Pomohol vám hrebeň pri kontrakciách?
Ahojte, vsimla som si, ze je teraz taky "trend" že pôrodné asistentky odporúčali pri kontrakciach stlacat v dlani hrebeň. Že to nejako odvádza pozornosť od bolesti a stimuluje nejaké reflexné body na dlani. Tak ja len či ste niektorá reálne skúšali, alebo je to blbosť 🙂 Vdaka.
Neskúšala som ale nemyslím si žeby to mohlo mať nejaký extra účinok 🙂
Základ je predychavat kontrakcie. Mne skôr pomáhalo keď som si fukala do tváre s novinami. Vejar som si nestihla zaobstarať 😃
Ja som si na posledný pôrod pred dvoma mesiacmi vzala dva mužove hrebene. Hneď pri prvom pokuse som jeden zlomila, tak som ten druhý radšej odložila. Nemala som pocit, že by mi to pomohlo. Ale zas, mala som take kontrakcie že som to v pohode zvladala až do konca.
Ja som stláčala mužovu ruku... Neviem či mi to uľavilo od bolesti ale aspoň trpel so mnou 🙃
@jabadabadu 😂😂😂
@poopsie juj, pobavilo.
Mozno to znasal lepsie nez keby si mu rozlomila jeho oblubeny hreben🙈😂🤔
Mne dala porodna asistentka hreben, ze ked nahodou chcem. Pri jednej kontrakcii som ho stlacala, ale ucinok vobec ziaden. Len som ho potom odhodila prec lebo ma to zbytocne vyrusovalo.
Vubec mi nepomohl. Prosila jsem o poradny tlumic bolesti, krom epiduralu, dostala oblbovaky hlavy, po kterych jsem hur vnimala zrakem a sluchem, zato bolest pri rozeni byla silna a desna. Pri nejhorsich kontrakcich mi vrazili do ruky hreben, ktery jsem z vycerpani ani nemohla stisknout a z oblbleho zraku sotva videla, co to je. Akorat jsem si s nim ucesala ofinu

Z vagíny rešeto a na dlani insignie... neviem veru ci by som sa dala ukecat🤔