Po pôrode sa všetko zhoršilo. Je to úzkosť, či panická porucha?
. Ja som normálna žena ako každá aj do teraz som bola šťastná zdravá všetko bolo ok až do pôrodu aj tehotenstvo bolo krásne pôrod aj prvé dva dni v pôrodnici super potom sa to všetko spustilo v pôrodnici ma začalo pichať strašne na hrudníku kde už som sa bála ze infarkt alebo tlak co mi merali bol vždy ok vždy som si povedala keď sa mi niečo stane tak ma nájdu ved som v nemocnici potom som prišla domov to pichanie bolo zase už častejšie začala som sa báť meriat tlak tam som prišla nato ze mam nízky pulz bolo mi divne zle sa mi dýchalo tlak na hrudníku celá som sa traslia nedokázala som sa sústrediť na nič vôbec. Začala som mať strach byť doma s dva a pol ročnú dcéru a ani nie mesačným babetkom že čo keď sa mi niečo stane co bude s deťmi keď manžel v robote ved ta staršia by jej ublížila ci na ruky by ju zobrala ci co manžel v robote a ja kao. Strach ze zomriem a co bude s deťmi a takto fungujem už 9 mesiacov je mi strašne do plaču chcem byť zase fit ale ako nechcem sa trápiť ale nedokážem keď to príde to pichanie ťažko sa mi dýcha tlak na hrudníku ako keby mi niekto tlačil začnem sa celá triasť vtedy idem odmerať tlak ukáže mi nízky pulz arytmiu. Ako to mam riešiť psychológ alebo psychiater neviem ci psychológ. pomôže aj keď sa vyrozprávam nepomôže. Ešte aj manžel sa mi smeje že som hypochonder všade chodím a nikde mi niečo nieje ale on to nechápe keď to príde ako sa cítim. Nechcem aby si si myslela ze som šialená prosím chcem len pomôcť
@eriksonka1234 mne nepomáhajú ani masáze ani rehabka nič. Psychika ukludnuju ma ale nepomáha mi to. A v kľude pri dvoch malých deťoch sa neda
Ahoj..... Podla mna si úplne normálna. Nečítala som predchádzajúce komentáre ale u mňa to isté s tým, že to už ako tak ovládam. Užívam ashwagandhu, cvičím sm system keďže mi chrbtica spôsobovala stavy ako pri infarkte a btw mam diagnostikovanu tetaniu neurologom
Ja ti poviem že podobné som zažívala ja raz sa mi stalo po dcerinkom narodení večer som kojila ležala na boku a zrazu Bolest na hrudníku lapala som po dychu rýchlo som volala svokru som bývala u nej svokor má viezol na pohotovosť nevládala som dýchať bála sa že je môj koniec že mám infarkt dali mi magnézium infuzku a prešlo to zistila som že je to chrbtica a teraz je tomu už pomaly 7 rokov a mavam sem tam točenie hlavy bolesť chrbta zle sa mi dýcha a to všetko z chrbtice takže treba navštíviť doktora a dať sa vyšetriť ☺️neboj všetko bude dobré 😘😘😘
@aristokratka a ako to zvládaš co preto robíš
@denamir ahoj,mne tiež preliecili chrbticu,ale u mňa je to psychika,takže od pôrodu navštevujem psychiatra,keďže ja som na tom bola dosť zle,tiež mal synček tri rocky a mala sa narodila,teraz beriem lieky a som v pohode, neviem ako bude do budúcna,ale že beriem lieky mi vôbec nevadí,musím byť v pohode,aby som sa mohla starať o drobcov 🙂
@yasminka137 moja niesu na fb poďme tam spolu popísať
@denamir som, Bibiana Kahanova
@denamir ja som. citala ze aj nedostatok vapnika
@denamir ona jej nejaké dala...opýtam sa na názov.
