icon

Po sekcii

keira
16. jún 2012

ako rychlo ste sa zotavili a boli spat vo forme? ako Vas obmedzila rana?
za aku dobu vam nabehlo mliecko?
mali ste problemy s kojenim?

usiko
6. okt 2012

@carodejnica tak klobuk dolu....no, nemohla som sa na n u pozerat....bola taka drubucka a este aj hladna, plakala mi.....som odsavala, ale jednoducho to nie je take iste takze cca po mesiaci sa mlieko jednoducho stratilo...dufam ze tentoraz to bude ine....

patik114
20. jún 2016

baby moze sa rana roztrhnut po cisarskom ked si kychnem abo zakaslem ?

jankae771
29. sep 2016

Ahojte dievcata.tiez mam za sebou sekciu a doma 9tyzdnoveho syna.sekcia ako taka bola v pohode,len to zotavovanie a prve sadnutie a kroky boli narocne.mala som pocit,ze tam odpadnem.taku bolest som este nezazila.stretla som sa s nazorom,ze zena co nerodila prirodzene nevie co je to porod.no to co je po sekcii vynahradi aj tri porody.kym som sa zacala normalne hybat,trvalo to cca 2tyzdne.mne sa mlieko horko tazko spravilo po 4dnoch,aj to som si musela pomoct liekom z lekarne.mlieko som stratila zhruba po 10dnoch.takze sme na umelom,ale maly krasne pribera,takze spokojnost.v nemocnici mi vraveli,ze tie vnutorne stehy sa budu hojit 3mesiace,jazvu budem citit 2roky.zacala som cvicit na brucho a mala som neskor bolesti.takze asi je lepsie to brusko este tak nezatazovat a zacat zlahka.

dellfi
22. sep 2018

Kočky, mne hrabe... Ale musím sa to tu vlastne anonymné spýtať. Koľké z vás mali pocit, že sekcia v podstate nie je pôrod a že vám vlastne zobrali to najkrajšie čo sa môže žene podariť. Porodiť dieťa. Prosím neurážajte ma, len mi napíšte úprimne či aj vám to nebolo ľúto. Lebo ja sa s tým nejak neviem vysporiadať.

siska53
22. sep 2018

@keira prva sekcia- no.. aj mesiac hadam.. druha sekcia -uz na druhy den som bola v pohode . Rana obmedzi pri kaslani a nemala by si tazke moc zdvihat.. aj pri pohybe.. ale pri druhej seckii to bolo v pohode uplne..
Mlieko nabehli normalne a bez problemov.. problemy s kojenim kvoli sekcii neboli.. dokonca krizu som mala.len pri malom a to dokocna tesne pred ukoncenim 6.m.,cize v case,kedy byva druha laktacna kriza.. prvu som postrehla len tak,ze konecne sa mi tak nenaplnali prsniky a tvorili menej nadprodukcie..

domi1999
22. sep 2018

@dellfi ja sa citim rovnako.. preto keď sa časom zadari druhe by som chcela prirodzene 🙂

sindas
22. sep 2018

@keira 12 hodín po oboch sekciách som už chodila a starala som sa o deti. Necelé 3 mesiace po pôrode som bola už na tréningu.
Rana ma vôbec neobmedzuje.
Mlieko mi v oboch tehotenstva h tieklo už pred pôrodom, ale tak poriadne nabehli do 3 dní po pôrode. Prvého syna som kojila vyše dvoch rokov a dcérka má rok a stále ju kojím.

malinajahoda
22. sep 2018

@dellfi už som to tu na MK aj písala, že musela som si k dcérke budovať vzťah. Dovtedy som ju nosila pod srdcom a zrazu mi ju doniesli ukázať v perinke. Občas si aj poplačem :(. Je mi to veľmi ľúto. Taky smútok na mňa príde, že som prišla o ten pocit vidieť ju hneď ešte neumytu, počuť prvé zaplakanie a prvé priloženie jej telíčko na to moje.

yanni
22. sep 2018

@malinajahoda Tak ja som dceru rodila, ano rodila, JA, cisarskym a sazia som toto vsetko. Ziadna perenka. Dieta mi dali hned, videla som som ho hned, prilozila, mala na sebe, bondingovala,. Ziadny problem. Nemam pocit a ani som o nic neprisla. uplne vsetko normalne, ako pri prirodzenom. Akurat, a ano, musim povedat, ze dokonco este lepsie Jako pri prirodzenom. Dieta som si tooit hoed od prvej sekundy uzivala. Co sa po prirodzenom koli vycerpanosti neda ani povedat.

yanni
Odpoveď bola odstránená
domi1999
22. sep 2018

@malinajahoda zo mna si ludia no muzovi priatelia robili srandu ze ju nikomu nechcem dat.. priala by som im to zaziť byť bez bábätka 3 dni na pooperačne a vidiet ho 10 minut dokopy.. teraz sme najlepšie parťáčky 😍❤️

dellfi
22. sep 2018

@yanni ty si ale krutá. S tým čo si hore napísala nesúhlasím, prišla si o veľa a ani o tom nevieš! Ale ostaň spokojná v nevedomosti. Ale neurážaj ma láskavo. Tiež by som ti mohla napísať všeličo pekné. Napríklad, že si krava a necitlivá.

