icon

Odchod hlienovej zátky v 36. týždni

miushik765
29. aug 2016

Ahojte potrebujem radu. Dnes som mala hnačku a na wc som aj objavila taký tmavokrvavý hlien môže to byť zátka? Počula som že hnačka zvykne byť pred pôrod. Znamená to že sa mi to blíži? Má niekto skúsenosť? Mala som aj bolesti krížov a brucha sle už to prešlo zrejme len poslíčky aj keď brucho mi tvrdne ale bezbolestne, už mi aj bruško kleslo ako som spozorovala a malý je dnes veľmi aktívny tak neviem čo čakať. Budem vďačná za skúsenosti

katkakovac
29. aug 2016

Daj si do vyhladavaca ZACIATOK PORODU a uvidis, je tam dost pribehov. A tak isto 1.doba porodna. Pokial nemas pravidelne konttakcie, tak to porod nie je. V takomto stave mozes byt den ale aj dva tyzdne. Mne tvrdlo brucho od 5.mesiaca, celodenne od 8., bolestivo a nepravidelne cely 9. mesiac. Hnacka obcasne posledne 2 tyzdne, zatka mi neodisla. Viem, ze to chces mat za sebou a bojis sa, ci to spoznas. Ver mi, spoznas. Takze 1. ukludni sa a 2.sprav si teply kupel. Ak sa dostavia pravidelne, bolestive kontrakcie kazdych 8-10 minut, je to ono. Casom sa zacnu intervaly skracovat. Ak mas akekolvek pochybnosti, chod do porodnice. Len riskujes, ze si ta nechaju a ty tam stravis zbytocne vela casu. Je lepsie byt doma, kym nemas intervsl 2-3 minuty medzi kontrakciami.

miushik765
autor
30. aug 2016

@katkakovac Ďakujem za rada. Samozrejme som už na internete všetko popozerala. Skôr som chcela vedieť či to niekto nemal podobne hlavne s tou zátkou a vydržal aspoň týždeň ešte alebo to mám očakávať každým dňom. Na poslednej poradni mi dr povedal že je malý dosť nízko ale neotváram sa ale dosť pociťujem ten tak hlavičky viem že to nič nemusí znamenať. Ale teraz asi sledujem každú zmenu na sebe

katkakovac
30. aug 2016

@miushik765 vsetko je v norme. Akazdy porod je iny. Zistava ti len cakat. Ja som bola 2 tyzdne v strehu, dokonca som aj mala aj vyjazd do porodnice. V den kedy som zacala rodit, som mala od rana do 4 poslickov. Po kupeli vsetko preslo, ukludnila som sa a odychla si . Ked som si vecer o 11 isla lahnut, zacali mi kontrakcie. Chcela by som ti dodat odvahu alebo enegiu, ale ked to pride, nebudes to potrebovat. Zrazu budes vediet, ze to zvladnes a ze na konci ta caka tvoje dietatko. Drzim palce🙂

miushik765
autor
30. aug 2016

@katkakovac Ďakujem pekne sa povzdudenie 🙂

rheuska
30. aug 2016

Hlienova zátka sama osebe nenaznacuje porod. Každopádne už sa ti to blíži. Keď ti od tečie voda, to bude znak. Inak mne sa začal pôrod odídenim zátky. Ale to som bola 39+3. Odišla zátka a začali kontrakcie. Asi 15 minutove intervaly, ktoré sa skracujú a z intenzívnu ju. Spoznáš to. Neboj aj keď by bolo fajn prespať pôrod 😉😂

aspinka
30. aug 2016

Mne odisla zatka a porodila som az o dva tyzdne je to individualne niektore porodia do par dni ine nie 😉

lindt
31. aug 2016

Mne rano odisla zatka,ale iba trosku krvi to bolo a kontrakcie sa spustili. Vodu mi pustali v nemocnici a porodila som v ten den. U kazdej to je ine. Drzim palce!!!

miushik765
autor
31. aug 2016

@lindt Ďakujem ja sa zatial držím 2v1 ale mávam neustále tvrdnutie brucha aj bolestivé tak uvidime zatial sú to len poslíčky

miushik765
autor
31. aug 2016

@aspinka V kolkatom týždni ti odišla?

lindt
31. aug 2016

@miushik765 no zaujimave je to, ze teraz tieto dni si kazdy den nieco najdem na toal.papieri, najprv zeleny hlien, 2x zlty a dnes ako ked mas ovulaciu-priesvitny hlien. Lezim v nemocnici, lebo som myslela,ze je to tu, silne menstruacne bolesti a mierna aktivita maternice podla pasov a ze je to ta zatka. Pomaha to, ze cely den lezim, davaju mi sice i intravenozne magnezium, ale to lezanie je zazrak!! Skus...

miushik765
autor
31. aug 2016

@lindt ten žltý výtok mám aj ja... a práveže vkuse len ležím v podstate celý deň a aj tak tie bolesti a tvrdnutie nedajbože že niečo idem robiť alebo niekam prejdem to mám brucho ako kameň nonstop...

erickatt
31. aug 2016

@miushik765 mne zatka odisla mesiac pres porodom

lindt
31. aug 2016

@miushik765 mam po vizite,tak som teraz mudra. Dr. mi povedala, ze podstatne je, aby sa nezmenil vaginalny nalez. Aj napriek kontrakciam. Zajtra ma vysetria a podla toho pojdem domov. Takze, ak si si nie ista, bez na vysetrenie, ci sa vo vnutri nieco nedeje...😊

miushik765
autor
31. aug 2016

@lindt Bola som pondelok a neotvárala som sa. Utorok mi odišla tá zatka tak neviem... Pondelok mám poradňu tak uvidím že čo mi povie môj dr

tina1988
31. aug 2016

Zatka mi odisla postupne pocas jedneho tyzdna, rodila som o 2 tyzdne neskor 🙂

aspinka
31. aug 2016

@miushik765 na prelome 37-38tt

katka708
31. aug 2016

mne tuším odišla zátka v 37t, už som bola pripravená že to bude každú chvílu lebo aj dr mi od 35t hovoril že je to na spadnutie a nech len držím pokope kým to pôjde. kontrakcie prišli deň pred určeným termínom 🙂 a to som posledný týždeň už skúšala okrem sexu aj okopávanie jahôd na kolenách minimotyčkou 🙂

robin30
31. aug 2016

Mne odisla zatka v 36tt a do styroch sa dcera narodila

robin30
31. aug 2016

Styroch hodin