icon

Pôrod bábätka tvárou hore

sabi05
21. dec 2025

Sú tu nejake mamičky ktoré takto rodili? Aky ste mali pôrod?

anonym_680d7c
21. dec 2025

@sabi05 môžem sa opýtať , či zvažujete taký pôrod?

sabi05
autor
21. dec 2025
@anonym_680d7c

@anonym_680d7c myslela som či su tu mamičky čo sa im takto narodili deti …

naty_123
22. dec 2025

Mala som temenno-čelovou časťou

sabi05
autor
22. dec 2025
@naty_123

Mala som temenno-čelovou časťou

No aky bol porod …ako dlho?

kiki68
22. dec 2025

@sabi05 ja som mala a v pohode, len to dlho trvalo to tlacenie. Ako horsie sa to rodi, ale to je cele.

kiki68
22. dec 2025

Ja som mala tlacenie cez 40 min, pd prasknutia vody na druhu kontrakciu 8 hod celkovo, realne to bolo citit 4 hod tie kontrakcie. Ten porod bol uplne v pohode, hned som po nom behala a skakala akoby nic

kiki68
22. dec 2025
@anonym_680d7c

@anonym_680d7c zvazovat sa to ani neda, to zistis jed dieta ide von. To je rotovanim dietata vraj.

naty_123
22. dec 2025
@sabi05

No aky bol porod …ako dlho?

@sabi05 hrozný, viac ako 100 stehov a skončila som s vyvodom hrubého čreva a konečník natrhnuty z 2/3

sabi05
autor
22. dec 2025
@naty_123

@sabi05 hrozný, viac ako 100 stehov a skončila som s vyvodom hrubého čreva a konečník natrhnuty z 2/3

@naty_123 a dieta v poriadku?

anonym_54d666
22. dec 2025
@naty_123

@sabi05 nerodila by som takto v žiadnom prípade. Kamarátka ma podobnú "skusenost" ako
@naty_123
Len bez toho vývodu teda. Viac detí nechce za nič na svete

kiki68
22. dec 2025
@naty_123

@naty_123 ja mam z toho 3-4 stehy dokopy, dieta malo 3,7kg a 53cm. Cvicila som s epinom, dala den pred 10,5cm. Toto je asi velmi individualne. Syn isiel tvarou hore a ruka vedla tela na supermana.

kiki68
22. dec 2025
@anonym_54d666

@sabi05 nerodila by som takto v žiadnom prípade. Kamarátka ma podobnú "skusenost" ako
@naty_123
Len bez toho vývodu teda. Viac detí nechce za nič na svete

@anonym_54d666 ale tam nevies o tej polohe dietata, lebo dieta je otocene pred porodom dole hlavou, to neni KP, cize to nevidia ani lekari. V podstate to vidia ked uz tlaci ta mama a dieta ide takto. Nakolko to dieta tak vbehne do porodnych ciest. Su nejake indikatory toho, ale neda sa to spolahlivo predpokladat. Niekedy je to napr prave nepostupujuci, alebo prilis rychly- prekotny porod. Ja by som ani netusila, ze je v takej polohe, ked to nepovedia oni ako isiel von.

naty_123
22. dec 2025
@sabi05

@naty_123 a dieta v poriadku?

@sabi05 áno malý om

sabi05
autor
22. dec 2025
@kiki68

@anonym_54d666 ale tam nevies o tej polohe dietata, lebo dieta je otocene pred porodom dole hlavou, to neni KP, cize to nevidia ani lekari. V podstate to vidia ked uz tlaci ta mama a dieta ide takto. Nakolko to dieta tak vbehne do porodnych ciest. Su nejake indikatory toho, ale neda sa to spolahlivo predpokladat. Niekedy je to napr prave nepostupujuci, alebo prilis rychly- prekotny porod. Ja by som ani netusila, ze je v takej polohe, ked to nepovedia oni ako isiel von.

@kiki68 podla mna musia lekari vediet v akej polohe plod je ci utrazvukom alebo pohmatom ….prave ja som taky porod mala a nebol to prvy ani druhy porod a este k tomu mi to 4 dni pred terminom vyvolavali (čo aj teraz neviem aky mali na to dôvod ) rano mi dali nejaku tabletku zo spodu cely den nič až na druhy deň sa narodila a cely den mi robili ctg aj ultrazvuk …dokonca videli ze ctg neni v poriadku aj ze porod nepostupoval (co by u viac rodicky malo ist rychlo ) ale nakoniec som to dala…vyšla tvarou hore …vsetko ok prepustili nas domov za 2 dni a o 20 mesiace neskor mala dostala velky zachvat …o mesiac zase na to Eeg MRT a popis : glioza a epilepsia kvôli nedostatku kyslika pri porode .chvala bohu ze len mierne lebo by to bolo horšie tie nasledky

kivivi
22. dec 2025

Neviem uplne, co znamena tvarou hore. Ja som mala pri prvom dole hlavickou, ale opacnu rotaciu. Snazili sa dieta natocit este v porodnych cestach, nakoniec si jeden lekar doslova lahol na brucho. Roztrhana som bola riadne, aj konecnik mi sili. Netrvalo to nijako dlho. Dlhsie bolo sitie. Dieta ok. A potom som este styrikrat rodila. Ale raz som bola na izbe so zebou, co si toto cele odtrpela, niekolko hodin bolesti a skoncila sekciou.

kiki68
22. dec 2025
@kivivi

Neviem uplne, co znamena tvarou hore. Ja som mala pri prvom dole hlavickou, ale opacnu rotaciu. Snazili sa dieta natocit este v porodnych cestach, nakoniec si jeden lekar doslova lahol na brucho. Roztrhana som bola riadne, aj konecnik mi sili. Netrvalo to nijako dlho. Dlhsie bolo sitie. Dieta ok. A potom som este styrikrat rodila. Ale raz som bola na izbe so zebou, co si toto cele odtrpela, niekolko hodin bolesti a skoncila sekciou.

@kivivi mne stocilo druhe dieta nasikmo 10 min pred koncom, tiez tocili v bruchu, to bola strasna bolest, potom hned vyletela zo mna, skody minimalne, ale fuj. Prvy bol zase tvarou dohora, vraj rychle porody to vedia spravit. Ale realne to nikto nevedel predpokladat, cely cas na CTG pocas porodov

kiki68
22. dec 2025
@sabi05

@kiki68 podla mna musia lekari vediet v akej polohe plod je ci utrazvukom alebo pohmatom ….prave ja som taky porod mala a nebol to prvy ani druhy porod a este k tomu mi to 4 dni pred terminom vyvolavali (čo aj teraz neviem aky mali na to dôvod ) rano mi dali nejaku tabletku zo spodu cely den nič až na druhy deň sa narodila a cely den mi robili ctg aj ultrazvuk …dokonca videli ze ctg neni v poriadku aj ze porod nepostupoval (co by u viac rodicky malo ist rychlo ) ale nakoniec som to dala…vyšla tvarou hore …vsetko ok prepustili nas domov za 2 dni a o 20 mesiace neskor mala dostala velky zachvat …o mesiac zase na to Eeg MRT a popis : glioza a epilepsia kvôli nedostatku kyslika pri porode .chvala bohu ze len mierne lebo by to bolo horšie tie nasledky

@sabi05 tiez som si myslela, ale to robia az ked su komplikacie. Vacsinou to pre nich ide na cisarak, alebo to ide ako instrumentalny porod. Podla mna keby to vedia, tak to dieta mozu priamo v mame otocit. Co je strasne bolestive, ale ide to .

katka533
22. dec 2025

Ja som mala a nedokazala som ho vytlacit . Bol to hororovy porod

kiki68
22. dec 2025
@katka533

Ja som mala a nedokazala som ho vytlacit . Bol to hororovy porod

@katka533 co spravili? Lebo mne to pri prvom hrozilo, potom som sa nejako zmobilizovala a vyrvala ho von, povedala by som, ze fyzicka sila mi stacila na to, aby som to dieta dala aj mimo kontrakciu von.

saxana000
22. dec 2025

Bola so mnou v porodnici baba co takto rodila ale jej mala zrotovala tak ze o tom nevedela.na poslednom ultrazvuku bola spravne preto nechapali co sa deje a kde je problem prisli na to az potom ked tlacila tlacila a nic sa nedialo.porod mala teda podla rozpravania strasny nakoniec mala isla vexom pridusena 4 dni na intenzivke ona potrhana az do Ameriky muz ten hotovy dva dni sa spamataval co krv bola az na hornom rade kachliciek.kazdy den za nou prisiel s novou kyticou
mne slzy tiekli len som to pocuvala.akoze asi by mi nebolo vsetko jedno..

katka533
23. dec 2025
@kiki68

@katka533 co spravili? Lebo mne to pri prvom hrozilo, potom som sa nejako zmobilizovala a vyrvala ho von, povedala by som, ze fyzicka sila mi stacila na to, aby som to dieta dala aj mimo kontrakciu von.

@kiki68 nic, tlacili mi na brucho, ale ja som uz nevladala vobec nic, uz som sla odpadnut. Mal aj hematom a ma autizmus. Som mala vyvolavany porod a nemala som vobec tlaky, len bolesti krizov. Cize on sa mi vobec neposuval kontrakciami, bol zaseknuty

sabi05
autor
23. dec 2025
@saxana000

Bola so mnou v porodnici baba co takto rodila ale jej mala zrotovala tak ze o tom nevedela.na poslednom ultrazvuku bola spravne preto nechapali co sa deje a kde je problem prisli na to az potom ked tlacila tlacila a nic sa nedialo.porod mala teda podla rozpravania strasny nakoniec mala isla vexom pridusena 4 dni na intenzivke ona potrhana az do Ameriky muz ten hotovy dva dni sa spamataval co krv bola az na hornom rade kachliciek.kazdy den za nou prisiel s novou kyticou

@saxana000 a ba dieta nejake trvale nasledky ?

kiki68
23. dec 2025
@sabi05

@saxana000 a ba dieta nejake trvale nasledky ?

@sabi05 nie, vobec. Obe deti mame nastastie v poriadku. Syn je nadpriemerne inteligentny a je tam vseobecne nadanie. Od 2 rokov si to vsimli v skolkach. Mala je tiez normal, vsetky tie limity naplna zatial tabulkovo.

kiki68
23. dec 2025
@saxana000

@saxana000 no ono sa to moze stat behom par minut.to je to blbe na spontannom porode, ze tam behom par minut mozes ist do pruseru. Pri malom to bolo zaseknutie o kost a pri malej nevieme, ale otocilo ju kontrakciou uplne nasikmo a to som bola ma styroch, v drepe, potom uz na polosede, nakolko zvazovali ci ma idu priamo tam rezat v celkovej, aby ju za 3 min dostali von. Mne povedali proste, ze to rychly porod