icon

Najhumornejší zážitok z pôrodu

meg_junova
2. okt 2012

Tak maminky, aby sme tu osviežili diskusie plné reality z lekárskeho prostredia a trochu nadľahčili pôrod tým, ktorých to ešte len čaká, pýtam sa, ktorá z vás si z nemocnice odniesla aj veselú príhodu?? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 A ak áno, tak akú?

Dovolím si začať tou svojou :D (aj keď sa priznám, že je možno trochu intímna a neznie humorne, ale pri spomienke na ňu sa s priateľom zchuti zasmejeme..)
Keď som dostala kontrakcie v noci o 12tej a ráno o siedmej sme vyrazili do nemocnice, mala som strašnú potrebu ísť na malú. Ibaže keď som šla na záchod, nevyšla zo mňa ani kvapka (zrejme už hlavička tlačila tak na močový, že zatlačila aj močovú trubicu). S týmto pocitom som sa trápila až do pôrodu, kedy ma sestrička poslala to ešte raz skúsiť. V tých najväčších bolestiach som sa šmodrchala na druhý koniec chodby, pri kontrakciách zakvačená do priateľa, no opäť zbytočne.Po tom, ako sa malý narodil som dostala bažanta 😀 😀 (výslužka) ..a stále nič. Sakra. Sestrička občas nakukla a navrhla odcievkovanie, ktorého som bála, a tak som sa radšej začala ešte viac snažiť.... 😀 no úplne márne... Nakoniec neostalo nič iné....A potom - potom prišla Úuuuuuuuuuľava! Najprv zo mňa vytiekol pol liter, potom ďalší a ďalší a ďalší..až pri mne stáli traja ľudia a robili si srandu, že tam takto budeme do rána 🙂 Niektorý personál, čo chodil okolo sem-tam nakukol, aby zistil, odkiaľ sa šíri smiech 🙂 . No sestrička to tam zo mňa žmýkala ešte dobrých 15minút, nádoba už skoro pretekala, kým sa mi mechúr úplne vyprázdnil. A mne od pocitu trápnosti a neudržateľného smiechu zároveň tiekli slzy. Bolo to neuveriteľné zistenie, že som dokázala vytlačiť malého a pritom som mala také množstvo tekutiny v bruchu. Teraz už viem, že telo je fakt zázrak 🙂

Strana
z2
rakywanda
2. okt 2012

júj, kiežby na tom mojom bolo niečo humorné. ja keď sa obzriem späť, som rada, že sme to /hlavne malá/ prežili.
iba - keď už bolo po všetkom a pôrodník mi tam už cez dobrú pol hodinu vyšíval ,som sa ho s úsmevom našľahaná hormónmi opýtala, že koľko mám stehov. zdvihol hlavu, tieklo z neho ako keby v bani robil, milo sa usmial, povedal dve cifry /"zatiaľ" vnútorné 20, vonkajšie 22/, sklonil hlavu a vyšíval ďalej.

margarita
2. okt 2012

dobra tema 😀
ja som pri prvom porode bola kludna ako solny stlp, poctivo som predychavala a tesila sa, kedy to vypukne (a to som rodila po vyvolavacke). kedze som mala prist na prijem o 6.00 rano, vstavali sme s mm okolo 5 rano, ja nalacno, on ledva nieco zjedol, lebo uz asi tiez mal "nervy" 🙂 no a ked mi sli zavadzat EPI, tak zrazu ako ma mm drzal za ruku sa bez akehokolvek varovania zosunul na zem medzi stol a moj infuzku a stolik s lekarskymi instrumentami (nastastie tam nic nezhodil).
Vo mne by sa krvi nedorezal, hned mi aj kontrakcie prestali 😀 lebo som zacala riesit, ci mi muz neumiera alebo co.
tak ma nechali tak a zacali ho kriesit....nastastie to odpadol len z blbeho tlaku a vydychaneho vzduchu, kedze bol tiez skoro nalacno.
ale robili si z neho do konca porodu srandu, ze este ani o nic neslo, ani krv nevidel, a uz odpadava...esteze tak dobre sebou svihol ze si nic nerozbil, inak ja rodim a jeho o par poschodi nizsie zasivaju 😀

toz pri druhom porode som mu sama kupila pollitrovku CocaColy, a nutila som ho ju pit, aby mi uz dalsi krat taku "hanbu" nespravil 😉 a neodpadol 😵

