icon

Popôrodné bruško. Zbavím sa ho niekedy?

natuska999
6. jún 2013

Ahojte. Chcem sa opytat ci sa medzi vami najde niekto kto sa zbavil poporodneho bruska uplne. Ci uz cvicenim alebo hocijako. Som rok a dva mesiace po cisarskom, stihla, stravujem sa celkom zdravo, sem tam brušákujem ale v zrkadle som stále ako v 4-5 mesiaci :( :( :( ....... Najzvlastnejsie natom celom je to ze nemam na nom ziadnu ovisnutu kozu a podobne,ked ho napnem je ako skala ale jednoducho ma taky tvar ...A dvojnasobne to brusko vyznieva kedze telo mam stihle ako pred otehotnenim :´( Podarilo sa nejakej z vas sa ho zbavit ??? Prosim, aspon mi dajte nadej :/

Strana
z2
zajo245
17. jún 2013

@krenkova Ahoj, no ja sa obavam, ze ja mam tiez prave tuto diastazu, ale este to nemam potvrdene od lekara, lebo som po porode 5 mesiacov (cisarskym, po dvojickach), ale ked si lahnem na chrbat a napnem brusne svaly, tak tam mam medzeru na 3 prsty, a hoci sa snazim uz druhy mesiac cvicit, nejde to vobec dole. Na vahe som schudla dokonca tak, ze mam menej ako pred prvym tehotenstvom so starsou dcerkou (58 kil), ale brucho musi byt ☹ asi pojdem k tomu lekarovi, len neviem, ci to nie je skoro, ci nebude na mna kukat jak dili, ale veru tie poznamky, co vy cakate stvrte? ma ide zabit ... ach jaj som nestastna, ale ked sa potvrdi ta diastaza, tak urcite chcem ist na abdominoplastiku, aj ked to bude narocne po nej, pockam, taky rok, kym baby budu vacsie a nebudem ich musiet tolko zdvihat ... A kolko tebe povedali, ze to stoji, co som googlila, tak okolo 1500 eur a poistovna to nepreplaca ... 🙂 dakujem

krenkova
18. jún 2013

@zajo245 Ahojky, no po dvojičkách je to možné. Presne tie príznaky, to poznám a tie otázky teraz v lete... 😒 Ja som šla k lekárovi po 4,5 mesiaci od pôrodu a vôbec neľutujem, aspoň viem čo mi je a hlavne nerobím cviky a veci, ktoré by mi mohli ešte aj ublížiť. Aj ja pojdem určite na abdominoplastiku, ale my chceme ešte jedno bábo, takže to musí počkať, lebo by som zbytočne vyhodila, ako píšeš cca 1500eur. Lenže za tie peniaze na súkromnej klinike to isto stojí. Dajú na miesto svaly a urobia ti aj plastiku brucha. Určite ti dajú ak pojdeš ten pás, aspoň trošku ti skvalitní život. Ja už som písala aj v príspevkoch predtým, konečne som sa s tým pásom cítila ako predtým, bez vyklenutého bruška. No a majmik dala link na dobrú stránku o tejto diagnóze http://bocianiehniezdo.conetix.sk/content/diast... Ja som postupovala tak, že som šla k obvodnému, ten hned odhadol diagnozu, poslal ma k chirurgovi a ten už si značil rozmery, diagnoza jasná a pás na predpis 😉 Daj potom vedieť, ako u lekára a uvidíš, ako ti ten pás pomôže cítiť sa lepšie, najmä teraz v šatách, v tričkách. Pekný dník

babulik505
21. jún 2013

Ahojte, toto som mala asi pisat sem, pisala som to do inej temy...🙂 Citala som vase prispevky, dakujem za ne. Takze toto o mojom bruchu, pred par dnami som sa zacala asi predcasne vytesovat z mensieho brucha, zase je velke :

Ahojte, prosim Vas, viete mi poradit, uz som totiz totalne deprimovana z mojho velkeho brucha, kazdy sa ma stale pyta, ci som tehotna. V auguste 2011 som rodila sekciou, po operacii nastali komplikacie, takze o tri tyzdne ma znova operovali, spravili sa mi zrasty. Uz je to skoro dva roky, lekari ma utesovali, ze brusko bude ako predtym, uz asi rok cvicit mozem, vraj diastazu nemam. A brucho je stale velke! Mala som aj mesacny detox, trochu brusko spadlo, ale predsa nemozem cely zivot jest len tak malo. Neprejedam sa, jem zdravo. Brusisko je zase jak svet, a mne je uz z toho totalne do placu. Jazvu uz ani neriesim, priorita je brucho :( Dakujem za dobru radu.

