Nechcem, aby boli vyšetrenia po pôrode verejné
Ahojte. Viem, ze po porode na velkych vizitach si vas prehliadaju vsetci cudzi naokolo, cize su tam spolubyvajuce a kopec personalu. Rozoberaju tam moje osobne veci, a musi tam byt clovek polonahy.Ja to ale nechcem! Pride mi to ponizujuce! Mohla by som ziadat sukromnu vizitu iba s ludmi, ktori tam naozaj maju byt? A ako o to poziadat? Budu na mna zato asi potom neprijemni , a nadstandardnu izbu si nechcem platit...
@kkristin no, teraz som uz mudrejsia, vtedy som lezala v nemocnici vobec prvykrat v zivote, hovorim, ta spoluleziaca bola nastastie normalna baba, s ktorou som si v pohode rozumela... takze to nebolo az take hrozne, ako nas tam bolo 5. Ale polezala som si tam dostatocne dlho na to, aby som stihla pozorovat, ako niektore veci v nasich nemocniach funguju, resp. nefunguju. A je to velakrat naozaj aj o lud. vlastnostiach tych ludi z personalu, ako sa k nam pacientom spravaju. No a potom tie ranne vizity po porode, tiez nic prijemne, verim, ze zakladatelka temy, nakolko je hanblivejsia, s tym moze mat problem, pretoze je to skutocne dost intimna vec. Ja po tom vsetkom, co som si zazila v prvom tehotenstve a po tych mesiacoch lezania som uz asi trochu nad vecou, no viem sa vcitit do koze zakladatelky temy. Viem aj, ze zdrav. personal pozera na nas ako na dalsie kusy v poradi, ze je to pre nich rutina, no taka plachta by fakt nebola odveci...
Ja som sa pri porode ani po porode so ziadnou nedostojnostou nestretla. Naopak, vadilo mi, ze o 5.00 rano prisa sestra s teplomerom a hned potom upratovacka prisla umyvat podlahu a buzerovala nas ze nech si upraceme na stolikoch. Toto mi vadilo, co si to akoze upratovacka dovoluje! Ale ked odisla sme sa aspon zasmiali. No hlavne ze zobudili babatka.
@digysa suhlasim s tebou len skus pochopit aj to, ze v slovenskych nemocniciach na toto proste nie su podmienky. Su nadstandardy a kto chce viac sukromia musi si to zaplatit. To je vsetko. Ja si naopak myslim, ze jediny kto mi vadil v nemocnici boli ockovia pri porode. Ti by mali byt len tam, kde sa to da zrealizovat teda na samostatnych izbach. Ale nie na porodnej sale kde su boxy oddelene paravanom a kazda ma pri sebe manzela.
@amima zalezi od ludi na druhej strane som zazila ako to funguje v kanade a teda o ziadnej starostlivosti nemoze byt ani rec... ordibuju studenti lekara je vidno az ked umieras...mna hneva ze vsetci len nadavaju ako to nefunguje ale na druhej strane mame zdravotnictvo bezplatne a neplatis za porod 3000 eur ako v zahranici a vysetruju ta lekari so skusenostami a nie medik co este ani nedostudoval a si jeho pokusny kralik...a sice nemocnice vyzeraju hrozne a su niektore veci v zlom stave ale zazit to co som zazila ja vazim si co je a je jedno v akon prostredi lezis 4 dni hlavne ze si ok
Ja som rodila 5 x a niečo take som nezažila ani kedsme boli na izbe 6žien. Jednoducho najprv bola mala vizita, kde nás vyšetril izbový lekar a pri velkej vizite len formalita cez izbu ,že je všetko o.k.