zuzanocka11
2. okt 2012

Mno,na mojom 17 hodinovom porode nic veselého nebolo,ale ked sa syn konecne narodil,jacal o106,a ked som sa k nemu prihovorila,zrazu stíchol a hodil na mna taký nahnevaný kukuc,ako keby mi isiel vynadat 😀 a potom ma hodinu sili,ked dr si pýtala dalsie a dalsie sitie,tak som sa jej opýtala,ze ci zo mna vysíva virgo intacta 😵

zankaj
2. okt 2012

@margarita No hlavne je je v poriadku. Moj sa boji ist somnou vravi ze on sa neboji krvy ani ze budem plakat ci kricat on sa zosipe ked mu povedia aby prestrihol pupocnu snuru a ja sa nemozem vyrehotat ze vsetko zvladne a toto uz nie? No uvidime ako to dopadne hlavne nech je somnou strasne ho tam chcem.

lenka852
2. okt 2012

S mm sa doteraz smejeme ako som liezla na posteľ pri pôrode ... lebo schodíky, boli také malé (krátke), že aj keď som na nich stala tak som nedotiahla na posteľ s kolenom ... takže brucho pred sebou a kontrakcie a vyťahovala som sa rukami, keď som sa tam konečne vyškrabala ... tak sestričky boli úplne bledé a len z každej strany strany a čakali, na ktorú stranu skôr sa prevalím ... a keď som schádzala dole, tak som taktiež nedostupila na schodíky, takže som sa šuchala po zadku alebo rovno zoskočila ... my s mm sme mali z toho komédiu, že pár minút pred pôrodom, tu si ešte zacvičím, ale personál bol bledý a čakali ako sa to skončí ... Doktor po tom všetko povedal, že je rád, že nemusí volať ortopéda na vyvrtnutý členok alebo zápästie ... Na to mi manžel povedal, že som mala viac chodiť po daždi, aby som vyrástla a doktor chcel byť vtipný, tak dodal, alebo sa lepšie učiť ... doteraz neviem, čo to má spoločné s výškou ...

chikitka
2. okt 2012

damy, tak ja som si zazila 14hodinovy porod, vsemozne vyvolavany a nakoniec dost narocny, ale takmer predcasny vdaka akcnemu partnerovi...
ked ma uz chodili na porodnu salu kontrolovat kazdu chvilku, a vypytovali sa ma ci mam kontrakcie (a ja som mala nervy ze co za blbosti sa ma pytaju, ked ma vsetko mega boli a trasiem sa cela nekontrolovatelne od stresu... 😠 ) tak ma upovedomili ze ak sa mi bude zusuvat lehatko smerom hlavou nadol, tak dole je packa, a moze mi to muz vyrovnat. po nejakej dobe som sa naozaj zacala posuvat a kym sme si to vsimli, uz som bola fakt v divnej polohe, tak borec ze mi to narovna... vliezol pod lehatko a pohol packou... OPACNE! lehatko letelo 😀 😀 😀 ... este ze bol pod nim a nezletela som celkom dole... to by bol porod rychlostou svetla...a cez vsetku bolest sme sa tam rehotali, ze ma skoro zabil! este ze bol taky pozorny 😎

meg_junova
autor
2. okt 2012

@rakywanda Hahah, no ja som na tom bola podobne. Ibaže keď som ja lekárke položila tú istú otázku, usmiala sa a povedala, že nech sa radšej nepýtam.. Sklonila sa a tiež vyšívala ďalej.. a potom ju ofrkala krv pri práci a humorne sa ma spýtala, či si som istá, že nie som HIV pozitívna 😕 😀 😀

meg_junova
autor
2. okt 2012

@chikitka hahahahahhha, tak tu mi skoro cvrkloooo :D 😀 😀

kmkke
2. okt 2012

Ja keď som liezla na stôl aby mi mohli spraviť sekciu, tak sa ma doktor spýtal že koľko vážim. Ja na to že 100. Načo sa ozval anesteziológ, že: "Preboha, kto vás z toho stola zloží." Načo som mu zakontrolovala, že pri tom rezaní mi môžu spraviť aj liposukciu a budú to mať jednoduchšie 😝 Celú sekciu sa lekári rehotali, že tisícovú operáciu chcem mať zadarmo. 😀

ichbinich
2. okt 2012

Nieco podobne ako @meg_junova zazila moja svedkyna, ale ju "iba" operovali s EPI na koleno.
Po vsetkom, ale teda este bez citu v nohach hovori, ze ju boli/tlaci brucho. Najprv ju ignorovali, ale potom ktosi dotrepal ultrazvuk a pozrel sa... zevraj taky plny mechur v tej nemocnici este nezazili! 😀 Nechceli jej verit, ze po EPI nieco citila v tej oblasti...

