icon

Nechajú ma porodiť, ak mám dlh na zdravotnej?

mamca61
23. feb 2017

Cawte baby... Rada by som vedela ci mi lekari nebudu komplikovat porod ked mam dlh na zdravotke... chcela som si ho zaplatit postupne lenze mi ho posunuli exekutorovi. a do terminu porodu mu to urcite splatit nestihnem kedze som pn.. Vdaka za info

mamca61
autor
23. feb 2017

inak este ma chce gynekolog poslat do nemocnice na 3-4 dni koli bolestiam a tvrdnutiu bruska.... len sa bojim ist kedze neviem ako je to s poistovnou....

dilino
23. feb 2017

no neviem či ti nedajú zaplatiť celý pôrod ked je nedoplatok pýtaj sa radšej vopred na poisťovňi jasné pôrod je neodkladný úkon to urobia len aby ti neposlalali účet s poisťovňe na to sú šikovný ako pišeš už máš exekutora na krku tak zaplatiť ti to dajú ved napiš normálne do poisťovňe že čo ti odpišu ako všeobecnu informáciu a budeš vedieť na čom si.

mamca61
autor
23. feb 2017

@dilino no ano uz som pisala len cakam na odpoved😒

anjelicek26
23. feb 2017

@mamca61 opakovane - problem s aktualnym osetrenim nie je a ani nebude. ty aktualne PLATIS uz DVA ROKY zdravotne poistenie pravidelne, myslis, ze to vyhadzujes do vetra tie peniaze a aj tak ta nikto nikde neosetri? Samozrejme si normalne poistena, mozes ist k lekarovi, do nemocnice a aj rodit. Pohladavka z minulosti uz ani nie je u zdravotnej poistovne, ale u exekutora. Tym od toho dali aj tak ruky prec. Ty si ries samozrejme toho exekutora, ale ked treba chod do nemocnice!

dilino
23. feb 2017

@mamca61 no to je naistejšie oni budu vedieť napisať presné ale smútne je že ešte hned pošľu exekutora ked človek je ochotný platiť na splátky no to je náš Slovenský štát

monilik
23. feb 2017

@mamca61 zdravotnu starostlivost ti poskytnu, pokial mas karticku poistenca nikto nic riesit nebude, pokial si teraz poistena a platia za teba odvody nemyslim ze bude akykolvek problem s hospitalizaciou a pod. druha vec je dlh ktory mas, tam ti rastu uroky a poplatky z omeskania rovnako poplatky exekutorovi takze ak ti uz prisli papiere o exekucii cim skor to treba riesit a uhradit a aktivne komunikovat ci uz s poisťovňou aj s exekutorom. bezala by som do poisťovne uhradit dlh a snazila sa cim skor skoncit exekuciu.

mamca61
autor
23. feb 2017

@anjelicek26 no mam exekutora ale v zozname dlznikov som stale a mam tam ze mam narok len na bezodkladnu zdr. starostlivost... preto sa bojim ist do nemocnice ze ma poslu prec😒

anjelicek26
23. feb 2017

@mamca61 tak poziadaj o zmenu v tom zazname s tym, ze exekucia sa splaca (a ano tam sa konecne posun po rokoch!!! vpred) a ty si aktualne 2 roky normalny platic, nech ta odtial skrtnu.

mamca61
autor
23. feb 2017

@anjelicek26 no nemyslim ze ma skrtnu len tak ked im to navrhnem... ale vyskusat to mozem... vdaka za tip

anjelicek26
23. feb 2017

@mamca61 tak nejake kriteria tam su, podla coho ti ludia v zozname su/nie su zapisani, treba zistit.

simca06022011
23. feb 2017

Urcite ta neposlu prec... ako pise anjelicek, poziadaj o vymaz, resp. pytaj sa v zdravotke co s tym, urcite ta osetria. Poznam ludi co si zdravotne neplatili, maju exekuciu, neriesili a napriek tomu boli osetreni aj hospitalizovani. Tehu prehliadky mas tiez, nie? A platis si ich? ;)

marusia12
23. feb 2017

Úplne v pohode, nestresuj....

marusia12
23. feb 2017

@mamca61 Nie si prvá ani posledná, na SR sú desaťtisíce ľudí ako si ty....nestresuj

mamca61
autor
23. feb 2017

@simca06022011 no neplatim si gyn. prehliadky ani gynekolog nikdy nespomenul zeby ma neosetril lebo mam dlh... myslim ze to ani nevie kedze som sa bala mu to povedat aby ma nahodou nevysetril...

simca06022011
23. feb 2017

@mamca61 no vidis, keby to tak bolo neosetril by ta ;) ty si svoj dlh vyplatis aj spat, oni na to uz paky maju... ale osetrena budes.

aristka
23. feb 2017

@mamca61 samotny porod je neodkladna starostlivost ,neslednu tvoju hospitl.ti mozu dat zaplatit ...takze smer tvoja poistovna a osetri si to....

