Padajúca maternica po pôrode
Nemáte niekto skúsenosť s týmto problémom po pôrode? Potrebovala by som sa s niekym poradiť.
Co by si chcela vediet? Ja som bola operovana rok po pôrode.
@jahodka8 cvičim ma panvové dno, ale nedojčím, mám málo mlieka, malý je už na umelej strave aj ked som sa snažila, mala som laktačnú, dojčila som s cievkou, ale dostala som teploty a potom sme skončili v nemocnici s malým a bolo po dojčeni, doktor mi povedal že mi vraj padá pošvová stena, ale vraj pošvová stena padat nemoze, moze padat maternica alebo mocový mechur, mám neustále nutkanie na močenie a dost psychicky problém, trošku je to aj vidiet z vonku..... nemozem sa z toho nejko spametat
@zuzanazuzana aké si mala príznaky? doktor mi povedal ze ma caká operácia ale tak po 10tich rokoch, mam neustále nutkanie na mocenie a dost psychicky problém z toho, pošvova stena sa mi tlačí vonku.... chcem sa este objednat na jedno vysetrenie do ziliny... co ti operovali? musi sa vybrat maternica?
@jahodka8 uz v utorok budem mat 7 týždnov po porode a uz predpokladam ze sa to nejko same neupravi, stále sa sledujem a uz som z toho na nervy... mala som tazky porod a bola som zasivana v narkoze, 3 týzdne po porode som mala neskutocné bolesti, nemohla som ani chodit a teraz toto
@mirkava mala som podobne problemy ako ty, mne sa to zacalo asi pol roka po porode, mala som casto zapaly, zacalo mi to prekazat aj pri chodzi, doteraz neviem presne co mi to vytrcalo von, zevraj krcok matrenice, bolo to dost viditene, tiez som mala troska problemy s unikom mocu....na operaciu som sa rozhodla ist preto, lebo popritom som mala aj cystu, ktora sa mi stale zvacsovala, takze mi odstranili cystu, amputovali krcok maternice a prisili maternicu. Doktor ma ale upozornil, ze je to docasne a casom bude musiet ist asi maternice von, lebo tento stav sa vie po rokoch vratit, udajne mi dava zivotnost operacie 7 rokov, tak som zvedava. Teraz nemam vobec ziadne problemy a som rada, ze som podstupila operaciu, ale u mna to bolo jednoduchsie v tom, ze uz neplanujem deti.
@zuzanazuzana ja som z toho dost nestatna, skusam zatial cvicit, ale vsimla som si to asi 5 týždňov po porode, mám uz 35 rokov, neviem ci chcem este deti, máme len jedno, ale mám dost traumu z porodu, uvidim co to prinesie... prekáza mi to nutkanie na mocenie, mozno sa to cvicienim zlepši, dufam
@zuzanazuzana a co sex? ja mam trochu obavy z toho a od porodu sme este s mazelom nic a neviem kedy budem na tom tak psychicky ze budem moct...
@mirkava no ja som cvicit neskusala, ja som to mala dost vonku, takze ja som sa hned dohodla na termine operacie a pri sexe mi to zase nevadilo. A doktor co radi?
@zuzanazuzana doktor mi len povedal, ze by mala cvicit panove dno a ze za 10 az 15 rokov ma caka operácia a ze kludne este mozem mat deti, ale mne nejako nestacilo jeho vysvetlenie a dost ma to obtazuje a dovtedy som nepocula ze by mal niekto takéto problémy tak ma to celkom vydesilo.... v ziline je jedná klinika tak sa idem este tam objedat na vysetrenie a som zvedava co mi povedia

Treba cvičiť, ale nie moc cez bolesť, hlavne na posteli ak sa dá, treba dojčiť, mať dieťa pri sebe, to sa upraví hlavne hormonálne. Teda hlavne mať dieťa pri seba a dojčiť na posteli. Ako dlho to trvá? Do mesiaca by sa to malo upraviť úplne.