suchonovam
21. jún 2013

Ja som mala podobny problem, velkeho brucha som sa zbavila az cca 2,5 roka po porode. Zacala som cvicit podla DVD Emmy Tekelyovej, a potom 1-2x tyzdenne chodit do posilky, kde som cvicila z kazdeho rozku trosku (aj kardio aj posilnovanie). Obmedzila som sladke (najma biely cukor), ked mam chut, dam si susene ovocie, snazim sa vela s malym chodit peso. Brusko este mam, stale je co zlepsovat, ale chcem ta povzbudit, z vlastnej skusenosti, viem kolko to trva a kolko trpezlivosti si to vyzaduje. Prajem vela uspechov 🙂

babulik505
21. jún 2013

@suchonovam No ja sa bojim toho, ze aj ked schudnem, co som aj nedavno po detoxe spozorovala, aj brusko trochu zislo, uz je to nazad. Proste ze sa to vrati zakazdym. Nejem cukor, sem tam si sladke dam, ale asi uz do konca zivota budem musiet vylucit uplne sladke, uhlohydraty a pod.... Uz ma chyta zufalstvo :((((

zajo245
26. jún 2013

@krenkova tak som bola u lekara a potvrdil, diastaza je tam, ale ze mi to zoperuje. ale keze som po cisaraku iba 5 mesiacov, muime pockat do jesene a potom mam prist. Ale vyjadroval sa, ze mi to rozreze ako pri pruhu - zhora dole, ale ze to preplati poistovna (nieco vsak budem musiet doplatit) 🙂 tak neviem teraz, ja som chcela radsej dole pod bruchom, ale chcem si dat doporiadku este prsia, takze penazi mi bude este treba dost 🙂 no uvidime v septembri, pojdem za nim a dohodneme sa. ale strasne moc sa uz tesim, ze konecne sa zbavim toho brucha ... 🙂 potom ti napisem, ze ako som dopadla. a ten pas mam, ja som si ho kupila po porode, s nim je to OK, stauje vyborne, ale v tych horkach sa mi ho nechcelo nosit, tak som chodila bez neho ... 🙂

krenkova
26. jún 2013

@zajo245 Tak je fajn, že už vieš presne diagnózu, aj možnosti operácie. Áno, aj mne bola ponúknutá možnosť operácie ako píšeš vertikálny rez, prepláca poisťovňa plus ti dajú aj tú sieťku. Ja som sa ale rozhodla, že chcem ten bikinový rez, plastiku brucha a tak som sa rozhodla pre súkromnú kliniku. Je pravda, že s tým pásom je teplo, ked boli tie horúčavy, ale ja som si už naň zvykla ako na nohavičky 🙂 . Tak prajem pekné leto a potom sa priebežne ozvi, papá 😉

kiarat
26. jún 2013

@krenkova ahoj, mam presne co pises Diastáza brušných svalov plus sa mi spravila aj kombinácia s herniou-pruhom pupočníkovým ( po tehotenstve s malou ). Bola som uz na to aj operovana, zvolila som si radsej sukromnu kliniku - jednodnovu chyrurgiu. Pri operacii mi museli robit dvojitu plastiku koli pruhu , lebo ze som ho mala velmi velky . Robili mi to Laparoskopicky, cim mi sice spravili pruh, ale svalstvo nedokazali zosit vsetko len co dociahli. Lekar mi tiez spominal , ze ak by som chcela upravit cele svalstvo koli tej diastaze tak by mi museli rozrezat brucho od pupku dole , co som samozrejme odmietal. Tiez mi lekar spominal, ze po operacii by som nemala otehotniet 2 roky aby sa mi to neroztrhlo a nosit ten pas co spominate - no zial nemusela som ani otehotniet a mam to znova - takze pekneho bruska ake som mala sa tak lahko nedockam ....

krenkova
26. jún 2013

@kiarat Ach jaj, no ja dúfam, že sa to podarí vylepšiť, tiež to mám dosť veľké ☹ . Ale zaujímavé, že ti to robili laparoskopicky. Mne hned chirurg povedal, že sa to bude musieť rezať, odstrániť pruh, spojiť svaly a urobiť plastiku brucha. A môžem sa opýtať, v akom meste si bola na operácii na súkromnej klinike? Lebo ja som sa rozhodla pre Banskú Bystricu a spolieham sa na vysokú kvalitu chirurgov na tejto klinike. Aj ked sa čaká cca 7mesiacov na konzultáciu 😉

