Odkedy je normálne rodiť s mobilom v ruke?
Selfie hneď po pôrode. Dieťa na hrudi, mobil v ruke, filtrík na tvári... To sme už naozaj tak ďaleko, že sa aj pôrod musí zdokumentovať pre Instagram?!
Kde je ten moment ticha, lásky a súkromia? Kde je to prežívanie zázraku z narodenia? Namiesto toho – hlavne nech to vyzerá dobre pre cudzích ľudí na sieti. 🤳👶
Nie je to už cez čiaru? Alebo som ja tá "stará škola"?
Má vôbec ešte niekto pocit, že niečo v živote môže zostať intímne, bez lajkov, bez stories, bez instantného zdieľania?
Mne je to srdecne jedno. Kto chce, nech si to capi, kam chce. Ja mam fotky svojich deti tiez hned po porode, ale na fcb som onoho casu dala len malu, lebo je zabalena v perinke. A len pre priatelov. Pre nikoho ineho.
Aj mne to príde chore na hlavu. Mne raz kamoš poslal fotku, kde bola celá pupočníková šnúra, okolo kopec krvy, skoro som sa povracala. Sú mi nechutné deti hneď po pôrode, celé krvavé, od mazu, pokrkvané. Nechcela som mať veru takúto škaredú pamiatku na pôrod. Deti som fotila už oblečené na izbe. Kamoška natáčala celý pôrod a ukazovala to synovi, keď mal dva roky, že ako sa narodil.
Môj pôrod keby bol natočený by mohol slúžiť ako antikoncepcia pre pubertacky 😂😂😂
A ved nech si foti a vesia, kam chce. Je to kazdeho osobna vec. Kazdy sme iny a preto je svet krasny
Ja nevidim v tom ziaden problem, nech si porod a chvile bezprostredne po nom kazdy preziva ako chce 🤷🏼♀️ co sa ale uz starocia nemeni je ludska schopnost starat sa o zivot inych viac ako o ten svoj…ci zle to chapem a niekto nuti mamicky sa fotit pri porode, ked ako pises uz nic nie je intimne?
Teba fotili? Tvoje decko vycapili na IG?
Tak čo ťa je po tom.....
@mamamasama cista pravda. Dennodenne xy fotiek deti na mk a vseobecne na sietach....cele zle
Ja natom nevidím nič zlé 🙂 každá mamička si myslím, že má takúto foto je to pamiatka predsa. Vycapiť to na sociálne siete 3 minúty po pôrode je druhá vec...
Je to na každom ja nepridavam na Facebooku nič fotím iba pre seba.
ja si myslím, že je to každého osobná vec s čím v ruke bude rodiť... Keby aj s fľašou prosseca rodila tak je to výsostne len jej vec 🙄
Jednoducho je doba inde ako pred 30 rokmi... A nikde nie je napísané, že keď mala mobil v ruke tak tam ta laska nebola/bola... V tejto dobe majú ženy pri pôrode oveľa viac súkromia a pokoja
Mne tiež samotná PA navrhla, že ma odfotí.. a som rada lebo mam ako prvá fotku s malým
A moment lásky? 😂 Popravde bol to skôr pocit úľavy, že konečne je po tom.. žiadna láska na prvý ani druhý pohľad ... Až postupne to prichádzalo😉
Neviem, odkedy sa rodi s mobilom v ruke, ale nas sa PA pred takmer 3 rokmi pytala, ci mame pri sebe mobil, ze nam urobi fotku. Manzel jej dal svoj, bolo to mile. Nech si kazdy robi podla seba. 🙂
Tvoje problemy a prezidentov plat :D
Ja som posielala spravu domov mame ze rodim o 3.45..o 4 som porodila... odfotila ma kqmoska co tam somnou bola a je to ta najkrjasia fotka aku ma... ta nasa prva .. ten pocit zachyteny na fotografii... a vies co? Je mi u prdele co si ako ty o mne myslia... moj zivot nie tvoj
Napríklad pre mňa je cez čiaru miešať sa do toho čo robí žena po pôrode, po tom čo si všetko zažila počas tehotenstva a pôrodu keby aj na lifestreeme prsiami roztlieskava sledujúcich tak to buď prescrolujem alebo zagratulujem 😂✌️
Nemám proti tomu nič, ak si fotku urobí niekto pre seba, príp. najbližších. Mne osobne vadí, ak FB je plný nahých detí, resp. premotivovanými ženami, čo kvačkajú svoje deti na FB denne 5x, pritom neriešia súkromie, nič a ani to, kde tie fotky môžu skončiť.
My na sociálne siete nič nedávame, fotku pošleme cez messenger, aj to iba rodine, resp. naj kamoške.