88patka88
23. feb 2017

@mamca61
@petuska2110 má úplnú pravdu vo všetkom mne zrušili operáciu tumoru a to som onkologický pacient poisťovňa to neschválila musela som ísť na okresnu pobočku zaplatiť 218€ a potom mi to schvalili bez problémov to že ti gynekológ nič nepovedal a aj ta ošetril nič neznamená je len otázka času kedy príde na to že úkony ktoré ti robí poisťovňa neprepláca takisto v lekárni lieky na predpis zaplatíš celú sumu atď.......Tiež som v dôvere a píšem vlastnú skúsenosť

88patka88
23. feb 2017

@mamca61 neviem ako je to dnes ale 10 rokov dozadu si nemocnica účtovala takéto poplatky za pôrod

aristka
23. feb 2017

@dilino
Štat nie je vinny ,ze nick nereagoval na upozornenia z poistovne a zobudil sa az ked to podstupili exekucii...a ten splatkovy kalendat urcite nema...

evittam
23. feb 2017

@88patka88 3 roky dozadu akutny CR 1500Eur.

zuzanaete
23. feb 2017

@katriona1 Pre porodom v zahranici som sa informovala v poistovni, kolko preplacaju za porod, kedze preplacaju do vysky ceny vykonov na SK. Odpoved bola, ze klasicky porod cca 600€, ak je cisarsky, tak cca 100€ navyse + starostlivost o dieta. Cena moze byt vyssia v pripade nejakych vysetreni navyse, co sa bezne nerobi. Takze urcite to nie je bezne nad 2000€.

evittam
23. feb 2017

@dilino Urcite to nedali hned exekutorovi. Urcite dostavala na adresu upomienky,pokus o zmier-s tym,ze to nasledne postupuju exekutorovi. To,ze nebola na SVK nikoho nezaujima a neznalost zakonov neospravedlňuje.

tarvika
23. feb 2017

@zuzanaete no ja som rodila pred 4r a pozerala som kolko zaplatila poistovna, bolo to vyse 2000. este plus navyse starostlivost o dieta v nemocnici. ale rodila som sekciou a mala som komplikacie.

88patka88
23. feb 2017

@evittam no krásne vidíš ako vravím je to viac ako 10 rokov dozadu netuším ako je to dnes no lacnejšie určite nie

simca06022011
23. feb 2017

@evittam zp aj SP posielajú exekútora hneď po upomienke. Vôbec sa nezaťažujú zhananim. Prvá upomienke úplne bezne do schránky obyčajnou poštou, nie som si istá či ide ďalšia doporucene. Mám čerstvú skúsenosť s prvou, a už je tam zmienka že ďalej sa to posúva exekútorovi ak nepríde platba. Stačí že je niekto napr odcestovaný, alebo mu tu poštu spolubývajúci zapatrosia a je o zábavu postarané. Moja sestra toto riešila pred rokmi, keď pracovala v zahraničí, super je že sa ozvali po rokoch (!) A teda nik o tom netušil ;)

zuzanaete
23. feb 2017

@tarvika Pred par mesiacmi som rodila v CR, kde su ceny za vykony cca ako u nas a bezproblemovy porod ma stal cca 600€ plus dieta cca 200€. Nasa poistovna to bez problemov preplatila. Preto som reagovala, ze viac ako 2000€ nie je bezna cena za porod. Ale verim, ze v specifickych pripadoch sa to tak moze vysplhat.

moni244
23. feb 2017

Ja tomu nechapem, tiez sa mi stalo, ze nas neodhlasil zamestnavatel na Slovensku zo zdravotnej, ako slubovali, prisiel papier, mama mi dala vediet, dosla som, predlozila som novu zmluvu zo zahranicia a dlh som platit nemusela

anjelicek26
23. feb 2017

@moni244 tak v podstate mozes byt v eu poistena zo zakona len 1x.. ale roky dozadu to tak nebolo myslim.

evittam
23. feb 2017

@simca06022011 No ved ok. Tak to riesia este rychlejsie. A? Divis sa? Ty by si kolko cakala na dlh od niekoho,kolko upomienok by si posielala? A to ze mozno niekto "zapatrosil" nejaku postu este nikoho neospravedlňuje,ze si neplni svoje zavazky voci hocikomu. Ako som uz napisala-neznalost zakonov neospravrdlnuje. To ma teraz hocijaky urad vsetkych svojich klientov na nieco stale dookola upozornovat a podobne....Kazdy priemerne inteligentny clovek vie ake mu vyplyvaju povinnosti minimalne voci SP a ZP a ak si nie je isty tak si to zisti a necaka na obalku od exekutora alebo na to,ze na neho mozno zabudnu...

katriona1
23. feb 2017

@zuzanaete tak jsem si pohledala nějaké info a máš pravdu, SK pojištovny totiž proplácí jenom paušál za porod a za tu sekci přidávají cca o 100 - 200€ navíc, což ale neodpovídá skutečným nákladům, je to jenom paušál, v případě, že je porod komplikovanější tak se to potom proplácí individuálně a tam se to potom vyšplhá dost vysoko
no a při tom porodu v zahraničí může být trochu problém, protože jelikož SK pojištovna proplatí puze do výšky nákladů na SK což je vlastně ten paušál, takže v připadě přirozeného porodu proplatí cca všechno, ale v případě sekce se bude doplácet, protože cojsem našla tak třeba v ČR platba za sekci začíná na 1000€ a třeba v Rakousku je to od 2000€ 🙂 ale to už je trochu mimo tuto tému, jelikož zakladatelka se nechystá rodit v zahraničí 🙂
tady je odkaz kolik proplácí jednotlivé pojištovny za porod na SK
http://www.hlavnespravy.sk/stale-viac-zien-chce...