Normálny pôrod po cisárskom
Ahojte ženy. Zaujíma ma, či sa tu nachádzajú nejaké matky, ktoré mali z akéhokoľvek dôvodu cisársky rez a druhý pôrod zažili prirodzene. Hlavne chcem vedieť, či je to ozaj možné. Či je to normálne..alebo automaticky po prvom cisárskom budu doktori trvať na druhom. Cie su veľké riziká, ako ste to zvladli, čo ste pre to robili aby ste rodili prirodzene a podobne. Budem vám vďačná 😊
P.S.: tehotná ešte nie som, len ma to zaujíma do budúcna.
@katrin21 ked je indikacia to neznamena, ze zena by inak v pohode neporodila.. ale isty zauzivany postup ako su v niektorych porodniciach postupy, ze po sekcii automaticky ekcia... su to vsetko zvasty nad zvasty.. napr mne po akutnej sekcii primar povedal, ze to aka je panva sa neda vopred nejako zmerat.. vsetko sa ukaze az pocas porodu.. povedal mi, ze ja nikdy neporodim vaginalne lebo mam uzku panvu 😀
@elizita tvoje deti mali 2600 a 2800g.. nic v zlom ale to su drobci.. daj si k sebe dieta 2.80 a 4kg a uvidis ten markantny rozdiel a potom...je to napr. Aj o tvare hlavicky..mne primar v MT po prvej sekcii povedal,ze uz tvar hlavicky nebol dobry na klasicky porod..mala ju skor hore siroku,nie ovalnu ako vacsina deti v brusku...proste nevedela vojst do porodnych ciest atd.. a ja teda nemak uzku panvu, mam 180cm😆, ale zas sa mi krcek neotvaral mal.. pred 100r by som porodila mozno mrtve ,uz zadusene dieta a este by som asi aj ja cela dotrhana vykrvacala...vdaka bohu za pokrok mediciny.
@katrin21 precitaj si realne skusenosti zien tu na konovy,co rodili s tzv uzkymi panvami aj 4kg deti... mam toho nacitane kvantum nielen skusenosti,diskusii, rozhovorov s lekarmi, odbornej literatury, o panvach, merani jaziev, vyskach, sirkach, rupturach... ja ti tvoj nazor neberiem, ale na zaklade mojho studia vsetkeho okolo toho a vlastnej skusenosti je to blud ako aj davanie vysky postavy do suvisu so sirkou panvy 🙂
@lejla13 áno, rodila som prirodzene, potom cisársky a potom zas prirodzene. Nikto s tým nemal problém, nakoľko som mala odstup tri roky medzi pôrodmi. Treba to len všade povedať (na poradniach, uzv, na pôrodnici, atď ), oni musia sledovať ako sa správa jazva. Ak by bolo nutné, museli by pôrod stopnúť a šlo by sa na sálu. Ale našťastie všetko prebehlo úplne v poriadku.
@mikadooo ja uz to mam poriesene..nakoniec idem aj druhy cisarsky lebo som mala proboem s hojenim orvej jazvy a celkovo ma stale bolela aj boli, aj teraz v tehotenstve mam riadne krce a bolesti co mi tam stvara jak sa roztahuje..a sama sa bojim ist zrazu prirodzene aby sa mi nieco neporobilo.. Takze tak😊
ale dakujem baby za vase vyjadrenia a nazory
@elizita vyska postavy bol priklad nakolko ked si vysoka,tak mas ine proporcie,co v mojom pripade urcite plati,ale zaroven mas aj sancu na vacsie dieta... nemyslim si,ze by som patrila k zenam,co nestuduju a neinfirmuju sa, naopak mam k tomu blizko a moj vztah k tomu sa asi preniesol aj na dceru,ktora studuje medicinu .. ale spochybnovat roky vyskumov lekarov nejakou osobnou statistikou ,prepac, nepovazujem za nejake meritko... a okrem toho, ja som za to ,aby sa eliminovali riziko tak pre matku,ako aj pre dieta a tolko deti s DMO sa robi,lebo lekari trvdili,ako ho matka vytlaci a nakoniec museli pouzit vakuumextractor a podobne lahodky.. takze..
Kamoska tak skoncila pri prvom..rozbita,dotrhana ,s traumou z porodu a dieta s dozuvotnou hrcou na hlave.. druhe mala uz sekciu a 1000 a 1...mna nepresvedcis,ale to je ok. Kqzdy ma pravo na svoj nazor .
@katrin21 asi som citala ine vyskumy a mala rozhovory s lekarmi inymi ako ty, co je teda vysoko pravdepodobne... nebyt mojho studia, sla by som na druhy CR a mozno opat s dalsimi nasledkami.. nebudem to tu dalej rozvadzat, lebo tvoja kamaratka dopadla ako dopadla tak cisto logicky kvoli uzkej panve... lebo to je jediny dovod, preco dieta zene nevytlaci.. 🙈 nase porodnictvo je v otrasnom stave.. to tiez uz nejdem rozvadzat, lebo to by zas bolo na dlho a nemam potrebu..
@elizita nevyvodzuj zavery z jedneho prikladu,ktory som uviedla,je ich xy a nemak chut to tu vobec riesit. Maj svoju pravdu,ja ti ju neberiem... ale nepodsuvaj ju ako vseobecne pravdivu pre kazdeho aplikovatelnu...ak mas taky rozsiahly vyskum,o com pochybujem a mas pocit,ze to ma ovplyvnit system, obrat sa na prislusne miesta a organy a hlavy studovane. Lebo inak si len laik s nazorom,ako ktokolvek z nas.
@katrin21 kto tu podsuva svoje laicke tvrdenia? "4kg je indikacia sekciu" vazne? a ten vyrok o vyske a velkosti panvy 🙈
ja sa opieram o studium, nie o to, co je v nasich niektorych nemocniciach zauzivane alebo ako porodila moja jedna kamaratka.. a ked sa bavime o pojme uzka panva tak sem nemontujem veci ako neotvaranie krcka ci tvar hlavicky. existuje len nepomer panvy a hlavicky dietata, to jedine je najblizsie k tvojmu tvrdeniu o blude "mam uzku panvu" .. a to nema nic spolocne ani s vyskou ani hmotnostou dietata ... ale ak to mas nastudovane, urcite to mas v malicku..
@elizita ty si proste neustale vyberies len cast informacii z toho, co citas a tie vytrhnute z kontextu uvadzas a argumentujes nimi.🤦♀️😆
Nikde som titiz nenapisala,ze 4kg je vzdy indikacia k sekcii,alebo ze za to,ze uveduiem priklad jednej kamaratky,tak je to to jedine..... preboha ,tazko s tebou... Moja sestra napr. Porodila dieta 4.20! Ale tema bola inde a nebavi ma dalej riesit nieco s clovekom,co prekruca veci ako mu vyhovuje a pise polopravdy. Ak si taktp robila aj ten tvoj " vyskum", tak super. Ja koncim tuto aj tak staru debatu,lebo mudrejsi ustupi. Pekny den. Skumaj dalej.

@monlu ja si myslím že skôr to mám zo stresov aj snažím sa nejesť sladké iba keď horkú čokoládu ...prílohy si jedla ? 🙂