Ja som minulý rok takto verejne pred ostatnými ženami v rátane tehotných na izbe potratila, trvalo to sedem hodín, ešte tam chodili aj upratovať upratovačky a hrešili ma za to že som všetko zakrvavila, a riešili že mi nemajú dať aké prádlo. Celá situácia bola pre mňa traumou a to že si všetci na okolí pozreli môj potrat s mojimi vzdychmi a s plačom bolo neuveriteľne ponižujúce a nedôstojné. Nemala som sa kam schovať v bolestiach som nemohla sedieť toľko hodín na špinavom záchode. Chápem, že nemocnice sú plné a nemôže byť každý na izbe zvlásť avšak ochotne by som si aj z posledných peňazí zaplatila dôstojnosť keby boli také možnosti.
caute zeny ;) mne medici nevadili ved musia sa naucit niekde co a ako. ako potom mame mat dobrych doktorov?!? to ze sestricka chodila rano mi nevadilo.. ani upratovacka.. ved aj tak som sa isla osprchovat malu som nakojila upratala som si izbu prisla vizita a bolo.. medicky obdivovali malu moj dr na mna zmurkal a robil ksichty ze som sa rehnila a ten hlavny co robil velku vizitu len pozrel jednym okom pochvalil a hotofka.. isla som na ranajky a spala som dalej.. ved tam mas casu vyspavat habadej..
@fidka79 nemusíš ma poučovať, to viem aj bez teba, že o šiestej sa menia a musia si odovzdať služby. Len vravím, že to mi vadilo viac, ako vizity. Tým sa nesťažujem na ranné budenie, veď nemocnica nie je hotel. Účelom je vyzdravieť, takže každý normálny to chápe.
@zabka79 to mi je ľúto, že si mala takú skúsenosť, potrat je traumatizujúci pre každú ženu a vždy, no uvedom si jedno, to, že sa to stalo, za to nemohla ani tvoja spolubývajúca, ani lekári predpokladám a už vôbec nie upratovačky a sanitárky. Mohla by si napísať, ako by ti to pripadalo viac dôstojné? Mala si pocit snáď, že sa niekto z toho teší alebo vysmieva? Iste nie. A ak si chcela byť sama so svojou bolesťou, iste sa dalo spýtať, či nemajú nejakú voľnú izbu väčšinou o nadštandardné izby bitka nie je, keďže sú drahšie ako v hoteli. Myslím, že by ťa tam mile radi presunuli. Teraz mi zase všetky začnú písať, aká som bezcitná. Nie, nie som. Plne chápem ženu, ktorá potratila dieťa, mala bolesti, krvácala, musela to byť strašná skúsenosť, ale z tvojho príspevku mi to pripadá tak, ako keby za to upratovačka mohla. To, že ťa zvozila že si všetko ukrvavila, vieš čo všetko ti ešte v živote kadekto povie? Jedným uchom dnu, druhým von. Aj mňa sanitárka buzerovala, že nech si upracem stolík a vravela mi to každé ráno, no ja som jej na to nepovedala nič a urobila som si po svojom. Povedala mi, že pri vizite na stolíku nesmiem nič mať, len liekovku a pohár. A to som si akože kde mala dať všetky veci? Do tej mini skrinky? No nech si vraví čo chce, aj tak som si urobila po svojom. Nejaká sanitárka ma predsa nebude buzerovať. Jediné, čo ma zaujímalo po pôrode bola moja dcéra, kedy mi ju prinesú, či sa mi rozbehne kojenie, či malá neplače, či ju nedokrmujú, či nemá novorodeneckú žltačku a aké má výsledky vyšetrení.
Ja som to pochopila tak, že bola prijatá ako rizikové tehotenstvo a proste sa to nepodarilo udržať a po potrate ju už nepreložili. Musí to byť hrozný zážitok hlavne pre ženu, čo ešte nemá dieťa, ale nikto za to nemohol, len príroda. Všetko beriem, len som nepochopila, v čom sa personál dopustil narušenia jej dôstojnosti.
@natalienka12 nie nie si bezcitna ale zjavne si po ciastocnej lobotomii mozgu
@zabka79 je mi luto co sa ti stalo ....
@fidka79 aj mne sa zastavuje rozum pri tvojich príspevkoch, áno pracujem si predstav a žijem ako normálny človek a nie ako usmrkaná pipka. Ale tam kde žiješ ty to máte iste všetko inak, to chápem.
@maznacik007 za to že ty máš IQ húpacieho koníka ja nemôžem
@natalienka12 ty si túto tému vôbec nepochopila, nikoho som neobvinila, opisovala som moju skúsenosť a moje pocity, snáď ma nechceš presviedčať že mali byť iné, podľa tvojich predstáv a fantazírovať o tom ako by si ty excelentne riešila situáciu je irelevantné. Rada by som ťa videla ako by si ty bola nad vecou. Takýchto pseudo-hrdiniek je na každej ulici za kamión. Zrejme nechápeš rozdiel medzi mojou situáciu a tvojou situáciou s neuprataným stolíkom. Evidentne ti chýba empatia a takt ale s tým sa asi ľudia v tvojom okolí stretávajú často...že si sebec
@maznacik007 ďakujem za podporu, našťastie už čakám druhé 🙂
@zabka79 tak si prosím ťa po sebe čítaj čo píšeš, napísala si: "Nemala som sa kam schovať v bolestiach som nemohla sedieť toľko hodín na špinavom záchode. Chápem, že nemocnice sú plné a nemôže byť každý na izbe zvlásť avšak ochotne by som si aj z posledných peňazí zaplatila dôstojnosť keby boli také možnosti."
Takže si predstav, že by také možnosti boli, tak akú dôstojnosť by si si zaplatila? Tým si zrejme myslela izbu, kde budeš sama, nie? Či niečo iné? A to, že za tebou chodili lekári, vieš, oni sa na teba nechodili pozerať ako na atrakciu, ale ako na pacientku. Či mali ťa nechať tak a nechodiť za tebou vôbec?
@zabka79 nemas za co ... drzim peste nech je vsetko ok .. tiez som si tym presla ... 😔 ja som uz ale mala dcerku vtedy
@fidka79 bola som v 13tt ale bábo bolo menšie, dali ma na izbu preto lebo som išla na kyretáž bola som pripravená a pri príjme mi nič nebolo, ale stále ma nebrali na sál, mali ma vziať hneď ráno, ale tak sa nestalo. A tak sa ten proces začal aj bez nich. Údajne mali akútny prípad tak kým som sa dostala na radu ja už som bola "po".
@maznacik007 tak to mi je tiež ľúto, kto prežil vie o čom to je. A mala si odvtedy ešte bábo?
@natalienka12 vieš čo neotravuj ma, s takou sliepkou ako si ty si už nemám čo povedať.
@zabka79 uz nie potom sme si vzali synceka z detskeho domova .... 😉
@zabka79 prepáč, ale potom ťa už nevzali na kyretáž? No ak ťa prijali so zamlknutým potratom tak ťa v žiadnom prípade nemali dať na izbu s tehotnými, v tom súhlasím. Ale o tom si predtým nepísala.
@maznacik007 to je veľmi veľkorysé (to nedokáže hoci kto), máš veľmi veľké srdce 😉 Tvoje deti majú úžasnú mamu 😎
@zabka79 úbohé, jediné čo vieš je urážať, keď sa máš vyjadriť k veci, tak nevieš, nuž o niečo to svedčí.

@kkristin no, teraz som uz mudrejsia, vtedy som lezala v nemocnici vobec prvykrat v zivote, hovorim, ta spoluleziaca bola nastastie normalna baba, s ktorou som si v pohode rozumela... takze to nebolo az take hrozne, ako keby nas tam bolo 5. Ale polezala som si tam dostatocne dlho na to, aby som stihla pozorovat, ako niektore veci v nasich nemocniach funguju, resp. nefunguju. A je to velakrat naozaj aj o lud. vlastnostiach tych ludi z personalu, ako sa k nam pacientom spravaju. Ked je normalna sestricka, prip. lekar, nie je podla mna problem. Len niektori z nich si tiez akoby zmylili povolanie. No a potom tie ranne vizity po porode, tiez nic prijemne, verim, ze zakladatelka temy, nakolko je hanblivejsia, s tym moze mat problem, pretoze je to skutocne dost intimna vec. Ja po tom vsetkom, co som si zazila v prvom tehotenstve a po tych mesiacoch lezania som uz asi trochu nad vecou, mna uz vysetrovala hadam aj upratovacka... no viem sa vcitit do koze zakladatelky temy. Viem aj, ze zdrav. personal pozera na nas ako na dalsie kusy v poradi, ze je to pre nich rutina, no taka plachta by fakt nebola odveci... stacilo by tak malo...