Pomôže oxytocín urýchliť pôrod?
Dobrý večer dnes som bola na poradni a zistili že som otvorená na 4cm krčok mäkký 1cm… spravili mi hamiltona najskôr rano, potom poobede a následne mi dali oxytocin mala som už aj pravidelne kontrakcie a ako mi ho odpojili tak ani náznak kontrakcie. Som strašne smutná a sklamana, teraz tu ležím na izbe v nemocnici úplne deprimovana lebo som čakala že dnes už bude babatko na svete 😭 aké máte prosím skúsenosti ak ste mali podobnú situaciu budem rada ak sa podelíte
ja som mala podobne, ráno o šiestej som prišla do nemocnice, pravidelné kontrakcie a tiež mi pichli oxytocín aby to bolo rýchlejšie a stal sa presný opak, nakoniec som porodila druhý deň ráno o 1:35
@henii vysoký tlak a diletacia obličky
@nikamia8316 Ja som svoje kontrakcie ani nemala len tie z oxytocinu
Ahoj. No mme dali najskor tabletku zdola nic sa nedialo. Ptoom prednosta prisiel asi po 2 hodimach a :nieco vo mne robil" :D bolo to strasne bolestive tak neviem ci hamilton alebo nie ale ppvedal ze musi ked tu mechceme byt do zajtra... hodinunto mi prepichli vodu..... a nasledne pptpm mi picjli az oxytocin lebo spm dovtedy nemala ani kontrakcie ani nic no po oxytocine nonstop. A 3a pol hdiny na to som porodila, ale oxytocin mi vkuse tiekol. Drzim palce ench sa to com skor rozbehne
Ahoj a ake mas hodnoty tlaku?mas aj nejake lieky?
@bejka90 snad to čoskoro príde verím že do rana sa to ešte nejako rozbehne 😄
@trgypadl mám aj lieky a tlak okolo 145/95
Inak baby po tom hamiltone mi odchadza zátka aj ma na to upozornil len to bola hneda krv a hlien ale teraz som bola na wc a bolo to take ružové až to svietilo na tom papieri, je to ok?
Ano moze to byt aj svetlocervene,drzim palce nech sa to rozbehne,ale ak mozes este oddychuj😉
To si dobrá,keď po hamiltone píšeš na fóre ,aj po oxytocine.ja som mala pri oboch pôrodoch a skoro som umrela od bolesti.nikdy viac, ani keby traktory padali.
Už sa nechystám rodiť
@pe_mi mne keď ho podávali tak som mala pravidelne bolesti no teraz tak raz za 15 minút iba… snad sa mi to do zajtra rozbehne 🥲
Nech ti to rýchlo ubehne.
Vzdy sa teším,keď sem niekto pridá,že máme to za sebou a miery a tak 😚
To je ten oxytocin. Mne ho dali pri prvom-hlupa som nevedela ze co to je. Brala som vsetko len nech porodim 🙂
Ale to bol hnus. Neotvarala som sa. A kontrakcie take pecky... ze mi skoro maternica praskla.
Dalsie porody som mala vyvolavane tabletou zdola. Aby krcok reagoval a otvaral sa a isli tie kontrakcie inac. A uplne iny zazitok to bol...
Mne chceli dat zakazdym oxytocin. Ja som uz potom odmietla po prvej skusenosti. Hlavne teraz pri poslednom. Ze dame oxy pojde to rychlejsie-ale zas ja som uz bol otvorrna na 8. Kontrakcie vsetko. Len este bola vysoko.
Ale dali ma na nohy a krasne hupla nizsie. Aj bez toho. A rychlo aj prislo ku porodu.
Ako si dopadla?
Ak sa tlak drzi odmietla by som,uz si v termine?
Ja neviem :( ale uz bysom to chcela mat radsej za sebou ako ost zas domov a zas naspat ;(

A aký bol dôvod na to podávať oxytocín a robiť Hamilton a?