebo si daj vydepilovat, ale to boli.
pozri u nas boli so mnou pocas celej doby 2 porodne asistentky doktor dosiel maleho len chytat 😂 dostala som nemocnicnu koselu po kolena. boli tam so mnou po cely ten cas len tito traja ludia ktorych som po odrodeni uz nestretla. dalej ma kazde rano na vizite pozerali odspodu 4 dni cize 4 doktori ma videli. tych ludi uz nikdy viac neuvidis a za tych par dni ti to moze byt jedno tolko toho vidia ze par chlpkov navyse nieje tragedia. nemaj strach.
Chápem tvoje obavy, Asi by si sem nepísala keby to bolo len pár chĺpkov, použit vosk alebo nejaký chem.depilacný pripravok pokiaľ si ich doteraz nepoužívala by som neriskovala..ak si nechceš cele nohy oholiť skús tie chlpky odstranit aspoň zastrihavačom úplne nakrátko, budeš to mať rýchle..pomôcť ti môže partner, kamoška, a doholit si potom môžeš už len to čo uznas za vhodné, aby si sa cítila fajn.
Ja mam zial tiez problem s ochlpenim. Nemala by som dobry pocit keby som mala ist chlpata 😶 Budu ti vidiet cele nohy aj medzi nimi 😉 koselu budes mat kratku a vyhrnutu... takze pre tvoj lepsi pocit sa ohol. A kam nedociahnes, nech pomoze partner 😊
ohol sa kde mozes, ale hlavne okolo susky, lebo po porode pojde z Teba krv tak kvoli hygiene. a ostatne kvoli lepsiemu pocitu...
Prečo s tým niečo nerobíš?Veď ťa to očividne trápi. V dnešnej dobe vedia medicína aj dobrá kožná či kozmetička urobiť zázraky. Postupne sa ochlpenia vieš zbaviť úplne.

Ahoj.mas pri pôrode svoju košieľku. Až v momente pôrodu ťa odhalia. Čo by sa dalo by som si oholila a čo zostane riešiť nebudú. A keď tam budeš naozaj ťa toto trápiť nebude. A lekari to tam riešiť tiež nebudú majú dosť roboty🙂 držím palce.