dellfi
Autor odpoveď zmazal
malinajahoda
22. sep 2018

@yanni ale ja som bola v plnej narkóze a to je rozdiel.

malinajahoda
22. sep 2018

@domi1999 kto nezažil, nepochopí. Mne osobne je pri tejto veľmi ťažko. Dcérka má dnes 7m a nie je týždňa čo si nepoplacem.

yanni
22. sep 2018

@dellfi Neprisla. Poznam aj druhu stranu.
O com som mala akoze prist?
Pises, ze uprimne. Tak som ti napisala uprimne. Riesis uplnu debilinu. Chudak dieta. Deti totiz citia vsetky. Vsetky pocity matky. A ty mas len tie negativne.

malinajahoda
22. sep 2018

@yanni nie, nehrabe jej. Ako si písala aj mne, podľa toho usudzujem, že ty si úplne v narkóze nebola. A moc autorke príspevku na psychike nepridáš, keď jej budeš písať aké si to mala nádherné.

dellfi
22. sep 2018

@yanni a ja som mala bonding a dieťa okrem umývania stále pri sebe, ale aj tak som ho neporodili. Si mi teraz ublížila... Prečo sú všetci vždy taký suverénni a kruti?

yanni
22. sep 2018

@malinajahoda Tak to je ine. Ale to teba aj spomenut. Lebo nevedome si mozu mysliet, ze je to stale tak. Ja mam s dcerou super vztah. Nemam pocit, ze by ju alebo mna ten cisar nejak poznacil. Ma uz tri roky a je nam supeeeer.

malinajahoda
22. sep 2018

@dellfi tiež som jej napísala. Ona celkovu narkozu isto nemala. To sa nedá porovnať preboha.

malinajahoda
22. sep 2018

To nie je negatívny pocit, ale smútok a beznádej.

yanni
22. sep 2018

@malinajahoda Tak ona asi tiez nemala celkovu narkozu.

@dellfi Ale ano, riesis blbosti. Pre nejaky dovod si ten cisarsky mala. Tak bud rada, ze tato moznost existuje a tvoje dieta je tu a nie tam niekde inde. Ak mas z toho traumu, najdi si profesionalnu pomoc, inak sa to odrazi aj na psychike dietata. Tu ti fakt nik nepomoze. nechcela by som byt tvoje dieta.

dellfi
22. sep 2018

@yanni ani ja tvoje. Našťastie ani nie som.

malinajahoda
22. sep 2018

@yanni ale ženu cisársky nepoznačí. Ale v kútiku duše ju mrzí o čo všetko prišla. Navždy to v nej zostane.

yanni
22. sep 2018

@malinajahoda Aka beznadej? Si tu ty, je tu dieta, mate sa pravdepodobne fan, tak co riesis? Bud rada za to dieta. To je upen jedno, ako to dieta prislo na svet. Dolezite je, ze ma milujucu matku, je tu, je zdrave a mala by si sa snazit, aby bolo aj stastne. Ale ked reves koli tomu, ako prislo na svet, tak to to dieta vyciti, ze nie si v pohode.

yanni
22. sep 2018

@dellfi Tak nase deti su vsetky uplne v pohode. Zdrave, stastne, milovane bez rozdielu. A je mi uplne jedno, ako prisli na svet. Sme stastni, ze ich mame, ze su zdrave, stastne, pekne, mudre a mame nadherny vztah.

dellfi
22. sep 2018

@malinajahoda nie nemala som celkovú anestezu, ale sekciu mi robili v podstate len tak preventívne lebo bol malý veľký a v poslednej dobe mám dokonca pocit, že úplne zbytočne. Hnevám sa na seba, ze som tým doktorom nakoniec podľahla ap nedôverovala najprv sebe.

malinajahoda
22. sep 2018

@yanni ja som myslela, že mala celkovú. Bože, kebyže mám cisársky bez úplnej narkozy a vidím hneď moju malú lásku? Netrapila by som sa ako teraz.

malinajahoda
22. sep 2018

@yanni vieš kedy si môžeš so mnou o tom písať? Keď ťa uspia s bábom v brušku a zobudia ťa s babom v perinke. Ty o voze ja o koze. Adios.

yanni
22. sep 2018

@malinajahoda Takto negativne fakt nemozes mysliet. Pises, ze dieta ma uz 7 mesiacov. To nie je normalne. Ty mas normalne z toho depku. Ani pri normalnom porode si nemozes byt ista, ze dieta uvidis hned. Vies kolko porodov prirodzenou cestou sa konci inak ako tu-tu mutu-tu, polozenie na brusko, prilozenie atd. Bud rada, ze to je takto ako to mas.