Popôrodná depresia
Ahojte baby, bola niektora z vas liecena na poporodnu depresiu alebo psychozu? Zosypal sa mi cely organizmus, liecim sa uz 3 tyzdne, ale nevidim nejaku extra zmenu. Pocity uzkosti, strachu ci az paniky, nechutenstvo do jedla...mala niektora podobne problemy? dakujem za akukolvek odpoved..
@jana170713 len ja sa uz liecim rok, pred 2 mesiacmi sa mi to vratilo, sice vdaka tabletkam som uuplne oka, ale na druhej strane ich preklinam. bo vazim 42kg a ne a ne pribrat..
a ake antidep. uzvas???tu nizku vahu Ti sposobuju naozaj antidepresiva???? ak uz raz depresia prepukne, vracia sa ☹ dobra sprava je, ze na to existuju lieky🙂 je to dozivotne ochorenie s tym sa treba zmierit. Ale nie si v tom sama, len ludia o tom nehovoria, akoby sa hanbili.A pri tom je to ako kazde ine ochorenie. Ked niekoho boli hrdlo, ide k lekarovi pre tabletky ...ja som mala tiez problem s pribratim a nakoniec mi diagnostikovali celiakiu
@1lienka1
@jana170713 ahpjte, ake antidepresiva ste dostali na poporodnu depresiu??? Mne dali escitaloparm ci co, dnes som si dala pol tabletky rano, som zvedava ci pomoze.... som strasne smutna stale aj ked mam vytuzenehon6tyzdnoveho chlapceka...nemam chut do zivota, chut do jedla....poriadne sa ani o maleho neviem starat. Ze preco to vypuklo, neviem.... ale dufam ze lieky pomozu, lebo takto mi je velmi na figu....☹ pomozte, poradte.... nikdy som neverila ze raz sa take nieco postihne aj mna, lebo vzdy som bola plna energie, usmievavaatd.
@zumike1 ani mna by nikdy nenapadlo, ze ma to postihne, mne to vyvolala zle nasadena antikoncepcia...ja som prve brala miraklide a tie zabrali za 3 tyzdne, uz za 4 dni som citila ulavu, hlavne od vracania, ale super som sa zacala citit az neskor...ja som mala zase problem udrzat hocico v sebe, ziadna smutna nalada, proste som sa iba triasla...ale neboj prejde to, tabletky zacnu ucinkovat, bude super, pri tych tabletkach nemas ani pocit, ze ti nieco je a bolo, len treba vydrzat, a hlavne na to nemysliet, vybehnut von medzi kamosky a veeeela sa rozpravat aj o tomto, ja sa za to nehanbim, skor mam pocit, ze s odstupom casu si z toho robim srandu, ze som na antidepresivach 🙂 , bude dobre, pozries sa vedla na to krasne stvorenie a povies si, ze aj 20 takých chorob, oplati sa bojovat 🙂
@jana170713 momentalne esoprex, vaha sa pohla!!!! az o kilo 🙂 , ale nevzdavam...no mne doktorka povedala, ze moje telo reaguje opacne, ine priberaju a ja nie, ked ja by som prijala aspon tych 10, kilo 🙂...dozivotne??? mne natrepala, ze do roka som z toho vonku, ako vidim ani neee...ja so m tiez hladala za cim bude to chudnutie, urobili mi vsetky vysetrenia a az nakoniec, ze poporodna depresia...
@zumike1
@1lienka1 ahojte, ja som mala popôrodnú depresiu pri prvom, začala mi hneď po pôrode, ale ku doktorke som šla až skoro po 4 mesiacoch, keď som už úplne prestala spávať, ale super rýchlo som sa z toho dostala a bola som najšťastnejšia mamička na svete,. A bola som si istá, že pri druhom to už nemôžem dostať, že však už viem o čo ide, čo bude a tak... A figu... malý má teraz 3 a pol týždňa, a už cítim, že to na mňa lezie, sakra, nechápem ☹ ☹ ☹
mne s ato stávalo ale našťastie to po pár mesiacoch prešlo http://akoapreco.com/ako-spoznat-poporodnu-depresiu/
môže sa popôrodná depresia dostaviť aj 3 roky po pôrode? 😒
Bola som vyčerpaná pred mojím tretím pôrodom. Chodila som do práce. Keď som bola doma deti vyžadovali moju pozornosť, manžel pracoval do noci a nedokázal mi s nimi pomáhať ani pri domácich prácach. Myslela som si , že to všetko zvládnem sama. Onedlho po pôrode som začala mať pocit úzkosti a vplyvom toho nevedela som sa vyrovnať s menom tretieho dieťaťa. Chcela som to zmeniť ale nevedela som ako. Hanbila som sa. Rodina nevedela čo sa so mnou deje. Snažila som to zakryť. Teraz už viem, že som sa mala najbližším zdôveriť a nemuselo to mať vážne dôsledky.
Ja si myslím, že to prichádza pomaly vplyvom určitých tlakov , ktoré sa snažíme prekonať a keď je už toho veľa potom to prepukne a je to ako lavína, ktorá sa na teba valí a nevieš sa vyhrabať z tmy. Možno aj tri roky bola doba, v ktorej si bojovala s niečim, čo si nevedela vyriešiť.
@zumike1 ja som na tom podobne som ako na
hupacke
Žienky ahojte, je to stará diskusia ale zaujíma ma či ste sa z toho všetky dostali bez nejakých následkov 🙏🏻❤️
@mattina8991 ano🙏 bude dobre neboj
@kveova a nepamätáte si koľko to trvalo približne ? Ja mám už 11 mesiacov skoro PPD, mám aj lieky 😊

@1lienka1 ahoj, neboj, prejde to. Len je to krátka doba....5 alebo 6 týždňov a budeš sa opäť cítíť fajn. Pôrod je veľká zmena v organizme,ale URČITE to prejde. Viem o čom hovorím 🙂 Držím palce