@denamir týmto som prešla pred 9 r.Obdivujem Tá, že takto už trpis už 8 m.Mne raz prišlo zle oblial ma pot, závrat rozbusilo srdce.. išla som k neurológovia dal mi magnézium, vápnik....nepomohlo tak k psychologičke...začala som mať stracg, že som s malým sama doma čo, ak ...skončila som po roku u psychiatra až potom bolo dobre.
Môže to byť fyzické cez anemiu z toho môže byť búšenie srdca, dychavicnost, obyčajná únava, niečo so štítnou žľazou.. ale tiež si skôr myslím, že psychika uzkost, panika prichádza v takej silnej vlne z ničoho nič búšenie srdca šialené, úzkosť je skôr taká pliziva a dlhotrvajúca.Spomenies si na niečo a zlý pocit, pocit hrnce v krku, obleje Tá pot ...
Aj dobrý pôrod, žiadne extra problémy to mozu spustiť.Ak sa nikde nič nezistilo chod k psychologičke tieto stavy sa zvyknú na jeseň ešte zhoršiť.mne to vysvetlila psychologička, že ak máš strach čo, ak odpadnem, čo bude s deťmi...celé telo je v napätí a preto stačí málo a to, čo si myslíš, pred čím utekas to sa Ti stane.nauci Tá predýchať záchvat, zaujať sa niečím iným nespanikarit, hlavne si nemeraj tlak a nepozoruj sa.na nízky tlak tiež ho mám veľa vody, prechádzky, slabú kávu...caj,
@denamir ale neradim Ti ísť hneď k psychiatrovi skús najprv psychologa spraví Ti testy, porozprávate sa, budete mať sedenia, a verím, že muž Tá nechápe kto to nezažil nevie,muži majú tie emócie, hormóny trocha iné, ty máš tlak 2 deti, ktoré sú na tebe závislé, muži oveľa menej trpia niečím takýmto.ale to neznamená, že Ťa bude vysmievať
Mne sama psychologička povedala, že terapia mi nepomôže, že treba lieky po roku sedeni.Skratka telo sa niekedy tak vycerpa, unaví, zľakne, dlhodobo je pod tlakom, že prídu takéto stavy...
Baby a mali ste k tomu aj to ze kakao co chladničky ste dali a také trosku mimo lebo vždy nato myslím
@denamir podla mna teraz uz potrebujes psychiatra. Ked budes stabilizovana potom psychologa. Skusala som kadeco a lutovala som, ze som hned nesla k psychiatrovi. Ak psychiater vyhodnoti, ze ho nepotrebujes tak ti to povie...neboj. Len treba najst velmi dobreho a nezabudnut ze psycholieky sa musia nastavit. Hned ti nemusi vsetko sadnut a trva to aj cca 3 mesiace kym pocitis lepsi stav... Psychiatra sa netreba bat, skoro kazdy druhy clovek v dnesnom svete tam chodi. A k tym zachvatom...kym ho sestra nedostala nevedela o com som hovorila. Kto nezazije nevie, moj muz ma tiez nechapal ale stal pri mne...
@eliska13 k psychologovi je teraz neskoro. Treba psychiatra, ked bude lepsie potom psycholog. V takomto stave ako je s nim nebude vediet spolupracovat. Opat pisem z vlastnej skusenosti. Lieky som brala par rokov, teraz nic neberiem.
@denamir pýtala som sa tej kamarátky a bola u psychiatričky hneď. Tá jej predpísala lieky. Nejaké na úzkosť. A pomohlo jej to.
Ahoj mám podobne stavy ako si dopadla čo ti zistili už si ok?

@denamir Dotazníky, rorschach, psychológovia s HRV /EEG biofeedbackom vedia zmerať aj mozgovú činnosť a dýchanie (pri panickej poruche dochádza napríklad k dušnosti, alebo pocitu, že sa nevie človek nadýchnuť, pri úzkosti napríklad dýchavičnosť..) Ale ničoho sa neboj, bude to čas skôr príjemný ako nepríjemný 🙂