Inak, ja som zvladla so zapalom mechura NIC nevycurat do poharika, aby tam dali ten testovaci pasik. V tom pohariku skoncilo viac nakvapkaneho potu, ale ani kvapka mocu 😉

Mna vezu na porod na salu a pytaju sa ma, ci mam vybrate meno. Ja ze nie, 100% meno nemam. Tak sa na tom bavili. A hovorim, budeme pokracovat v rodinnej tradicii, manzel bol asi 2 dni Chlapec X, lebo jeho rodicia tiez nemali vybrate meno 😀

Uz ma myslim zasivali (cisarksy) a videla som, ze uz je z tych povesanych infuzii flaska s glukozou prazdna. Tak hovorim ansteziologovi, ze uz mam po veceri 😀

Ked ma lekarka sila, ktosi iny sa jej spytal, ze ako dlho bude este sit. A ona mu, ze to ona musi pekne zasit, nech si len pocka 🙂 A naozaj, zo vsetkych mojich jaziev je ta po cisarskom najkrajsia 🙂

Co sa tyka jedenia, to bolo tiez trochen blbe. Na obed mi na kontrole lekarka vravi, vas syn musi vonku, skor dnes ako zajtra. Stretneme sa o pol 7 v nemocnici. Tak ja som bezala domov a nemala som doma nic na jedenie, iba toast, tak som zjedla aspon ten toas, aby som vobec mala nieco v bruchu. No a po porode doniesli manzelovi na izbu(!) oblozenu studenu misu a cerstve pecivo... (ano, rodila som na sukromnej klinike s pripoistenim, preto to bol skor hotel ako nemocnica). No a moja vecera uz bola tahet, dalsiu glukozu mi uz nedali 😀 Ale potom ranajky uz boli fajnove 😝

@kmkke: 😀 To je dobre! Ale nedali sa na to, ci hej? 😉 🙂 Ale zase, po porode si urcite mala minimalne o 3 kila menej 😀

mahulenka87
2. okt 2012

@lenka852 asi chcel povedať horšie učiť. Aby ťa ťahali za uči a vytiahli vyššie 😀

lipina22
2. okt 2012

Baby tak spispejem aj ja mojou humornou situáciou i ked nie priamo z porodu ten bol strašný trval 23 hodín ale zvládli sme to...na vzdychárni bol somnou aj moj muž,bolesti som mala nepravidelné raz každé tri minuty potom zase peť,riešili už aj cisársky ale nakoniec to dobre dopadlo.Len ako sme tam boli na tej vzdychárni aj s mužom tak ako som sa postavila z postele lebo sestrička ma brala na vyšetrenie vytiekla zo mna plodová voda na zem,nebolo to velké množstvo len to prsklo na zem.Moj muž sa pohotovo zohol a utrel to do papierovej vreckovky,vreckovku strčil do vrecka.A potom asi o nejakých ja neviem kolko dní už som bola doma z porodnice a moj muž bol niečo vybaviť a začal trošku sopliť pohotovo vytiahol z vrecka servítku a utrel sa nou.....až neskor si uvedomil že to bola tá vreckovka z porodu......dobre sme sa na tom zasmiali...

kvojtanikova
2. okt 2012

No ja som to tu uz pisala v nejakej teme, ale mne sa pri prvom porode stalo, ze mi po zavedeni klystiru sestricka povedala, nech potom idem na WC a diskretne odisla. Ja som este nikdy predtym klystir nezazila, takze som nevedela co ma caka, ked zrazu na mna dosli "tlaky" a utekala som aj s velkym bruchom, a ked som "skoncila", idem splachnut a.... NIC!!! S hrozou sa obzeram okolo seba a vtom uvidim na dverach napis "PROSIM NEPOUZIVAT, NEFUNGUJE" Skoro ma slak trafil,´isla som za sestrickou ze nech mi aspon dake vedro pozicia,ze naberem vodu a zalejem alebo co... Viete si predstavit ako na mna kukala, chudera🙂
Vtedy mi to sice bolo skor trapne ako smiesne ale teraz ked si na to spomenieme s muzom, vzdy sa bavime.

