icon

Pôrod bez epidurálky verzus s epidurálkou

kamtocumis
9. júl 2017

Ahojte žienky, chcela by som sa opýtať, či je tu niekto kto má za sebou aj normálny prirodzený pôrod aj prirodzený pôrod s epidurálkou. Cítili ste rozdiel? Bolo to oveľa menej bolestivé? Tak napríklad ak by ste to hodnotili na stupnici od 1 do 10, pri čom 10 je bolesť keď si prajete odpadnúť len aby bolesť prešla, aké číslo by ste dali pôrodu s epidurálkou? ďakujem 🙂

Strana
z2
lea231
9. júl 2017

Ja som mala prvy porod s epi a druhy mi uz nestihli dat nic, tak bez epi i klystiru. Paradoxne ten druhy bol menej bolestivy, stale som cakala kedy to pride a nic. Pri oboch som sice mala nastrih ale pri druhom porode som uz o 3h sedela na posteli akoby nic. Este musim dodat,ze prvy syn bol prenasany 6dni a druhy presne v den terminu🙂 Do tretice sa priklanam bez epi. Plod.vodu mi praskli pri oboch lekarky. Prvy porod tiez nebol dlhy avsak o 100% vacsia bolest. Nechapem..

tana85
10. júl 2017

rodila som len raz a s epiduralom a ani sa mi porod nezastavil, ani dieta nebolo placlive a nekludne😒 vyhoda bola, ze sitie (mala som aj trochu vnutorne) nebolelo lebo dopichli este anestezu. ale pocas kontrakcii sa malej znizili odozvy, co ma vylakalo...ak bude druhe, tak skusim ist bez. je to pohodlnejsie, ale tie dve hodky by som podla mna vydrzala

diuska86
10. júl 2017

Ja som tiez rodila len raz s epi a vsetko prebehlo v poriadku, pichli mi ju okolo 9tej doobeda do 12 tej som si este zdriemla, potom ako pominul ucinok to zacalo boliet som predychavala, na sale som bola hodinu, na dosivanie dopichli epi takze pre mna to bol relax🙂 druhy tiez dam s epi🙂

ajush5
13. júl 2017

@bipa ja som tiez rodila bez epi a zaspala som prvy krat po porode po 36 hodinach 🙂 v zivote som nebola taka nadupaná ako po porode.

lilien23
18. júl 2017

@kamtocumis ja som rodila 2-krát prirodzene .... prvý krát bez, bolesť to bola 8/10 .... druhý krát s, bolesť 3/10 .... ale pravda je taká, ze po epiduralke mi bolo asi 2 týždne zle, migréna a veľká bolesť chrbta, v pôrodnici mi nevedeli zaviesť ihlu medzi stavce, rozpichali chrbticu a ta epid.latka zatiekla medzi stavce co bol aj dôsledok toho celého co sa mi potom dialo .... čiže treba si premyslieť abo este lepšie nad tym nerozmyslat, nejako bude a ked zbadáte to krásne male mininko tak si poviete ze to za to stalo aj ked bude akokoľvek .... za cca 5-6 týždňov ma pôrod čaká tretí a radsej si nečítam príbehy mamičiek z pôrodnice, bo kazdy pôrod je iný a zbytočne vás to môže iba lakat .... a hlavne kazdy človek ma iný prach bolesti 😉

damoska
5. nov 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ja som zase rodila raz prirodzene a raz cisarskym a prirodzeny bol lepši. Bola som skor fit a mohla sa venovat babatku. Po cisarskom som druhy den iba ležala a neskutočne to bolelo

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
nini1010
6. nov 2018

@lilien23 No pozor, ale to nie je problém epidurálky ale mantavých lekárov! Ako je Kriste na nebi možné, aby jeden anesteziológ nevedel pichnúť epidurálku?!
Epidurál je fantastická pomôcka, ktorá keď ju zavedie lekár a nie nejaký tajtrlik čo vyštudoval za klobásky vie naozaj uľaviť od bolesti a žene uľahčiť celý pôrod. Lenže ty slovenský trajtrllíci niektorí nielen že nevedia ihlu zaviesť, ale ani ženu navigovať podľa kontrakcii na monitore kedy tlačiť a podobne. Takže tu nehejtujte epidurál! Je to skvelá vec, rodila som s ňou a po 25 hodinách bolestí mi strašne pomohla vôbec dorodiť. problém sú lekári ktorí s epidurálom nevedia pracovať.

essenceee
12. nov 2018

prve dieta som rodila prirodzene a druhe cisarskym rezom. Prvý bol lepší, bola som rychlejšie fit, po cisarskom to viac bolí a dlhšie sa rana hoji

lilien23
22. nov 2018

@nini1010 nikto nenapísal ze to je chyba epiduralky

julinka29
4. feb 2019
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

co je podla vas lepšie? Rodit prirodzene, alebo cisarskym rezom?

mareri
Odpoveď bola odstránená
albiva
6. mar 2019

Oba porody som mala prirodzene. Prvy bez epi - cele zle, strasne dlho (vyse 40h), obrovske bolesti. Druhy porod s epi - porodila som do necelej hodky odkedy mi ju pichli, neporovnatelne cosi. Myslela som si, ze to s epi nebude boliet vobec, resp ze budem citit len tlaky, no citila som bolest aj napriek tomu. Avsak urcite neporovnatelne menej to bolelo. Pred prvym porodom som bola velmi proti epi, no po tom hroznom zazitku som to teda prehodnotila a teraz lutujem, ze som si ju nedala aj vtedy. Nemala by som take zle spomienky na prvy porod...

gab_riella
4. apr 2019
Používateľ gab_riella je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od gab_riella.

tiež som rodila s epiduralkou a za 4 hodiny bola dcerka vonku. Ale tiež to bolo dost bolestive, pretože epidural ti zmierni bolesti na polovicu a nie je pravda, že ich vobec necitiš. Ale aj tak som rada, že som nešla na cisarsky rez, jednak som ho nechcela a jednak ked som videla ako žen ypo cisarskom reze iba ležia, nemaju pri sebe dietatko a ešte to strašne boli, beru analgetika na bolest, tak som rada, že som rodila prirodzene

mareri
Odpoveď bola odstránená
essenceee
9. jún 2019

lenže verim, že je to naročne pre ženu. Je po operacii, boli to, bez analgetik to nezvladne, boji sa, nema pri sebe dietatko,....

mareri
Odpoveď bola odstránená
maury
30. jan 2025

Čítam teraz túto tému a tiež ma to celkom zaujalo. No mňa to do epiduralky neláka, bojím sa jej a tak v niektorých prípadoch je asi lepšia. Ja mám problémy s chrbticou krivy chrbát osteofyty medzi stavcami ktoré mi niekedy spôsobujú bolesti a tiež jednej známej ju zle pichli a to až na tretí pokus. Síce to bolo dávno. Mala za sebou dva prirodzene pôrody bez ale hovorila že toto bolelo šialene. Takú ešte ani nezažila

Strana
z2