Otec pri pôrode
Dobrý 🙂 Chcem sa opýtat či može byt otec pri porode aj ked neabsolvoval tie sedia a školenia či ako to mám nazvat 😀 Som prvorodička a ani ja som nechodila po tých kurzoch. Ved čo má príst príde. A partner chce byt pri porode len newiem či doktori nebudu robit problémy kedže nemá inštrukcie a podobne ....
Mne bol manzel pri dvoch porodoch a neabsolvoval ziadnu pripravu ani poucenie, ak je porod bez komplikácii a nemocnica to umoznuje nemal by byt podla mna ziadny problém, len samozrejme sa zato platí, u nás v BB to bolo okolo 34 EUR. Ani neviem či som partnera pri pôrode dáko vnímala ale urcite to potom chlapi inak berú ked vidia ako porod prebieha a ked tiez mozu hned vidiet svoje babetko. Prajem vela stastia a tiez drzím palceky 🙂
@radka8888 Radko a na tom sale si travila to otvirani i rovnou rodila? Ja byla 27hod na te hekarne a pak na 20minut jsem akorat skocila nekde kde ukazali na kozu(takova velka zluta) a mala byla na svete a pak jsem tam lezela ty 2 hodky po porodu. Ale jedine si pamatuji, ze jsem pred sebou videla velke okno, vlevo stala s monitorem a v pravo manzel, zadna sprcha ani WC tam nebyli a bylo to oddelene jen zastenou v obrovskem sale s vice kozama. Ani malou po narozeni mi neukazali a merili ji a vazili ji taky jinde a pak az privezli v inkubatoru. Tak tam se travi i to otvirani i ten porod? A taky ti prcka po porodu odnesli aniz by ti ho ukazali?
@mataharyy jojo jak tu nekdo psal pry je to tam uz lepsi, ja uz tam skoncila na gynde na pohotovosti a mela jsem pulky stazene, hned se to cloveku vybavi, ale jako matka uz clovek stejnak resi jen toho prcka, ale i tak mne po tom mem zazitku vic bere misto kde by byl manzel pro pripad se mnou. Jen kdybych zase chtela byt slusna 🙂))) a odbyt si to v klidu, tak aby tam jecel on. Ja treba pri tom otvirani ani nehekla protoze kdyz jsem videla ty vysstrasene nerodici maminky na hekarne jak na me koukaj tak mi jich bylo tak lito, ze je stresuju, ze jsem si lehla pod perinu a kroutila prosteradlo. Manzel se pak chechtal ze to jsem je urcite nevystrasila 🙂)) a ony pak stejnak videli ze melu z posledniho a radej odchazeli. Dokonce tam treba i chystali maminku na cisare na te hekarne a jeste cizinku a byla z toho hotova ze to delaj pred ostatnima maminkama. Ja nevim jestli to byl den blbec. Taky uz mam dite tak buh vi jak to v osudny den dopadnem. Kdyztak dej vedet do IP kdyby ti to padlo na ten Motol jak si dopadla. A kdyby byl motol, tak drzim palce at se hekarne vyhnes obloukem.
Manžel byl u porodu a kurz neměl. Porod mi vyvolávali, mohl být tam od začátku, ale já jsem chtěla,aby se vyspal a dojel až bude jisté, že rodíme. Platil až po porodu.Mmch ani já neměla ani jeden kurz 🙂Na sále jsem byla od příjmu celou dobu až do porodu. Přesunula jsem se jen jednou a to na oddělení šestineděli🙂
@romantika nene. oni prvniho listopadu (myslim) otevreli nove saly. Uz tam, nejsou takovy ty zasteny, ale normalni pokoje - nebo porodni boxy s prislusenstvim.
Ja jsem myslela, ze jsou to poslicci, takze jsme rpijeli az kdyz uz to v podstate nak bezelo - prijeli jsme cca v jednu a do deviti, kdy se mala narodila jsem uz byli na tom boxu. Takze hekarnu nemuzu posuzovat...ani nevim kde je...ja jsem hekala v obyvaku.
Pak se novorozeneckymmu nak mala nezdala, takze ji osusili, odsali hned vedle me .. maji tam takovy ty vyhrivany luzka pro mimina, na chvilku mi ji dali a pak odnesli do inkubatoru.
Pak jsme jeste dve hodky byli na tom boxu s manzelem, kdyby byly naky komplikace a pak uz me prevezli na pokoj na sestinedeli. Manzel se byl kouknout na prcka, kterou si tam nechali na pozorovani s mym souhlasem na noc cca do 7.
ahojte...zaujimalo ma ako funguje pritomnost otca pri porode v Banskej Bystrici...ak niektora z vas absolvovala...kedy je najlepsie zaplatit, napr. aj 2 mesiace vopred (ked by hrozil predcasny porod)? a co v pripade ze je pritomnost otca zaplatena a on napr. sa nestihne dostavit do nemocnice vcas alebo budem rodit cisarskym rezom (neviem ci v BB povoluju pritomnost otca pocas tohto zakroku)? ak vsak nie to bude potom asi nenavratna investicia 😒 ...dakujem
@mataharyy ahoj tak to moc gratuluju k miminku, at jste ty i male zdrave. super ze to dopadlo fajn, tak to ma byt. stejnak je to o lidech a zalezi na nahode. ja ted jedu 7mesic tak se taky uvidi jak se to vse pred letem vyvrbi. Uzivej si krasne casy s miminkem a co nejvic prospanych noci.
