Pôrod a ureaplazma

grilazka
22. dec 2014

Ahojte mamičky a tehuľky. Chcem sa opýtať, či niektorá z vás mala ureaplazmu v tehotenstve a či spôsobila vám alebo bábätku nejaké problémy pri alebo po pôrode a ako ste rodili, či prirodzeným pôrodom alebo cisárskym a či vám alebo bábätku dávali nejaké lieky pri pôrode? Ďakujem za vaše odpovede 😉

grilazka
autor
26. dec 2014

To naozaj mi nikto neporadi??? ☹

alivika
23. jún 2016

@grilazka ahoj. Viem že od uverejnenia tvojho príspevku prešlo už more času ale tiež mám presne tie isté otázky,tak ako si dopadla ty?

grilazka
autor
9. okt 2016

Ahoj.Uz som tu davno nebola.Rodila som po termine prir.cestou.Takze ziadny predcasny porod sa nekonal.Dokonca som prenasala 10 dni a nakoniec mi davali vyvolavacku.Babätko aj ja v poriadku,tak super.Lieky nam pri porode nedali ziadne a ani tesne po.
Drzim vam palce az vam to dobre dopadne(aj ked si uz mozno porodila) Ahoj.

cheerlady
9. okt 2016

Tiez mi boli zistene ureaplazmy-doktorka mi povedala,ze su nebezpecne pocas tehotenstva z toho dovodu,ze mozu sposobit preecasny porod/potrat.ale pri porode nepredstavuju ziadne riziko,nepodavaju sa ziadne lieky,neprenasaju sa na babatko.ja som rodila prirodzene, 6dni po termine.drzim palce 😉

grilazka
autor
9. okt 2016

A nezda sa vam to zvlastne,ze ureaplazma sa prenasa pohl.stykom a ved vlastne babätko tadial porodis,tak ako je chranene pred tym??Viete niekto?Ved babätkam po porode nerobia testy na ureaplazmu...
V kazdom pripade dufam,ze sa to naozaj neprenasa na babo.

eva.ballester
10. nov 2016

@grilazka Aj mne to dr. zistila a rodila som prirodzene. Nikto to vobec neriesil, ani ziadne testy sa nerobili. Ja som sa zo zaciatku velmi bala, ale ked to doktori neriesili, tak som sa tym prestala trapit. Vraj ureaplazmy sa bezne nachadzaju v posve a kvoli znizenej imunite v tehotenstve sa mozu trochu rozmnozit. U mna neboli ziadne priznaky ani vtedy ani teraz.

ladybug6
8. dec 2016

ahojte baby, síce deti este nemám a zatial ani neplanujem, ale tiez mam s ureou skusenosti a popravde som sokovana, co tu citam...mojou gynekologickou som bola oboznamena, ze je to pohlavna choroba, ze som to musela chytit jedine od partnera a nikde na kupalisku a pod....si predstavte tie sceny, co som doma narobila (ajked som si bola ista ze ma nepodvadza), kedze je mojim jedinym sexualnym partnerom za cely moj zivot a tiez predomnou vela skusenosti nemal, a ked aj mal tak s ochranou...preliecili sme sa silnymi ATB a sme ok, pricina je nevysvetlitelna, citali sme vela for kde si mnoho monogamnych parov nevie vysvetlit povod tejto bakterie...som zaskocena ze pri tehotenstve to takto odignoruju a dokonca odrodia dieta, ked matka ma nalez...a potom ze odkial to tolko ludi ma

cheerlady
8. dec 2016

Tak ja som bola u novej gynekologicky a ta mi povedala,ze ureaplazmy sa v tehotenstve nepreliecuju (ja som brala v tehu 2x atb a nepomohli). Teraz pojdem na stery,ci ich este mam a potom nasadi atb mne aj mm. Ja si nad tym odkial sa vzali moc hlavu nelamem,pretoze ich mozem mat uz roky,len som o nich nevedela,kedze sa zistuju az nejakym sirsim rozborom. Teda nie,ze by som striedala chlapov,ale u nich sa to bezne nezistuje,tak tazko povedat.

eva.ballester
9. dec 2016

@ladybug6 ja som s manzelom uz 6 rokov urcite sme nemali nikoho ineho a aj tak mi ju zistili...

cheerlady
9. dec 2016

@eva.ballester ako aj u nas-my sme spolu 12rokov. Mohli sme si ju jeden alebo druhy priniest z predchadzajuceho vztahu,no bohuzial kedze nie je ich zistenie sucastou beznych rozborov,tak o tom nemusi clovek ani tusit. A u muzov uz vobec nie,kedze oni nechodia pravidelne k urologovi ako zeny ku gynekologovi.

eva.ballester
9. dec 2016

@cheerlady len je to divne, lebo mi robili kultivaciu 5 rokov dozadu a nic nezistili taketo. Mozno vtedy este tie urey nezistovali.

cheerlady
10. dec 2016

@eva.ballester a robili ti rozsirenu? Lebo z beznej zskladnej to nezistia.

eva.ballester
10. dec 2016

@cheerlady asi nie 😞

grilazka
autor
12. dec 2016

Ahojte vsetky.Ja som mala antib.v tehotenstve na preliecenie.A ked som sa x doktorov pytala ci nebudu problemy s babätkom,tak mi povedali,ze som preliecena(nie vyliecena)tak by to malo byt ok.
A tiez si myslim,ze ureaplazmu mam uz dlho.A ze sa da tazsie otehotniet.A my momentalne cakame tretie,hehe.Neplanovane.Takze dufam,ze to dobre dopadne a babo bude zdrave 😇

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre