icon

Najhumornejší zážitok z pôrodu

meg_junova
2. okt 2012

Tak maminky, aby sme tu osviežili diskusie plné reality z lekárskeho prostredia a trochu nadľahčili pôrod tým, ktorých to ešte len čaká, pýtam sa, ktorá z vás si z nemocnice odniesla aj veselú príhodu?? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 A ak áno, tak akú?

Dovolím si začať tou svojou :D (aj keď sa priznám, že je možno trochu intímna a neznie humorne, ale pri spomienke na ňu sa s priateľom zchuti zasmejeme..)
Keď som dostala kontrakcie v noci o 12tej a ráno o siedmej sme vyrazili do nemocnice, mala som strašnú potrebu ísť na malú. Ibaže keď som šla na záchod, nevyšla zo mňa ani kvapka (zrejme už hlavička tlačila tak na močový, že zatlačila aj močovú trubicu). S týmto pocitom som sa trápila až do pôrodu, kedy ma sestrička poslala to ešte raz skúsiť. V tých najväčších bolestiach som sa šmodrchala na druhý koniec chodby, pri kontrakciách zakvačená do priateľa, no opäť zbytočne.Po tom, ako sa malý narodil som dostala bažanta 😀 😀 (výslužka) ..a stále nič. Sakra. Sestrička občas nakukla a navrhla odcievkovanie, ktorého som bála, a tak som sa radšej začala ešte viac snažiť.... 😀 no úplne márne... Nakoniec neostalo nič iné....A potom - potom prišla Úuuuuuuuuuľava! Najprv zo mňa vytiekol pol liter, potom ďalší a ďalší a ďalší..až pri mne stáli traja ľudia a robili si srandu, že tam takto budeme do rána 🙂 Niektorý personál, čo chodil okolo sem-tam nakukol, aby zistil, odkiaľ sa šíri smiech 🙂 . No sestrička to tam zo mňa žmýkala ešte dobrých 15minút, nádoba už skoro pretekala, kým sa mi mechúr úplne vyprázdnil. A mne od pocitu trápnosti a neudržateľného smiechu zároveň tiekli slzy. Bolo to neuveriteľné zistenie, že som dokázala vytlačiť malého a pritom som mala také množstvo tekutiny v bruchu. Teraz už viem, že telo je fakt zázrak 🙂

Strana
z2
lucinocka
4. okt 2012

@evitaka to teda v dobrom zavidim 😀 ja som po geli sa nemohla ani na zachod doplazit na koniec chodby od bolesti, nie to na vylet 😀

doty1
4. okt 2012

môj muž je vcelku veselá kopa a tak sa zachoval aj pri pôrode. Keď som celý čas božekala od bolesti, tak zahlásil "no pozrite ju, taká ateistka ale Lenina spomínať nebude, len toho Boha" . Odrodil ma jeho dobrý kamarát a muž nakoniec celú akciu zaklincoval prehlásením "no poviem ti Miško, ja som mäsiar, ale toto boli riadne jatky" 😀 A kým ma doki zašíval, tak on stihol pozabávať celé osadenstvo v sále.

slnieckko
4. okt 2012

ja som mala planovany cisarsky a rano o cca pol siestej som zazila asi najromantickejsie zavadzanie klystiru ake sa mi mohlo prihodit 😀 sedim na tom kresle s rozkrocenymi nohami a pucim sa, sestricka ma utesuje ze dostanem len polovicnu davku a ja ako mi to bolo trapne som pri tom pozorovala modroruzove nebo a uzasny vychod slnka 😀 taky isty vyhlad som mala aj o par minut neskor z wc 😀 mozno to neznie vtipne ale klystirove zalezitosti a k tomu ten krasny vyhlad mi nijako nesli dokopy, hlavne ked viem kam sa pri tom pozerala sestricka 😅

evitaka
4. okt 2012

@chikitka
@marmete
@lucinocka
No nebojte, druhy porod mi to ťažko vratil, lebo som ho mala vyvolavany, bolesti ako hrom, ležala som tri hodiny na porodnom stole, oxitocin do mna tiekol potokom, nemohla som sa prejst, ani sprcha, a zase na všetko sama - iba doki bol moj gynekolog, tak to všetko fantasticky zvladal, dokonca ani nastrih, na druhy den som v pohode sedela. Jačala som tak, že zatvarali dvere, aby som nevyplašila prvorodičky. Strašna bolest. Už som kričala: "Vyberte to zo mna von, je jedno ako! " Maly sa narodil strašne naštvany, iba na mna zazeral, až mi mlieko skyslo. 😉 A aj tento porod sa nam pokazilo auto, tak ma viezol druhy sused (prave robil večeru, tak sa mu pripalili jaternice v trube 🙂 ). Tak teraz čakam tretie a som zvedava ako to všetko dopadne 🙂 lebo v krizovych situaciach zaživam zasadne taketo trapasy.
😉

meg_junova
autor
4. okt 2012

@doty1 Nooo, u mna to bolo podobne :D Hned ako zo mna vyletel maly (vyletel, bo isiel s rucickou von), tak moje prve slovaaa boli: "Dakujem ti Boze" 😉 😀 😀

meg_junova
autor
4. okt 2012

@evitaka Aj do mna liali oxytocin, to lezanie by som nezvladla, ja som skocila na nohy a s infuzkou sa prechadzala hore dole. Este sa pamatam, ako som sedela na fit lopte, jednou rukou som sa drzala stojanu infuzie a druhou okna, odkial ku mne vial vanok.. A v tom tranze som nevnimala nic, len som zacula z vedlajsieho boxu, ako sa o mne rozprava sestricka s lekarkou. Lekarka sa pyta " Ma bolesti?" a sestricka jej odpovedala "Trosku". A priatel mi potom neskor povedal, ze vraj som na to reagovala zdvihnutim hlavy a obocia a opytala som sa ich pomedzi zuby"TROSKU??!" 😀 😀 😀 😀

medovaaa
4. okt 2012

@evitaka jak ja som sa nasmiala 😀

tanika5
4. okt 2012

pridám aj svoj zážitok, bolo to ešte deň pred pôrodom keď mi doktor išiel podať vyvolávačku, prišla som na vyšetrovňu sestrička nachystala tyčinky na otvorenie, keďže deň pred tým som nebola ešte otvorená, no zatiaľ doktor zistil, že už som otvorená na prst tak tyčinky nebolo treba, no chcel volať primárovi, že mi ide podať tú vyvolávačku, obvolal celú trenčiansku nemocnicu no primára nikde tak vraví:,,no nič tak ideme na to" zobral tu tabletku, že mi ju ide vopchať dnu 😖 no ona mu tam vypadla, tak on ruka vo mne, špáral kade tade a s úsmevom na tvári sa tej tabletky pýtal:,,no kde si moja kde si?" pošmátral ešte chvílku našiel ju a zahlásil:,,jéééj, tu si tak šup tam kam máš ísť!" no a bolo. To bolo vo štvrtok ráno, v ten deú poobede sa ma pýta ked som pozerala tv, že čo tam ešte robím či nemám ešte kontrakcie a ja, že nie, že ma len kríže začali boleť a on, že ved do večera porodím. No prd, večer som pekne išla spinkať, no ráno o 3:00mi odtiekla voda, idem hladať sestričku a sestričky nikde, idem na pôrodnú sálu tam ma poslali za sestričkou na oddelenia, vravím, že ona tam nieje, no ked som prišla už tam bola. Vravím jej, že mi odtiekla voda a ona:,,ste si istá, že to je voda, nepočúrali ste sa?" tak spravila kontrolu, ano bola to voda, tak šup CTG kontrakcie a takto až do poobedia, na čakačke mi vraví, že si mám pohopkať na fitlopte, no ja som ju namiesto toho kopala po celej izbe 😀 Poobede ked to konečne prišlo manžel (bol pri mne odrána) volá doktora, prišla doktorka, spravila vyšetrenie, zakričala na celú sálu RODÍME a ja jej:,,kto vy, či ja? Ak chcete môžte to odrodiť za mňa!" no prišiel doktor, zatlačila som raz - hlavička vonku, druhý krát - ručičky vonku, tretí krát a Domko na svete 🙂 fialový so splašteným noštekom, zatlačenú jamku na hlavičke, zarastené ušká, hned mi ho položili na hruď a ja prvé čo ma napadlo :,,mne sa narodilo šteniatko?" neviem prečo ma to napadlo, ale bol to ten najkrajší pohľad.Muž išiel strihať šnúru, chytil nožnice a nešlo mu to, vraví, že to je tvrdé, že to nejde no podarilo sa 🙂 Doktor sa samozrejme začal smiať. Ja sa ho pýtam, že prečo neplače a on, že:,,nebojte sa ešte sa v živote naplače" 😀 a vraví, že ideme ešte placentu tlačiť a ja že:,,čoooo? to sme ešte neskončili? ved Domko už je na svete!" potlačili sme placentu a on,že ,,teraz vás zašijem" a ja mu:,,ale už by aj stačilo nemyslíte?" ešte padlo viac tých hlášok, no teraz ma už faaakt nenapadajú, ale doktor ešte týždeň po pôrode chodil za mnou na izbu nech mu zlepším náladu nejakou hláškou 😀

tanika5
4. okt 2012

a ešte ma napadlo, kým ma zašíval vravím, že:,,uff, tak toto už v živote nikdy, nabudúce si zaplatím cisarák!" a on:,,ale nepreháňajte doroka ste tu zas!" 😀 chacha nevyšlo mu to 😀

chikitka
5. okt 2012

@evitaka dufam ze mas aj tretieho suseda 😀 😀 😀

chikitka
5. okt 2012

ja som si este spomenula, ako som pri tych naj kontrakciach bola strasne hladna a nesmierne som si priala obrovsku, najvacsiu pizzu s olivami, sunkou, sampionmi, syrom a articokami a musel mi muz prisahat ze mi ju objedna hned jak budem doma...viete co mi spravili sestricky??? po drastickom porode a mega prisernom siti si tie opice doniesli na salu pizzu!!!!!! a ja ze: to snad neni ani mozne! a tak som im tisko zavidela... ked ma previezli na izbu, zozrala (!) som hned dve bagety 😀 a pizzu som si dala prvy vecer doma 😎 konecne...

ferihegy
7. okt 2012

Moja sekcia bola naplánovaná na 08:00, lekár ktorý ma operoval prišiel 08:05 z výťahu 🙂 Potom sa prezliekol a začal po sále pobehovať hore dolu a rozprávať vtipy. Ja sa pýtam sestričky, že to je preboha kto ? A ona že pán doktor ktorý vám bude pri pôrode:DDDDDDDD no keby nie som už pripojená na prístroje silne by som uvažovala že utečiem 🙂

lanczi
7. okt 2012

No mne sa tiez podaril trapas,aj ked som si to spatne neoverila ci som to naozaj vyslovila to co sa mi zdalo ze hovorim..este mi nedali na sale na tvar tu masku ale uz mi nieco pichli,z coho som mala taky krasny blazeny pocit viecka mi uz otazievali..v tom som vyslovila ze "jaj ako milujem tento pocit ked sa mi hlava kruti ako keby som bola opita 😕 potom mi uz dali tu masku,ked som sa zobudila som sa jasne pamatala na tuto vetu,mojho porodnika som sa radsej ani nespytala,lebo az tak ma dobre nepozna aby vedel ze som zaryty abstinent,a ked volaco zacnete rozoberat uz sa nezbavite podozrenia🙂)

meg_junova
autor
26. okt 2012

@lanczi :D :D :D Clovek ale natrepe toho vtedy, ked najmenej musi. :D :D

cmulinko
26. okt 2012

pri mojom druhom porode som si povedala,ze si vyskusam rajsky plyn...v praci mi zeny vraveli,ze to stoji za to....tak som ich posluchla 😀 a dopadlo to velmi necakane......bolesti mi ostali uplne rovnake...ziadna ulava,ale nikdy nezabudnem na ten pocit,ze sa mi chcelo od bolesti revat,ale namiesto toho som sa skerila jak leco a s rehotom jak postihnuta krava som kricala okolo seba,ze ''toto neprezijem,toto fakt boli'' 😀 😀 .Moj muz sa pozrel na lekarku a spytal sa ci je toto normalne spravanie 😀 a ona mu len povedala,ze za polovicnu cenu sa moze raz nadychnut aj on 😀 😀

habibi78
26. okt 2012

@cmulinko dobreeeee 😀 😀 😀

meg_junova
autor
27. okt 2012

@cmulinko VUHAHAHHAHA :D :D :D hahahhaha Tiez som rad bola pod rajskym plynom a tiez som toho natrepala, mozu mat zabavu anesteziologovia, zrejme najlepsie lekarske povolanie :D

Strana
z2