Dobry den mile mamicky, mala by som na vas jednu prosbu. Ak ste uz po porode, po spontannom porode mala by som zaujem zistit vase pocity a prezivanie pocas porodu. Ak ste absolvovali psychofyzicu pripravu na porod ste o to lepsia adeptka na vyplnenie mojho dotaznika.Koncim vysokoskolske studium a toto je dotaznik v ramci mojej diplomovej prace. Vysledky budu pouzite... len na skolske ucely. Zaberie vam asi 5 min. pri vyplnovani, je zalozeny na anonymite a velmi by ste mi pomohli. Za vyplnenie vopred dakujem. Ivka.http://www.iankety.sk/dotaznik/284787065/ Zobraz celú správu
Ako je to u nás s legislatívou- môže doktor odrodiť svoje vlastné decko partnerke? Môže alebo nesmie? Alebo poruší nejaký paragraf?
Neviem, neviem-len som počula ,že blízky príbuzný by nemal vykonávať vážnejšie zdravotnícke úkony-hlavne operatívne zákroky. Som chcela vedieť či sa to bežne prevádzkuje.
U nás tiež manžel neabsolvoval žiadne školenia a ni sedenia,čo sa týka predprípravy pred pôrodom...Pýtali len 10 eur,dali mu návleky a hor sa do pôrodu... 🙂 🙂 🙂
Ahoj holky,pořád se rozmýšlíme,jestli mít u porodu svého chlapa.Je hodně citlivé povahy a je to pro nás pro oba první mimčo,vím,že hodně lidí říká,že je to skvělý zážitek a hlavně opora pro tu ženu,ale aby tam s nim neměli více práce jak se mnou ;)
@radamax My sme boli s manželom dohodnutí, že bude so mnou až do pôrodu, a potom pôjde von. Nakoniec, keď ma videl aká som vyčerpaná, bol so mnou po celý čas, pomáhal mi rodiť. Po pôrode bol na chvíľku pozrieť drobca a vrátil sa ku mne až kým ma nepreviezli naspäť na izbu. Všetko sa to proste vyvinulo priamo tam na sále... A teraz je samozrejme hrdina 🙂, ako mi veľmi pomáhal 🙂
Neviem si predstaviť, že by tam nebol. Naozaj mi to veľmi pomohlo.
Ja mam krasny zazitok, rodila som v porodnom dome (v USA) s babicou, manzel bol pritomny cely porod, drzal ma za ruku, ked som tlacila (za druhu ma drzala vlastna maminka 🙂 ) a ked bola hlavicka a pliecko vonku, manzel si babatko sam "chytil" a polozil mi ho na brucho, sam identifikoval, ze je to dcerka (ktoru sme si tak strasne priali) a sam prestrihol pupocnu snuru... Potom sme vsetci traja spolu plakali od radosti... Neviem si predstavit, ze by mi niekto zakazal, aby otec vysneneho dietata nebol pri porode! A on si nevie predstavit, ze by ho tam nepustili! (spolu sme chodili na pripravne kurzy, ale to nebolo rozhodujuce, ci tam mohol alebo nemohol byt...)
Ahojte chcela by som sa spytat moze byt otec pri porode - pri cisarskom reze? Vsade v knihach sa pise ze ano ale na internete tu vsade citam pravy opak.Tak ako to teda je.A nevedeli by ste mi povedat ako to prebieha ako dlho to trva? Dakujem
Ahooj,pozeram,ze si z rk.v rk porodnici takato moznost nie je,otecko moze cakat pred pred salou a potom moze dietatko vidiet...sc trva okolo hodinky,na odd dostanes klyzmu rano,potom pojdes na salu.zavedu Ti kanylu a podaju atb,natocia ctg zaznam,zacievkuju,vyplach posvy,bandaz dk a smer sala

@romantika
@mataharyy
No k té hekárně nevim...já jsem přijela na 5 cm otevřená, takže jsme se rovnou ubytovali na sále.
Přijela jsem tam, vyzvedla si kartu - zvonek na sestričky, pak na vyšetření a monitor, manžel mezitim vyplnil papíry a seděl v takovém předsálí. Je tam i šatna pro doprovod a na každym tom sále je skříňka na věci. Já jsem potom šla na ten sál s nim. Je tam rádio, sprcha, wc na VIP boxu prý i vana, televize a gauč pro doprovod. Nedá se to nijak zajistit, kdo dřív přijde...ale ten standartní je moc pěkný. Celou dobu tam byl se mnou a přišlo mi, že jako nic nezmůže a že je jeho fce taková do počtu, ale s tim se dalo počítat, že porod je spíš muj byznys 🙂 Takže mi dával napít, otíral mě, pomáhal mi do sprchy - tam jsem strávila několik hodin a krmil mě 🙂