jankamgr
2. okt 2012

Ahojte, tak ja nemám vtipnú príhodu z môjho pôrodu, som rada, že sme ho v zdraví prežili obaja, ale moja mamina sa doteraz zabáva na svojom poslednom pôrode (teda, keď rodila mňa) 😀 priviezli ju na vzdychačku okolo tretej ráno. Všade tma, na vedľajších posteliach pozaťahované závesy, všade ticho. A moja mama stále len sestričke: "prosím vás, nejedzte tú údeninu, strašne to tu smrdí!" sestrička samozrejme nechápala, čo sa deje, že ona nič také nemá, a ani lekár a asi po piatom napomenutí mojej mamy, že fakt bude grcať sa z vedľajšej postele vyrútila dnes rómka, vtedy cigánka 😀 😀 😀 😀 😀 mama, že skoro porodila rovno tam, keď ju zacítila a už vedela, z kadiaľ "údenina veje" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

gabuci
2. okt 2012

No teda prvý pôrod sranda.Pozerám v noci horor(Psycho),manžeľ sladko spinká vedľa mna.Zrazu nejaký praskot a posteľ sa premenila na plávajúca.Neviem ako,ale normálne som preskočila manžela a utekala na WC.Sedím sedím a samozrejme netečie.Vstanem a horor,tečie mi až po kolenách.Tak z WCčka som dirigovala,čo všetko potrebujem,nech vytiahne auto,lebo ked sa mi podarí obliecť sa,tak sa ide do nemocnice.Kamašne,čižmy(nepasovali mi na nohy,koľko som sa natrápila)v nohaviciach vložky,dokonca látkové plienky,sadla som si do auta,pod zadkom deka.Ped nemocnicou ako som vystúpila z auta,zase zo mna liala tá voda,číra,bez zápachu,ale normálne mi zima bola od vetra a všetko mokré.
Ked ma prijali klystír mi nespravili,lenže ja som doma večer super sa najedla.Viac ako hodinu som sa poprechádzala na chodbe,bolesti boli,stále viac ma to tak dole tlačilo,išla som vlastne skúšala som na veľku,ale nešlo to.Lenže ja som nepotrebovala na veľku ale už dieťa ma tlačilo.Ked s takto pozriem,dobre,že som ho rovno nevytlačila do WC.Predo mnou rodila jedna,ked lekár skončil,tak sa ma pýtal,ako sa mám,no ujde to.Za chvíľu sestrička sa pýtala,no ja neviem ale strašne mi treba na WC,no nič neide 🙂 ona ma pozrela a ježiš však už bábo je dole,cítim vlasy,ide sa rodiť,behom 15 minút na to moja prvá láska bola na svete.
Po dvoch hodinách akonáhle ma zobrali na izbu,hne som sa motala do sprchy,nič mi nie je,ani sestričku som nezahlásila.V kľude som sa osprchovala,vrátim sa na izbu,ona mi tma pozerá bábo,vraj kde som bola,no v sprche.Bože,však som mohla odpadnúť.A z čoho,však mi nič nie je.Stojím vedľa nej a zrazu,hajaj nejak všetko sa hýbe okolo mna.Ešteže som tam mala hned posteľ.No prešlo ma to za pár sekúnd a potom už mi nič nebolo.Ja neviem keby ma to tak chytilo v tej sprche ☹
Pri druhom pôrode tiež som rýchlo porodila a potom ked moja doktorka sa lúčila,vraj dobrú noc,krásne sny.Ja ako blbá a zašiť?Pri prvom ma šili.A ona:Čože,čo by som takto mal šiť,však nemám ani nástrih ani som sa netrhala ☹ sa mi to nechcelo veriť.Ja som to brala tak,ako pri prvom ,že po pôrode nasleduje zašívanie. 😉 Ako u zubara po vrtačke výpln.
Ešte podotýkam,že počas tehu som mala nasadený pesar.Raz sa mi to stalo,že som bola na WC a potom ked som vyšla,strašne ma niečo tlačilo.Tak som musela do kúpene,som sa osprchovala a čo cítim z prstami,niečo zo mna trčí.Tak som narýchlo to tvrdé niečo tlačila naspäť a prestala som to cítiť...podarilo sa mi to nasadiť naspäť na svoje miesto. 🙂
No druhýkrát som už také šťastie nemala,vypadlo mi to celé,len som sa dívala,ako to fakt vyzerá.Celú noc som ležala s vyloženými nohami(volala som svojej lekárke a ona mi to radila do rána)tak ráno sme okamžite išli a dali mi druhý.Potom som už nemusela sa hrať na lekára,už mi to vydržal do konca tehu.Teraz sa už smejeme na d tými situáciami,ale verte vtedy to nebolo jedno 🙂

gubcikova
2. okt 2012

ja ked som rodila prvú dcérku v piešťanoch a chytila som silné kontrakcie tak som prišla pri sálu chytila sa zárubni a funela a spoza dverí sa ozvalo:Niekto Vám tam funi mali by ste otvoriť. 😀 dali ma na kozu a sestrička s úsmevom na tvári brala starú britvu do ruky,že ešte ju trošku oholím no ako sa ku mne priblížila kukla dole a so sklamaným úsmevom:tak už nič! 😀 a ked malú vytiahli sestrička zvolala:Máte dievčatko,trošku zelené ale to nevadí(bola zelená plodová voda).bol to náš malý hulk.pri synovi ma už všetky sestričky poznali v pôrodnici keďže som tam predtým ležala.tak ja natešená som hned prišla hore na pôrodnicu(vTN) a tam otvorila sestrička:Aha kto k nám zavítal a čože.a ja že rodím a ona kukne na mňa:aha dobre tak dole na prízemie na príjem.prídem na príjem a sestrička:ste oholená ?a ja že trošku áno,ale bude treba asi doholiť.vyleziem na kozu ona kukne na mňa.maminka ved ste naparádu.no a potom sa na mne bavili ked som 2 hod.po pôrode utekala sa osprchovať a za malým.

kwetinka77
2. okt 2012

Ked som rodila, bolo prave finale hokejovej extraligy Slovan-Kosice. Pytam sa mladeho muza, co ma viezol po porode z porodnej saly na izbu: Vyhral Slovan? Chalanisko na mna udivene pozrel a s usmevom: Ano vyhral. Az potom som sa spytala kde je moje dieta. Vyzerala som asi trosku divne ale mna to v tej chvili naozaj zaujimalo 🙂

andrejka1974
2. okt 2012

ja mam humornu prihodu z posledneho porodu , vyslo mi rodenie 9.4. 2012 na velku noc , ked uz bola mala na svete , odoberali mi plodovu vodu boli tam este dalsie dve lekarky na anesteziu mala som epiduralku dalsia ma sila objavil sa mlady doktorko s miskou vody a zacal tam cely ten babsky personal oblievat vodou a lekarka mu vravi ta co ma sila prosim ta nemozes chvilku pockat aspon ju zasijem manzel sa smial a ja tiez vsak sibacka ako sa patri a o chvilku dobehol dalsi doktorko s korbacom no proste skvela nalada a my stastni ze sme to vsetko zvladli a mame krasnu Rianku najkrjsia nasa sibacka 🙂 🙂 🙂 🙂

zvedavamt
2. okt 2012

vtedy mi to smiesne ozaj nebolo,skorej trapne a divne az som sa normalne nemohla sustredit na vyvolany porod sice v kresle ale v smere ritou nahor, pomaly dolu hlavou , no ved aby doktor dobre videl. Co uz na tom, ze mi zaha stupala do hlavy? / keby som rodila vo vode-to tiez mali v ponuke,tak asi s hlavou pod vodou, zas aby doktor dobre videl /Toto ozaj nebolo podla mojich predstav prirodzeneho porodu, za ktorym som vycestovala 10dni pred zle urcenym terminom.
No teraz uz k tej "srande. Bola tam starsia sestricka, ktora sa ma snazila motivovat k tlaceniu pokrikom : kakaj,kakaj! 😀 Nechapala som, co to odomna kce?! Ved uz som mala klystir za sebou.
Ani neviem ako mi ubehli te hodiny od jednej v noci do rana,teda viem, furt som sa obzerala za seba na hodiny a pytala,ze ci este dlho. Mozno keby ma pustili pobehat si,mala by sa dala ukecat a vysla by normalne,ale hore kopcom sa jej nekcelo. tak ma rezalii,juuj
uz sa takto nedam "nachytat, nabuduce berem DULU so sebou ,ta sa uz postara. 🙂
a este jedno, mali na stranke, ze porodnica v Handlovej pouziva aromaterapiu. Sestricka nadsena, ze urobi atmosku, pustila fun radio, zapalila lampu a dala novy vonny olej - ylang ylang - skoro som sa pogr..., museli to vyniest von. 😒