Žiaľ, mám zlé skúsenosti, mamka poslala syna kamarátka a tá s fotkou "vytapetovala" facebook.
A ty si kto, že chceš určovať, čo je normálne a čo nie? Jednoducho neočumuj také fotky na internete a hotovo.
Aj mne mojich manzel odfotil lebo som bola po sc. To, ze vsetko davaju ludia na soc.siete nie je dobre...ale asi kazdy to citi inak...niekto tym zije, co nie je dobre a niekto nema tu potrebu vsetko ukazovat druhym ludom.
Kto chce ma veci intimne a pre seba…kto nie a chce ich zdielat tak ich zdiela..mna skor otravuje to ako ludia maju pocit, ze ini by mali robit to co oni povazuju za normalne..boze to uz aj niekoho porod a dokumentovanie po porode treba riesit? Sak zi a nechaj zit.. ozaj lahsie je riesit inych ako seba, ze?
Ja rozumiem, čo sa pýtaš, nad čím uvazuješ. Asi som tiež stará škola, tiež si idem tento myšlienkový pochod. Mám aj ja pár fotiek zo sály, bonding mi nebol umožnený ani pri jednom z troch detí, ale celé dve odležané hodiny na sále som mala pri sebe manžela. Sms sme začali posielať až po hodine a pol našej spoločnej chvíle, no kým sme boli spolu, viac sme neodpisovali, nezdvihali. Bola to naša chvíľa, ktora sa slovami nedá opísať.
Za to, moja kamarátka mi zo sály ešte aj videohovor sama od seba spravila, čo až mne bolo nepríjemné 😄, že táto chvíľa patrí im 👀
Ešte dodám, že moje novorodeniatka neboli na soc. Sieťach. Prišlo mi to ako zrada, že ešte samé o sebe nevedia a majú byť vycapene vo svojej nevinnej podobe cudzím očiam, keď patria len nám ❣️
Každý to inak prežíva. Niekto si tie skutočné hodnoty váži viac, niekto ich ani nepozná. Spravme si samé ako uznáme za vhodné a druhí nám môžu byť úplne ukradnutí ;)
nech si kazdy robi co chce, co ta to trapi.
Sak ty rod bez mobilu a ostatne nech rodia ako chcu... Bonding trva dve hodiny, urobit fotku jednu sekundu...je to jedinecny neopakovatelny zazitok a vdaka technologii si ho vieme ulozit navzdy, tak v com je problem.
A zena po porode vobec nemusi vyzerat ako spoteny krvavy mäsiar po celodenbej šichte, ja som rodila 20 hodin, nemala som na foto ziaden filter a ludia z rodiny mi vraveli, ze vyzeram ako by som isla od kadenicky...ale take mudre pipky ako ty by uz konspirovali o hodinovom foteni s filtrami...a ked uz su mobily take fuj, preco ho mas v ruke ty a pises tu? Ved radsej citaj knihu v lese.
@luci1012 niekto si skutocne hodnoty vazi viac? A skutocne hodnoty su ake? Tie ktore si ty definovala? Volat s niekym z porodnej saly po porode neznamena, ze si niekto nieco nevazi alebo nieco co si ty definovala nepozna..milujem toto akoze neskodne zhodnotenie niecoho ale pritom je v tom skryta kydacka so zaverom, o tom aky je ten druhy ;)
@luci1012 nedotkli sa ma, sama pises, ze sme v diskusii tak reagujem...ani nepisem, ze podla teba musim suhlasit, ani nepisem, ze musime najst spolocnu cestu..takze to su take onicom omacky dookola 🙂..ale ano stara skola budes ta tiez skatulkuje a realne nediskutuje (kedze si ani na jednu otazku neodpovedala) 🙂
A prečo to riešiš? Ako sa ta to dotýka?
Ja som to nejako nikdy ani neriešila,FB nemám, maximálne keď občas pozriem cez manželovu stránku. Keď sa narodili deti,akurát sme to oznámili priateľom a rodine cez jeho účet na FB,v podstate jednoduchym spôsobom,že už je nás od toho ktorého dňa viac,a meno bábätka,ktoré sa narodilo, žiadne fotky.
Blízkej rodine sme už poslali aj fotky,ale blízka rodina to bola akurát svokra, švagor,a moji súrodenci. A ešte najlepšia kamoška,to bolo všetko. Ostatných by to asi ani nezaujímalo,pre nich je to v podstate cudzie dieťa.😃

Je to zvláštne, ale technológia to umožňuje. Sú to vzácne chvíle. Prečo to nezachytiť? Po MA mám len fotku zo sona. Len to mi zostalo na pamiatku. ☹ Doprajem každej mamičke fotku dieťatka po pôrode.