Nechajte novorodeniatku pupočníkovú šnúru dotepať
Novorodeniatko dostava cez pupocnikovu snuru este zasoby krvi a dolezite ziviny po narodeni. Je velmi smutne ze v nemociciach snuru hned strihaju. Dietatko so snurou prilozte k srdcu, najlepsie kozu na kozu na dlhy cas, vytvara sa uzasne puto a pocit nekonecnej lasky. Nedovolte lekarom aby vam dieta odobrali a tyrali ho strkanim a pichanim. http://najmama.aktuality.sk/clanok/233177/pupoc...
@monicm Ok. silne slova. Silne napata doba. Keby som puzivala smailiky a ine emotikony, mozno by to v ludoch vyvolalo ine emocie. Slovo "tyrat" som brala z pohladu dietata, nie umysel pracovnika nemocnice. "Nekonecna laska" bez smajliku naozaj znie trapne, ale keby mi niekto povedal ze to citil pri krmeni dietata, tak ho nebudem zosmiesnovat. Vdaka za tvoj komentar.
@andreota ty už nečítaj všelijaké študie a ži!
Tam nejake ,,primitivne kmene,, zožeru bars čo lebo tak skoro nič vyzivné mat nebudu ak si neulovia...tak zjedia aj placentu.
Ešte som nevidela niekde v Afrike ze by ,,pakonica,, (či čo to tam behá) po porode chodila po savane a za sebou ťahala ,,pakoniatko,, na pupočnej šnure ....
@andreota rozkopávaš otvorené dvere. Pupočník sa necháva dotepať, pokiaľ netreba okamžite zachraňovať život dieťaťu alebo matke.
Čo sa týka toho strkania a pichania, tak podobne ako @dai, ja som zaň lekárom vďačná. Vďaka tomu totiž odhalili, že môj syn je nedokysličený (klinický stav nič nesignalizoval). Prvý týždeň života strávil na JIS OPN DFNsP na Kramároch, z toho prvé tri dni zaňho dýchali prístroje. A puto? Úžasné so všetkými troma synmi. S každým svojim spôsobom výnimočné. A to sa všetci narodili sekciou. Čiže na rukách som ich mala až asi 24h po narodení, prostredneho som dokonca prvýkrát držala až na štvrtý deň.
Dobre, dakujem vam, ja mam s dcerou tiez uzasne puto, vyvolavali ju, bolesti na omdletie, opiaty. Tuzila som kojit, nestalo sa tak, lebo som bola chora a brala som chemoterapiu. Len mi asi do troch rokov v noci zo sna plakavala. Odvtedy spim s nou a odislo to. Pracujeme na nocnom osamostatneni.
Pre Boha,ved ju neodsudzujte!Ved to myslela dobre, len napisane to bolo mozno pre niekoho moc prehnane. Ale ok,je to forum,100 ludi,100 nazorov..ale kazdopadne dotepat pupocnik je prospesne. 😉
Už to konečne pochopte - puto sa vytvára vztahom, citom, láskou, pocitom bezpečia, ktoré potrebujeme svojim deťom ukazovať denne, stale a po celý zivot - nie len hodinu v porodnici. A nie nejakym dotepaním pupočníka, ležaním hodinu s dieťaťom na bruchu. Potom sa to niektorým nepodarí, nevyjde to (cisárksy) a to že nemali nejaky ,,ukon,, ktorý má zázračne zabezpečiť ,,puto lásky,, z nich robí frustrované a smutné matky, ktore si vyčítaju ze nemali to a ono namiesto toho aby si užívali zdravé nadherné dieťa, ktore maju doma.
@sardinka335 konecne to niekto napisal. vdaka
Súhlasím s dotepaním pupočníka .. alebo ked niekto chce tak s lotosovým pôrodom.. a tiež si tak predstavujem svoj pôrod.. pupočník nemusí sam odpadnúť kľudne ho nechám odstrihnúť ale až ked bude isté že všetko čo s placenty dieťa potrebovalo si už zobralo.. mám to dosť naštudované .. a dokonca aj moja mama ( čo mala tri pôrody ) sa vyjadrila že keby o tom vedela v tej dobe že by bola rada tak rodila... Lekári v dnešnej dobe sa len veľmi neradi približujú k tomu čo potrebuje matka a dieťa .. ešte stále ich to učia "po starom" .. chvála bohu už sú pôrodnice a inštitúcie kde to neberú tak tragicky a bez problémov výdu mamičkám v ústrety aj v takých " čudných" požiadavkách.
"Ženám s nízko-rizikovým tehotenstvom britskí experti odporúčajú vyhnúť sa pôrodom v nemocnici" http://www.hlavnespravy.sk/zenam-s-nizko-riziko...
@andreota neviem o co sa tu vlastne snazis vsetkymi tymi linkami...asi si mala v zivote to stastie, ze tvoj porod prebehol prilis lahko a bez komplikacii a dieta nepotrebovala okamzitu lekarsku pomoc. si na fore kde je vela pribehov o porodoch, ktore keby prebiehali doma, tak dopadnu velmi zle. pohodove tehotenstvo nezarucuje bezproblemovy porod. kedysi sa rodilo doma, na poliach, hocikde lebo lekar bol luxus,ktory si ludia nemohli dovolit. to len dnes sa to cele romantizuje, hlada sa za tym nieco viac ako v skutocnosti bolo. ak zmena, tak prostredia porodnic, aby neboli take stresujuce. s tym suhlasim, ze pristup moze zablokovat postupujuci porod a potom si vyziada lekarske zasahy. ak by v porodnici boli izby utulnejsie, tlmene svetla, personal, ktory respektuje intimitu porodu, tak by sa podobne veci nesirili rychlostou svetla.
@andreota no u britov sa tomu ani necudujem 😀 😀 😀 tam kym neumeras, mas si kupit v lekarni paracetamol....to by som za vzor zdravotnictva nedavala...
a mimochodom tiez zdroje....amazon, hlavnespravy.sk a najmama na aktuality.sk to su uz len zdroje 😀 😀
A čo potom ženy a ich deti, ktoré museli byť porodené sekciou? Pri spinály môžme byť radi, že nám dajú aspon na chvílu privoňať, o celkovej anestéze nehovorím. Myslím, že ked ide o život, je ti jedno, či dotepať, či nie, hlavné je, že drobec je živý a zdravý.
ja nemám pocit, že moje dieťa bolo týrané, celý pôrodný tím môžem len pochváliť za prístup. Mala som akútnu sekciu, spinál a dieťatko mi síce len ukázali, ale hádam do 2 hodín som ho mala pri sebe a to celú noc (rodinný príslušník bol pri mne a dieťatko podával na kojenie, keďže som sa nemohla hýbať). Dotepanie pupočníka je zrejme skvelá vec, nemám o tom info a treba robiť osvetu, to je jedna vec, ale nepáči sa mi ani sústavné nadávanie na zdravotníkov. Je čo zlepšovať v tom našom zdravotníctve, ale treba hovoriť aj o tom pozitívnom.
@andreota hlavnésprávy je konšpirátorský web, to ako vážne sa týmto riadiš? 😀
Mno... A ved psici jedia placentu svojim potomkom. Ked uz navrat k prirode, tak komplet.

Ako mozem zmazat moj originalny prispevok? Ja o voze, ostatni o koze.