marmete
2. okt 2012

Tak mne moj zazitok humorny nepripadal, ale ked sa na tom zasmiali na sale, tak opisem. Ked uz nastal spravny cas tlacit, zacali z boku vytahovat tie "drziaky" na nohy, jeden vytiahla sestra a druhy mala druha sestra, ale ta akurat nieco robila tak poprosili manzela nech to vytiahne, opisali mu ako na to a on ako to vytiahol a chcel zaistit, tak potlacit nieco ine a cely ten kovovy drziak pristal doktorke na chrbte, ktora akurat z tej strany do mna pozerala 😖 Aj napriek kontrakcii som myslela, ze muza zahlusim, on tiez cely vystresovany, ale doktora to okomentovala v pohode a s tym, ze uz zazila aj horsie a zobrala to s humorom, po porode o par dni som sa jej pytala ci sa jej nic nestalo, nastastie nie 🙂 A mozno maju ponaucenie, ze nie je dobre technicke prace aj ked banality ziadat od otecka, ktory sa nachadza pri porode 😀

meg_junova
autor
4. okt 2012

@marmete Jeezisko, to musela byt ale sranda v tej chvili :D 😀 😀 To znie ako zo serialu Ally MvBeal 😀 😀

marmete
4. okt 2012

@meg_junova Tak trapas riadny 😀 ale keby to len zislo spat, ale zrovna tam musela stat a este predklonena, ze to cele schytala do chrbta ona 😖 Este teraz mi je jej luto, lebo to sakra muselo boliet, ale co uz. Nastastie ma odrodila uplne dopohody a s usmevom 🙂

jasminet
4. okt 2012

@marmete aj moj muz montoval 😀 😀 😀 ked sa zistilo ze uz je cas tlacit, priletela porodna asistentka, strcila muzovi do ruky jeden "drziak" ze tu mate otecko, namontujte a uz to tam sroboval 😀 😀 😀 ten jeho bezradny, vyplaseny, ale odhodlany vyraz stal za vsetky prachy 😉 😀 😀 😀

marmete
4. okt 2012

@jasminet Sikovny muzik 😉, toho mojho som ani nevidela, nevnimala iba matne zaregistrovala, ze ho poprosili, ale to, ze to zletelo som registrovala pri vsetkych zmysloch 😀

gabuci
4. okt 2012

@marmete ako som prečítala tvoj príbeh ma to napadlo,že ozaj doktori a doktorky tam na sále majú zážitky aj pekné aj nepríjemné.Moja ked mi chcela pri druhom pôrode zobrať plodovku,hoci je veľmi šikovná a skúsená odborníčka,na prvý pokus sa jej nedarilo.Zrazu ako to tam pichla,počula som len toľko že jaaaj...a odskočila trošku.No tá voda išla asi takým prúdom,že z tej vody dostala aj ona.Určite tiekla aj tam kde nemala,lebo hned kázala sestričke poutierať pod nohami,aby sa nepošmykla. 🙂 Pritom si neviem predstaviť,že vlastne koľko som mohla mať vodu,lebo som pribrala len 6 kíl a z toho dcérka mala 3.40kg.Však okrem vody tam mala váhu aj placenta atd.No hore som tu písala,že môj prvý pôrod aký bol,no tam tiekla voda do postele,do WC,do auta,všade okolo kde som sa postavila🙂S tou vodou som však neošpliechala nikoho 😀

