icon

Platí sa za cisársky rez?

wewe1506
30. júl 2017

Ahojte baby chcem sa spitat mam termin porodu na 21november a budem mat cisarsky rez chcem sa spitat co mate skusenosti aj sa plati nieco za zakrok som prvo rodicka tak sa na vsetko informujem

Strana
z3
ema234
30. júl 2017

@wewe1506 a inak sa neda ako cisarskym, preco ides na cisarak?

katriona1
30. júl 2017

Za porod sekci se nic neplati, jedine kdyby sis chtela zazmluvnit doktora a platila jsem jeste za otce pri porodu

wewe1506
autor
30. júl 2017

@ema234 lebo mam maternicu tvare srdca tak mi povedali ze pojdem cisarskym este aj na knizku mi to cervenym zviraznili

unctadorg
31. júl 2017

@wewe1506 ja tiez mam taku maternicu a nikto sa o cisarskom ani nezmienil.

ivkaslivka2222
17. aug 2017

Aj ja mama taku maternicu a tiez mi nikto nepovedal ze by som mala ist cisarom.....

ayfer
17. aug 2017

Ja som tiez mala cisarsky a neplatila som nic

katkakovac
17. aug 2017

Za sekciu sa neplati. Iba ako uplatok, ak chces ist dobrovolne. Ale mnohe nemocnice uz radsej volia prirodzeny porod, pokial to je len trochu mozne. Skus si nieco precitat v diskusiach a aj ujo guugl ma vela odpovedi na tvoje otazky.

zuzanaer
23. aug 2017

Ahojte aj ja budem musiet podstupit cisarsky,tiez by som rada vedla-poznala rizika a zotavenie po porode.Ak mate skusenosti podelte sa somnou.Je to moje tretie tehu.Prve dve som rodila spontane a velmi rychlo bez problemov.Teraz mam obavi trosku.

aduska121
7. sep 2017

@zuzanaer ahoj ja som mala sekciu s toho dôvodu že bol syn otočený koncom panvovym...kontrakcie som mala dva dni a na tretí mi praskla plodová voda a šup bez vyšetreni som išla na operacku dosť vyplasena🙂 anestéziológ mi pichol spinalku niekde do chrbta nevnímala som kde pri tých kontrakciach a hneď mi začali tŕpnuť prsty na nohách a potom lýtka stehná bruško išlo to od spodu ...potom ti dezinfikujú bruško a rez cítiš iba ako také napnuté kože žiadna bolesť vyťahujú bábo pomalicky ani som nezbadala kedy drobca vybrali...keď mi vyberali placentu bolo to také nepríjemné dosť divoko mi miksovali celým bruchom ale tiež to nieje žiadna bolesť. ..šitie som ani nevnímala a bolo po vsetkom...to stavanie na nohy po 24 hodinách chce veľkú silu...mne to trvalo asi 10 minút ale boli tam ženy ktoré stavali aj pol jodinku...predsa keď ležíš celý jeden deň bez postavenia sú to tlaky aj na hlavu mne osobne sa dosť točila potom ťa čakajú prvé kroky sprcha a wc....ak by som mala mať znova sekciu dala by som si určite nadštandardnú izbu..klasické postele sú dosť vysoké s tým ide aj väčšia bolesť pri stavaní a lahnuti sj...nohy budeš mať obviazane počas celého pobytu v nemocnici mne dovolili dať si na noc dole...stehy vyberajú na piaty deň to neboli...a celkové zotavenie záleží od človeka ja som rodila v nedeľu a do soboty som bolesť pri ťažších pohyboch cítila dost.. a pred samotným zákrokom ti samozrejme zavedú katéter infúziu a dajú klystír ( ten som ja nemala takže neviem aký je to pocit) inak som si to celé užívala neskutočne som sa tešila na malého 🙂 veľa šťastíčka prajem 🙂

zuzanaer
7. sep 2017

@aduska121 dakujem. Asi by som radsej rodila. Ale budem to musiet zvladnut. Bojim sa tych bllesti po cisarskom. Uf

lulila098
7. sep 2017

@zuzanaer máš prvé babo?

dominika7990
7. sep 2017

@zuzanaer neboj treba veriť že všetko bude ok🙂 ja som 8. Deň po cisárskom ani nevedela že nejaký cisársky bol 🙂 prvé dni bolesť ale povedz si že každý deň to bude lepšie a lepšie 🙂 mala som spinal a krásny zážitok 🙂

lulila098
7. sep 2017

@dominika7990 aj ja som pri prvej dcérke bola tak ako ty. Teraz by som chcela zase ale bojím sa ze budem musieť rodiť normálne.

