icon

Povinné školenie v práci: Ako riešiť nadčasy?

28. júl 2026

V praci mame povinne skolenie - kurz cez moodle mimo pracovnej doby s tym, ze sa to bude ratat ako nadcas. Sef ziada, aby sme mu po absolvovani poslali info o case, kolko nam skolenie trvalo s poznamkou, ze nan potrebujeme ca.3,5 az 6 hodin s tym, ze vacsina ho urobila za 4 hodiny (neviem, kto, kedze v praci ho zatial nik neabsolvoval). V pokynoch a na certifikate je info, ze kurz trva 6 hodin. Podla mna by nam mal vsetkym uznat 6 hodin bez ohladu na to, kolko nam to realne zabralo cas. Ma niekto podobnu skusenost z prace?

anonym_ec1523
28. júl 2026

@anonym_autor bud rada, ze mas pracu a ze ti dokonca daju nadcasy. Ved napis 6 hodin a uvidis.

petamich
28. júl 2026

A preco by vam mal uznat 6 hodin? Ved predsa vykazte realitu. Neviem ake je to skolenie ale niekto je sikovnejsi, rychlejsie cita a pod. tak tomu to moze trvat 4.5 🤷‍♀️ mate povolene 4.5-6, bude to 4.5 tak 4.5, bude to 5 tak 5.

domkakvet
28. júl 2026

@anonym_autor skolenie ma trvat tolko kolko aj realne trva.

anonym_dbf612
28. júl 2026

@anonym_autor keď po práci ostaneš na nadčase 4 hodiny, tiež ti má šéf uznať 6 hodín? Však koľko reálne tomu venuješ, toľko ti zaplatí.

anonym_aff72d
28. júl 2026

Skolenie ma preplatit tolko kolko realne trva, tak isto aj ked si v praci a z nejakeho dovodu - navsteva lekara, ½dovolenka, neplatene volno... odides skor tak vykazes tolko do dochadzky kolko si realne bola.

biba_18
28. júl 2026

prečo by vám mal uznať 6 hodín?

billy_jean
29. júl 2026

Bežne sa píše predpokladaná dĺžka kurzu viac, ale ľudia to stihnú za 75% času. Takto nastavujeme vždy kurzy.

autor
29. júl 2026

Nic nam nepreplatia, budeme mat nadcasy, tj.mozeme si vziat volno. Mam nadcasy za jun ca.18 hodin, ktore mi nikto nepreplati, ani volno za ne nemam, ale to je ina tema.

autor
29. júl 2026
@billy_jean

Bežne sa píše predpokladaná dĺžka kurzu viac, ale ľudia to stihnú za 75% času. Takto nastavujeme vždy kurzy.

@billy_jean na certifikate je uvedena dlzka absolvovaneho kurzu: 6 hodin.

billy_jean
29. júl 2026
@anonym_autor

@billy_jean na certifikate je uvedena dlzka absolvovaneho kurzu: 6 hodin.

@anonym_autor to je v poriadku, je to predpokladaná dĺžka.

autor
29. júl 2026
@billy_jean

@anonym_autor to je v poriadku, je to predpokladaná dĺžka.

@billy_jean nie, je to realna dlzka: XY absolvoval kurz AAA v rozsahu 6 hodin. Toto je uvedene na certifikate vsetkych ucastnikov

billy_jean
29. júl 2026
@anonym_autor

@billy_jean nie, je to realna dlzka: XY absolvoval kurz AAA v rozsahu 6 hodin. Toto je uvedene na certifikate vsetkych ucastnikov

@anonym_autor reálna dĺžka je, keď sa ti odmeria čas, za ktorý to spravíš. Aj kurz prvej pomoci máme dizajnovaný na 8h a máme to od 09.00 do 15.00 a hodinu na obed. Ofiko píšeme 8h, podľa zákona.

eeffka
20. aug 2026

baby kurzy ces moodle su online a ked je tam raz napisane ze kurz trva XY hod tak tolko hodin nadcasu si napisem, ci co si budete zrychlene pretacat?