skalnicka
4. okt 2012

za mna len jednu prihodu...cely cas pred porodom som bola v tom, ze budem mat cisarsky so spinalkou. v hlave vsetko naplanovane...tackam sa na salu a anesteziologicka mi hovori..."mamicka, ked sa zobudite, budete mat synceka"...a ja na to, ze:""moment, mna nemaju uspavat...*" A ona ze ano, maju...a ja ze, "ale ja nechcem, nedal by sa spinal...?" Doktorka sla do rehotu a hovori mi, ze ci s nou chcem vyjednavat. A ja ze ci naozaj nie je sanca...a ona na to, ze sa nemusim bat, ale nech sa nehnevam, skratka so mnou o tom debatovat nebude (mala som predtym trombozu, takze som nemohla tlacit a preto klasicka uspavacka)...no musela som byt rozkosna, ked som tam s nou s holou ritou viedla vaznu debatu :D

evitaka
4. okt 2012

Babenky, toto je skvela tema, tak sa pridam aj ja so svojim prvym porodom, lebo to bol humor jednom kuse. Čo vám poviem, mladá, prvorodička, svet je gombička.
Išla som doktorovi na poradnu, už 10 dní som prenašala. Doktor hovori, dal som vam čipok, za 2-3 hodiny začnu kontrakcie, ked budu každych 5 min. chodte do porodnice. Ja si hovorim, dobre - za dve hodiny mi ide autobus domov (cca 10 km od mesta), to ešte stihnem babičku pozriet. Tak som peši išla babinke 1,5 km. Babka sa potešila, naložila mi za tanier segedinu, ktory som s velkou chutou tlačila do seba (ved kedy budem znova jest) a babina sa ma medzi hltmi pýta: A kedy budeš rodiť. A ja hovorim: "no kontrakcie už začali, tak snad večer!" (to bol obed). Dedko evidentne zbledol. A pyta sa: "A ako chceš ist domov?" a ja: "ved za hodinu mi ide autobus, hodíš ma na stanicu?" Hovorim, svet gombička! Tak ma dedko, bledy ako stena, doviezol az domov. A pýta sa, že kto ma vezme do porodnice. Hovorím, "však naši, za chvílu prídu, išli iba do Nitry niečo doviezť." Tak odišiel. Tak ja som sa pobalila, predýchavala a čakala na našich. Otčim mi vravel už mesiac pred porodom: "Dal som urobiť prehliadku na aute, všetko je opravene, všetko pripravene, ked to pride, tak ťa budem mať čím odviezť!" Či sa im to auto v Nitre nepokazilo? Nakoniec ma viezol sused. Tak som tam rodila v nemocnici. Vtedy ešte nebola moda, mať niekoho pri sebe, tak som tam bola samučička sama. Ale keď už to prišlo, vyliezla som na stol a zrazu sa okolo mňa vyrojilo asi 15 dievčat zo zdravotnej školy a doktorka na ne volá: "Tak dievčencie, ktorá ešte nerodila!" Potešbánbúh, tak mňa rodila nedoštudovaná sestra zo zdravotnej školy. Ale porod šiel rychlo, tak som sa ani nestihla ohradit. Iba ďalšia "srandna" - pri tlačení, tretej kontrakcii sa mi sestra zvalila na brucho v snahe pomoct mi vytlačiť dieťa. Ja som samozrejme o tejto praktike nevedela, a ani som ju nečakala. A tak ako som bola nadýchnutá a ona sa mi zvalila na bránicu, tak všetok vzduch zo mna vyletel von s obrovským zaručaním rovno jej do ucha. No, skoro ohluchla. Všetci na mna kukali jak puci, doktorka, sestry, aj tych 15 dievčat! A sestra len: "No, ale pani K, čo sme v ruji???" No, tak jej treba, mala ma upozornit. Ale malinka sa narodila v pohode, bola krasna ako princezna...

chikitka
4. okt 2012

@evitaka no kks, tak to je dobry masaker 😀 este ze si to stihla do tej porodnice! 😀 😀 😀

marmete
4. okt 2012

@gabuci 🙂 to veru ano, urcite maju svoje zazitky, ktore porod sam prinasa. Ale myslim si, ze od kedy mozu chodi muzi resp. sprievod k porodu, tych zazitkov je o dost viac 😀
Tiez mi je divne, ze tolko vody, ja som o svojej ani nevedela a na kurze pred porodom vraveli, ze nebojte, tej vody nie je tolko ako to napriklad opisuju vo filmoch, no neviem, ked sama pises, ze u teba jej bolo veru dost 😀

marmete
4. okt 2012

@evitaka Obdivujem postoj prvorodicky, teda moj svet gombicka nebol a uz vobec nie odhodlanie na nejake vylety 😀

Strana
z2