icon

Odpor z pôrodu

accuz
12. okt 2023

Ahojte,

ma niekto taký problém ako ja? Som v 23tt, navštevujem prednášky o pôrodoch, príprave, hypnoporode, citam články, pozerala som videa a nemôžem si pomôcť ale mne vaginalny pôrod príde extrémne nechutná záležitosť. Proste nič mi nepomáha, vôbec v tom nevidím krásnu a unikátnu záležitosť priviesť dieťa na svet, len je to horsie a horsie. Prvé mesiace som preplakala, nechapte ma zle, dieťatko som chcela, ľúbim ho ale vôbec mi nespôsobuje eufóriu predstava že kontrakcie sú vlny ktoré približujú k vám to dieťatko. Neviem čo mam robiť, pre mňa je to hnusná záležitosť, nedokážem sa nijak pozitívne nastaviť na to. Hneď na začiatku tehu som sa objednala psychiatricke lebo mam pocit že si nedokážem pomôcť sama….takisto keď chodím na tie kurzy a rozprávajú o tom ako musíte dýchať a ste bližšie a bližšie k bábätku, ja sa hneď rozplacem zo stresu, smútku, strachu ale aj trochu radosti, ako keby ma hormóny úplne zvalcovali. Takisto absolútne netúžim pi bondingu - vôbec mi nepríde atraktívna predstava že takú krvavú, špinavú babulku položia na mňa a ja budem cela od toho, unavená, vystavená, všetko špinavé. Proste mi to príde nechutne, vôbec nie som v eufórii ake krásne zrodenie sa udialo. Mali ste to takto niektorá?

Strana
z3
denithestrange1993
15. okt 2023

@accuz neviem,kazda si to musi nejako poukladat v hlave co sa tyka porodu. Predstav si,ze miliardy zien pred tebou rodili a zvladli to. Predstav si,ze zenske telo tak ako je schopne kazdomesacneho cyklu,nasledneho tehotenstva tak je schopne porodu. Je to hlavne o mentalnom nastaveni a o spravnom dychani. Predstav si,ze zijeme v dobe kedy sa rodi asi najlepsie za celu eru ludstva,kedysi boli caste umrtia,zranenia pri porodoch. Dnesna medicina je fakt na vyspelej urovni a vies si vela veci ulahcit- partner pri porode,epiduralka,porod do vody,dula,zarezervovat si porodnika ktoremu veris. Ta sekcia tiez nie je vyhra,je to fakt vazny operacny zakrok s dlhou rekonvalescenciou,tak si to nepredstavuj ako nieco lahsie. Samozrejme ani po vaginalnom porode nebudes hned fit,a sestonedelie,dojcenie...

accuz
autor
19. okt 2023

@denithestrange1993 mne sa ťažko predstavuje cokolvek, to že to zvládli milióny žien mi vôbec nepomáha aj tak mam pocit že tam idem umrieť proste neviem to vysvetliť

accuz
autor
19. okt 2023

@thereisabear a nevieš náhodou u alebo gynekológa?

denithestrange1993
19. okt 2023

@accuz preco by si mala umriet? Akoze ano,ta bolest v tej chvili je neznesitelna,ale ked si predstavis aky kratky cas trva porod oproti dlzke zivota tak je to nic, proste pride odide. Je fajn sa neviazat na to co ta este caka,ale sustredit sa vtedy na tu aktualnu kontrakciu a potom dalsiu,dalsiu. A poviem ti,ze epiduralka vie velmi pomoct. V tvojom pripade skus popracovat na psychike a verim,ze sa budes uz ku koncu tesit,ze to budes mat za sebou.

elenka.k
20. okt 2023

@accuz ešte ti chcem napísať, každý pôrod je iný, niektoré sú dokonca bezbolestné, fakt,
nevieš aký budeš mať, netreba sa báť dopredu, škodíš sebe a hlavne dieťatku

Strana
z3