smesmesmejko
7. sep 2017

@wewe1506 :-O ja mam tiez tento tvar maternice a rodila som normalne... mne lekar povedal,ze to ma vplyv len pocas tehotenstva,nie pocas porodu,ak je dieta umiestnene taj,aby ho "cip srdca" mohol vytlacit,tak dojde k potratu.

zuzanaer
7. sep 2017

@lulila098 nie 3 dietatko cakam

lulila098
7. sep 2017

@zuzanaer jej. A ostatne si rodila normálne

zuzanaer
7. sep 2017

@lulila098 ano a mala som lahke porody. Teraz budem musiet ma cis.mam z toho obavi

yanni
7. sep 2017

@zuzanaer pre mna bol cisar malina. Keby sa to dalo "nastavit", ze to stale tak a kazdy porod, tak by som cisarom porodila aj 10 deti.
A ziadne ze vstavanie po 24. hodinach. O pl 9 rano sa mala narodila a o 4 poobede som uz "behala". Dokonca by ma postavili este skor, ale som aj s copanou zaspala a nechceli nas budit.

kamr
7. sep 2017

Ahojte, ja som mala dva pôrody prirodzene a tretí cisársky a poviem vám, že ten cisársky bol najlepší, žiadne pôrodne bolesti, únava a vyčerpanie. Cisársky pôrod bol super a celý čas som sa rozprávala s lekárom, nebola som mimo od bolesti. Potom bolí len na jiske vytlačenie krvi, ale to sa dá zvládnuť, ale žiadne problémy so štichmi. A to som rodila s odstupmi rokov.

yanni
7. sep 2017

@kamr Mozem sa opytat ake vytlacenie krvi?

kamr
7. sep 2017

Keď si po cisárskom reze, tak ti sestrička tlačí na brucho, aby ti vyšla krv. Vlastne stiahnutie maternice, bolí to, ale o proti pôrodným bolestiam a to, že vidíš svoje bábätko v kľude a nevyčerpaná, tak to je plus. Ja si pamätám, keď mi dali prvého syna po pôrode, tak som mala po tých bolestiach len pocit, dajte ho preč, chcem spať a on mi spadne s postele, akože som bola úple mimo...

ayfer
8. sep 2017

@kamr vytlacenie krvi ?? To kde robia prosim ta ?

dominika7990
8. sep 2017

@lulila098 ak si z ba viem ti odporúčať lekára z antolskej kde sa o to nemusíš báť. 😉 Bohužiaľ treba si ho zazmluvnit k pôrodu.

dominika7990
8. sep 2017

@kamr to tiež počujem prvý krát že vytláčanie krvy 😲 mne dali iba na rez vankúšik ťažší ale inak nič nevytlacali a ani žiadne bolesti som nemala pri vankusiku. Vlastne ja som si polku tela necítila pomaly do ďalšieho rana a to má rezali od 13:00 jedine čo bolo nepríjemne bolo odcievkovanie a bolestne bolo prvé postavenie 🤷🏼‍♀️

ayfer
8. sep 2017

@dominika7990 presne ako pises , aj mne dali len taky tazky vankusik, som myslela ze je to tehla 🙂 ja som mala celkovu , postabila som sa na druhy den , teda bolesti som mala , no dalo sa to vydrzat.A 4 dni po nas prepustili z nemocnice

kamr
8. sep 2017

No neviem, ale v Žiline to robia tak, žiadny vankúšik, ale tlačila mi sestrička na brucho, asi trikrát, možno ako v ktorej nemocnici. Ja som mala len lokálne umrtvenie.

zuzanaer
8. sep 2017

Ja sa neskutocne bojim tohp cisarseho com viac tu citam tym horsie. Hlavne toho vpichu do chrbta. A potom to zotavenie atd. Asi este poprodim lekarov ci nieje ina alternativa aby som mohla rodit spontane.

perzefona
8. sep 2017

@zuzanaer a preco mas mat cisarsky?

zuzanaer
8. sep 2017

@perzefona dostala som pri druhom dietatku laktacnu psychozu. Ze to je prevencia a hned sa zastavuje mlieko.

Strana
z3