icon

Odsávanie kolostra na vyvolanie pôrodu

4. jún 2022

Nema niekto skusenost. Babatku sa von nechce. Ci by to bola jedna z moznosti? Vdaka

ildiko36
4. jún 2022

To som este nepocula, ked babo nechce von daak to neovplivniš, možno pomoze sex, alchemilkovy čaj, datle, ananas, v nemecku používajú ricinový koktejl ale to musi byť pod dohľadom lekara to urcite vyvola pôrod..

ivangeline
4. jún 2022

Dojcila som do porodu. lNemyslim si,ze to pomaha. U mna nie. Rodila som den po termine.

veronika3110
4. jún 2022

a čo by si s tým potom urobila? a inak.. pochybujem, žeby to pomohlo vyvolať pôrod...

tehotna40
4. jún 2022

Nerobila by som to. Kolostrum nechaj pre bábätko 😉 pojde, keď bude čas. Ja som skúšala všetko možné, a nakoniec pomohlo vyšetrenie 😀 pozeral ma dr zo spodu a keď som prišla domov, vystúpila z auta odtielka voda 😀

autor
4. jún 2022

@veronika3110 zamrazila by som v saciku na mliecko

alison11
4. jún 2022

Malinovníkový čaj alebo ako sa to volá pijavali na vyvolávanie.

veronika946
4. jún 2022

Pôrod spúšťa oxytocín. Oxytocín sa vyplavuje (aj) pri dráždení bradaviek. Preto sa vytláčanie kolostra (ktoré sa robí bežne) odporúča robiť až po 36tt, keď je pôrod bezpečný. Áno, aj vytláčanie/odsávanie kolostra môže spustiť pôrod, tak ako dráždenie rukou, pri sexe atď. Ak, tak ho vytláčaj ručne, pôjde po kvapkách-viac zostane v odsávačke po stenách, než by si preliala do sáčku. Vytláčaj buď rovno do skúmavky/nádobky alebo do striekačky.

patus_2
4. jún 2022

Ako už bolo vyššie spomenuté, pôrod spúšťa oxytocín a ten sa vyplavuje napr. masážou bradaviek. Ak chces "vyvolať" pôrod tak skús škoricu, dlhú prechádzku, vaňu, sex, štipľavé jedlo. Ale aj tak bábo príde, až keď bude pripravené 🙂 a bábätku nechaj čerstvé mliečko, ktoré pre neho bude top, predsa len mrazené už stráca živiny.

veronika946
4. jún 2022

@patus_2 to že teraz odsaje kolostrum predsa neznamená, že dieťaťu nenechá čerstvé. Mať odsaté kolostrum sa odporúča v prípadoch, kedy sa predpokladá, že dieťa bude treba v prvých dňoch dokrmovať alebo bude musieť byť separované (jis atď).

zuzka0605
4. jún 2022

nic neodsavaj...staci ti masaz bradaviek..mam to odskusane...ked som chcela rodit, vyvolala som takto porod, takze..overene..samozrejme musi to byt v termine..u mna to bolo uz v 40tt.

ada12345
6. jún 2022

Taketo blbosti neskusaj. Hadam si nemyslis, ze odsajes tolko, aby si nieco mohla mrazit. 😀. Nechaj to na prirodu.