Nedohodnutý pôrod
Čaute baby, rodila niektorá už tak, že si vopred nevybavila pôrodníka? My sa touto myšlienkou zaoberáme stále viac a viac, príde mi zbytočné dávať niekomu plno peňazí za to, že príde a odrodí, veď to je povinnosťou aj službukonajúceho lekára, či sa mýlim?
@maggie2 ano ja som za. urcite som za cs na zelanie. aj tak kto chce si ho vybavi, neklamme si... v ga stoji napriklad epi 190,co je masaker. tak si ju proste nedam a je to nie?
a tak bavit sa o tom co vsetko sa smie a nesmie a aj tak robi... to by bola nekonecna tema...
a nesmu vziat peniaze. ved to nie je len tak, ze salalala prachy sups a nic sa nedeje. ved to je zmluva. a pokial je lekar v sluzbe, mam narok na vratenie tak isto ako ked k porodu napriek zazmluvneniu nepride. ved nejake to dokazuovanie, ako ci tam skutocne ten lekar rodil, alebo ci mal skutocne sluzbu nie je problem
@kokorunecka ty s tym nesuhlasis , neznamena to, ze mas pravdu :D
Rodila som 2x a ani raz som nemala dohodnutého lekára. Prvý krát sa ma ujal pán primár ktorý mal vtedy službu, pôrod prebehol hladko, bez komplikácií. Druhýkrát mi museli pôrod vyvolávať, pridelili mi jedného ukrajinského lekára, ktorému som nerozumela ani mäkké "f", ale staral sa o mňa ukážkovo. Bol to skúsený odborník s veľmi ľudským prístupom, ktorý ma inak ako krstným menom ani neoslovil. Pôrod bol bezproblémový a aj čo sa týka popôrodnej starostlivosti, tak nemôžem povedať jediné krivé slovo. Rodila som na Slovensku a hlavne keď si spomeniem na môj druhý pôrod, tak by som išla hneď, bolo to úžasné a mám krásne spomienky. Z nemocnice som prišla oddýchnutá ako keby som prišla práve z dovolenky. Keby som išla tretí krát, tak si vyberiem rovnakú pôrodnicu v ktorej som bola už 2x, plne im dôverujem. Prajem každému aby mal z pôrodu a pobytu v nemocnici také úžasné spomienky ako ja.
@kokorunecka ale veď ja vravím že ten pôrod nie je tak drahá záležitosť (pre poisťovňu!!!! som myslela) aby nebolo možné trochu zvýšiť preplácanie "nadštandardov" ktoré sú vlastne štandardami (napr.epi). To štátu absolútne nezáleží na prírastku ľudí? Veď koľko je žien, ktoré nechcú mať dieťa, len kvôli otrasným zážitkom z pôrodu v minulosti. Ja si myslím, že viac ako 2500 eur to na SK neni, a čo to je pre štát, keď mu jeho občianka spraví takú službu, že mu porodí do tejto doby potomka?
@irriss ano... plati...hoci ja som spominala ze sa plati pri prijme, uz je zmena, ze aj v ga musi byt zmluva podpisana 48h pred vykonom... CR nie je dovodom zazmluvnenia :D vsetky moje zname mali vybaveneho lekara, ani jedna cs nechcela.. dve ho fasli aj ked nechceli, ale dovod bol...
@pici To súhlasím, ako odmena za spokojnosť, fajn. Aj keď osobne ako vďaku radšej niečo iné ako peniaze. Napríklad ja som ako ďakovné dala sestričkám veľký darčekový kôš. By si videla ako im žiarili oči, pretože na to nie sú asi zvyknuté. A menší darčekový som dala lekárke, ktorá bola ako druhá pri mojom pôrode a celý čas aj potom sa o mňa starala. Teda ako za poďakovanie nemám nič proti tomu, práve to práve podporujem, aby radi robili svoju prácu a snažili sa starať plnohodnotne o každú rodičku. Nie opačne, dohadovať, a tá čo nemá dohodnuté, tak sa môže trápiť, to nie.
@irriss zazmluvnis lekara, kazda nemocka ma na to sumu. zaplatis, podpises papier-zmluvu, zacnes rodit. volas ...
CR nie je na svk na poziadanie, aj ked prax je taka, ze kto chce si vybavi porod aj v stojke :D
oficialne sa zazmluvnuje preto, ze inak lekar nesmie v nemocnici rodit,lebo je mimo pracovnej doby... cize aj keby ja som mala fajn dokyho svojho a chcela u neho rodit, a nezazmluvnim ho.. mozem sa len modlit aby mi vysiel porod na jeho sluzbu
@andreah25 možno niektoré boli až tak vďačné, že sa hanbili pýtať si späť. Ale skôr: vieš ako to je, pán doktor, hm, prosím Vás, vlastne ste boli v službe, hm, čo tá naša zmluva, hm, a pán doktor sa tvári akože nerozumie a žoviálne povie: ako prosííím? Neboli ste spokojná?! A Ty že: oj, nie, nie, a necháš to tak, lebo máš pocit že sa pred ním zhovadíš, veď on je na to i nachstaný, na druhú fázu jednania, ver tomu, že na ňu ani nedojde 😅 a ešte Ti i rodina povie, nechaj to tak, veď ešte ho možno do budúcna znova budeš potrebovať.
Ej bisťú, poznáme jánošíkovské plemä 😀
@andreah25 vzdy sa to da obist.. prave preto, ze zo zazmluvnovanej sumy sa dava nemocnici..... nie len lekarovi..atd...
a viem ze aj v ga mali niektori porodnici svoju sumu za porod.. ta ale zazmluvnenim pada, pretoze nebudes platit sumu v jeho cenniku a este aj sumu za zazmluvnenie...
@pici
hm..tak to jsem ted mimo....
moje situace byla ta..ze jsem mela sveho lekare, ktery si pronajimal sal..proto jsme mu platili...
ale co vim, tak nikdo z mych kamaradek neplatil a nepodepisoval nic nemocnici...zadna office smlouva..proste rovnou do kapsy...(domluvene CR pri sluzbe)
p.s. toto mne prave prekvapilo..zacla jsem tapat a nechapat situaci... 😉
@kokorunecka lúčim sa baby, idem pracovať. Pa
@maggie2 Aj ja sa idem venovať niečomu zmysluplnému. 🙂
@kokorunecka
@maggie2
@pici
@andreah25
Snad to nebude "mimo tema", kdyz se rozloucim - musim dohlednout na delniky ☹
Pekny vecer devcata 😉

@pici Ale ja som nepovedala, že by som na to nemala. Ja som len napísala dôvody, pre ktoré je všetko tak, ako je..A to, že ostanú bez povšimnutia si tiež spôsobili samé..Ale to sme tu už riešili, tak si to prečítaj...Nemienim stále písať to isté.
@maggie2 No, neviem koľko by vyšiel taký pôrod tu, ale viem, koľko by mňa ako nepoistenú vyšiel vo Švajčiarsku.. A, je to vcelku dosť... Aj keď sa povieš, že keď tam robíš, tak zarobíš, ale tak isto musíš platiť nájom,jedlo, ošatenie, plus teda z vlastného vrecka aj zdravotné poistenie... A teda, čo som sa ja informovala, tak by ma tam pôrod vyšiel cca 4500€, keby nie som poistená, zdôrazňujem.