kiarat
27. jún 2013

Je to sukromna jednodnova chyrurgia v Nitre. Tiez som nechcela ist do statnej ( do nemocnice) aj ked by som to mala cele preplatene, radsej som si to vsetko zaplatila a doverovala Dr. co mi to robili ... Na konzultaciu som sa objednala a vobec som dlho necakala a po konzultacii co bolo 14.12.2011 ma objednali na operaciu 4.1.2012 lebo tam boli aj sviatky ....
Prisla som rano , spravili mi to a vecer ma pustili domov , potom som uz chodila len na kontrolu asi 3 krat ...
Samozrejme okrem operacii som si musela platit aj kontroly
Mne napr. Dr. ani nepovedal ze by sa to dalo rezat v mieste kde to schovaju plavky ako ste pisali s babami , teda ak som dobre pochopila . Mne len po operacii povedal ako som uz spominala ze som to mala strasne velke ze mi museli robit dvojitu plastiku a ze nezosili vsetko svalstvo len co dociahli kedze mi to robili tak a ze keby vsetko nakomplet tak ma musia rozrezat .
Uvazujem nad dalsou, ale momontalne sa s manzelom snazime o druhe babo, tak to necham az na neskor .Ale tentokrat by som si to dala spravit aj keby mi maju rozrezat brucho nech ho mam mensie 😀

zajo245
28. jún 2013

@krenkova no aj ja stale rozmyslam ci vertikalne, alebo horizontalne 🙂 urcite dam vediet, ako som sa napokon rozhodla aj ako to cele dopadlo 🙂

sasena033
28. jún 2013

baby nahodou som nasla tuto temu tiez mam po 2 SC po prvom mi neostalo ziadne brucho bola som plocha na brusku a teraz?? neviem ci mam tu diagnozu ako to zistim t? tiez mam vahu menej ak pred tehu 58kil a 172cm ale brucho mam stale velke aj cvicim teda nie az tak podstivo ani sa neprejedam vecer uz nejem vobec ale mam aj kozu dost ovisnutu ale ked stiahnem nrucho tak my ostane tak agulka 😒 a ked stojim a zaklonim sa natiahnem svaly tak sa mi nad pupkom urobi taky zdureny makky hrb 😕 😕 diky

jarusta
14. aug 2013

No ja mám tiež bruško.. Malá má už 3,5 roka a ja akosi stále nie a nie do pôvodného stavu.. aj mne sa už stalo, že jedna pani sa pýta v obchode: " A čo to bude chlapček alebo dievčatko?" 😀 Najlepšie na tom bolo to, že ona bola dvakrát taká ako ja, ibaže ako sama potom povedala, že vzhľadom na jej vek sa tá možnosť v jej prípade vylučuje.. Nuž, ale je pravda, že keď som začala cvičiť, tak aj brucho išlo dole.. Odporúčam Dukanovu dietu.. zaplatila som si jedálníček u trénera v posilňovni, kam som chodievala cvičiť a mala som ohromujúce výsledky.. Žial teraz keď som začala pracovať nemám na to čas.. A je to bez jojo efektu.. A nie je dôležité to cvičenie až tak, ako tá strava.. Tá je najdôležitejšia.. Na tejsto diéte bolo super to, že naozaj som necítila hlad a jej zloženie bolo prevažne mäso v akejkoľvek podobe, vajcia, orechy a zelená zelenina.. a raz do tyždňa som mohla zjesť, čo som chcela.. avšak je nutné vedieť koľko, kedy, ako často.. a to treba tvoriť individuálne pre každého.. ja som za mesiac aj pol schudla 9kíl a mám ich dole stále.. a to teraz jem normálne a odvtedy ubehlo pol roka..

mirkabea
15. feb 2014

Ešte som v 34. tt, ale kamarátka mi odporučila tento pás. Ževraj je výborný, príjemný na telo a po pôrode bruško vráti na pôvodnú veľkosť 🙂 už som si ho aj objednala, tak dúfam, že to bude fungovať. http://www.vecickypredeti.sk/Gatta-stahovaci-pa.... Ak máte niekto s tým skúsenosti, tak poprosím o info. ďakujem

katkaa02
28. feb 2014

Moja rada je: brusaky a stahovaci pas na suchy zips(nosit ho co najdlhsie, nie na noc)
Urcite pomoze a brusko sa upravi.

barbishkamiracle
14. mar 2014

Maminky,ktore ste z BA rada by som vas pozvala na nase skvele cvicenia po porode,na ktorych su vitane aj vase deticky 🙂.
Kazdy utorok o 14tej mame v ponuke mamajogu so skvelou certifikovanou lektorkou a kazdy stvrtok o 11:30 fitlopty po porode s perfisnou fyzioterapeutkou.
Info najdete na nasej stranke.

Maminky,ktore ste mimo BA odporucam nase DVD,kde najdete skvele cvicenie na doma.
https://www.modrykonik.sk/shops/my-shop/ine-pre...

mimibibi
10. apr 2014

Ahojte já mám 5 rokov po druhom cisárskom, mám škaredé brucho pri záklone sa mi tiež vyduje mäkký hrb nad pupkom. Chcela som sa spýtať aký pás by ste mi poradili a kde by som ho objednala. Ďakujem.

Strana
z2