Plánovaná sekcia a strach z nej.

miska210
28. nov 2019

Tak v pondelok ma čaká plánovaná sekcia.. Bojím sa , od stresu ma až žalúdok bolí 😁 Pichanie do chrbtice snáď zvládnem a zotavím sa čim skôr...a konečne budem MAMOU🙏💙 držte palce

vulka
28. nov 2019

Neboj sa, nieje to také zlé. Dúfam, že Ťa poučili o tom, že ak sa veľmi bojíš, tak ten spinál nebude dobre účinkovať.

brita7777
28. nov 2019

Neboj nic, zvladnes to. Trva to cc 30minut tusim a malicke uz bude tu...spinal je neprijemny, ja som sa zo stresu triasla aj asi z tej injekcie. Ale povazujem to za fajn zazitok nakoniec...🙂

martina1201
28. nov 2019

najhorší je strach, ale potom je všetko už v pohode, ľudia čo ho pichajú sú fakt veľmi dobre vycvičený, takže sa nemusíš báť, dýchaj, nech sa ukľudníš a nech ti ho napichnú čo najskôr. Uvidíš, že to nie je také nepríjemné. Len malé pichnutie. Mňa to čaká o 8 dní po tebe.

jeliz59
28. nov 2019

Tak ja som preplakala celý cisarak....🤭🤭🤭
Bála som sa ako čert kríža....a fungoval chvalabohu spinal na 100%....😊😊😊

11iva11
28. nov 2019

Pichnutie spinálu je nič oproti tej bolesti, keď ti spinál prestane účinkovať. Počas samotnej sekcie necítiš nič, ale potom to sakra cítiš....a hojenie rany je na nielkoľko týždňov, mesiacov...Takže asi tak. Moc som ťa asi nepotešila, ale píšem len pravdu. Nech ťa však teší, že pred 8 mesiacmi som to aj ja absolvovala a zvládla, tak ako mnohé iné ženy.
Ináč, z akého dôvodu ideš mať plánovanú sekciu?

lenulka_14
28. nov 2019

Čo ju tu strašíte niektoré aké je to hrozné 🙈 jej prípad to byť nemusí tak isto ako môj nebol. Mala som spinal a všetko super spravené. Na tretí deň som už ani nevedela že som rodila. Treba to hned všetko poriadne rozhýbať(to bolí ale nič hrozné) a bude dobre.
Za mňa super pôrod a rodila by som tak aj každý týždeň 😂🙈

magnolia555
28. nov 2019

@miska210 ahoj, ja som začala rodiť normálne, ale stále som sa neotvárala,tak mi urobili akútnu sekciu, lebo malá už mala zle ozvy. Spinalku som vôbec necítila a anestéziológ ma stále zabával, že ani neviem,kedy mali vytiahli. Bolo to po týchto hrozných bolestiach vykúpenie a na druhý deň som už pomaličky chodila na wcko a po izbe po trošku. Držím Ti palce. Mysli iba na bábätko maličké krásne. Držím palce 👍

nikpa
28. nov 2019

@vulka toto čo je za blud 🙄 to by potom neučínkoval asi niektorej ktoré ho pichnú. Ja som sa klepala od strachu a zabral mi do pár sekúnd.

nikpa
28. nov 2019

@miska210 je to individuálne, píšu ti tu aké to je potom bolestivé a že aj spinal je taký a hentaky. Áno je to nepríjemné a potom to bolí ale nič čo by sa nedalo vydržať. Každá jedna čo sme boli po sekcii sme do 24hodin stáli na nohách a niektoré aj skôr a behali bez problémov, samé sa sprchovali, starali o bábätko. Určite to zvládneš aj ty a keď sa pozrieš na malinké, všetko ťa aspoň na chvíľu prestane bolieť 😉

angi07
28. nov 2019

@miska210 spinal som ani necitila a potom uz vobec nic okrem toho ked mi tlacili na brucho 😊neboj to je drobna ihla .drzim palce🙏

nanina11
28. nov 2019

uplna pohoda, spinal som mala 2x a nic ma nebolelo po spinaly, jedine rana, ale ta by bolela vzdy...najhorsie je postavenie na nohy, ale ani to nebolo nic strasne, po dvoch dnoch som sedela na posteli v tureckom sede, treti den ma pustili domov a normlane som fungovala...cela sekcia trvala asi 30 minut, anesteziolog ma stale zabaval, smiali sme sa, este som sa mu dobre povyhrazala ze ak sa netrafi budem ho chodit strasit 🙂 drzim palce...inak odporucam kolu do flase so sosakom po sekcii

11iva11
28. nov 2019

@lenulka_14 Neverím, že na tretí deň o sekcii si ani nevedela, že si rodila, alebo teda že ťa rezali. Zas treba trocha objektívnu skúsenosť poskytnúť.
Ja mám na koňovi často pocit, že tu sú samé mamičky hrdinky a všetko zvládajú ľavou zadnou - či už starostlivosť o dieťa alebo samotný pôrod - či už prirodzený alebo cisársky.
A potom nejaká ustrašená prvorodička má bolesti týždne a z toho pocit menejcennosti a divnosti, keďže tu niektoré ženy na tretí deň išli pomaly na túru do Tatier, čo ich nič nebolelo.
A áno, všetky sme po sekcii po 24 hodinách stáli na nohách a fungovali okolo dieťaťa (ja som mala dvojičky, tak viem, o čom hovorím), ale bolieť to bolelo.
No ono je to v podstate jedno - lebo tie pocity zo sekcie sú tak individuálne, každá inak vnímame bolesť a pripúšťame si rovnakú realitu rôzne.

lenulka_14
28. nov 2019

@11iva11 kludne never ale ja som fakt nemala bolesti okrem tych ked ma postavili a mala som to rozchodit.. vela zalezi aj ako ta zasiju
Mne to urobili super a nie nerobim zo seba hrdinku ale zase netreba tu vypisovat ake je to strasne a plasit buduce mamicky ktore idu sekciou ;)
Kazde telo to inak zvlada ja som mala stastie ale niekto nema bohuzial a boli ho to viac.

janynyna
28. nov 2019

@miska210 neboj všetko bude v poriadku. Ja som išla na sekciu kľudná ako Angličan. Sama sebe som sa divila. Lebo čo s stresu týka viem sa vystresovat na maximum. Držím palce. A tes sa na bábo. Byť mamou je najkrajší pocit.

janynyna
28. nov 2019

@11iva11 no ako ja som tiež behala na tretí deň ako laňka. Ako píše

@lenulka_14 tiež som nemala skoro žiadne bolesti. Samé sestričky sa divili ako to zvládam a nechcem ani žiadne tabletky od bolesti. Takže netreba hneď strašiť.

miskachrumka
4. máj 2021

@vulka vážne? Takže s penickou poruchou len úplnú?

vulka
5. máj 2021

@miskachrumka To neviem, ale mne MUDr , ktorá mi to robila hovorila, že ak sa fakt veľmi bojím, tak mi to nespraví, lebo to nemusí byť OK.

miskachrumka
5. máj 2021

@vulka a úplná bola ok ? Ako si zvládla uspávanie?

vulka
5. máj 2021

@miskachrumka Podľa mňa boli obidve OK. Po úplnej som sa dokonca rýchlejšie zotavila.

barborkakr
5. máj 2021

neboj sa, je to super, za 30 min uvidis babatko a ta bolest po sa da vydrzat, nie je to take hrozne 🙂

miskachrumka
5. máj 2021

@vulka ďakujem 🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre