icon

Pôrod doma - vaše názory a skúsenosti

siskaa86
13. feb 2026

Aký máte na to názor,a ak niektorá doma rodila, skúsenosti
Ďakujem

Strana
z4
euka210
13. feb 2026

@siskaa86 nie, lebo ak sa nieco nebodaj stane, nemas dr.pomoc.
Nemam rada nemocnice, ale na toto by som sa nedala. Pri prvom uz vobec.

terry658
13. feb 2026

@siskaa86 ja som doma rodila. Je to úžasný pôrod. Veľmi uzdravujúci. Ale má to veľké ale. Treba mať skúsené pôrodné asistentky zaplatené. Nikdy nie len tak sama alebo len s dulou. Tu ťa ale baby zachvíľu zlynčujú. Viem že na fb bola skupina domáci pôrod, tak skús radšej tam zháňať informácie.

anonym_5a7cd6
13. feb 2026

@siskaa86 ja keby som rodila doma. Tak tu nie som a mám dve deti mŕtve pri pôrode. To len blbci rodia doma, čo si myslia, že sú najmúdrejší

siskaa86
autor
13. feb 2026
@terry658

@siskaa86 ja som doma rodila. Je to úžasný pôrod. Veľmi uzdravujúci. Ale má to veľké ale. Treba mať skúsené pôrodné asistentky zaplatené. Nikdy nie len tak sama alebo len s dulou. Tu ťa ale baby zachvíľu zlynčujú. Viem že na fb bola skupina domáci pôrod, tak skús radšej tam zháňať informácie.

@terry658 ja sa len pýtam na skúsenosti..ďakujem za tvoju..mám mať 3 pôrod..prvý katastrofa kôli prístupu v pôrodnici ale to bolo skoro pred 17 r, druhý celkom rýchlo pred 2,5 r..tak rozmýšľam čo teraz ..

siskaa86
autor
13. feb 2026
@anonym_5a7cd6

@siskaa86 ja keby som rodila doma. Tak tu nie som a mám dve deti mŕtve pri pôrode. To len blbci rodia doma, čo si myslia, že sú najmúdrejší

@anonym_5a7cd6 však to áno...je to riskantné

anonym_5a7cd6
13. feb 2026
@siskaa86

@siskaa86 chceš prežiť a mať zdravé dieťa? tak sa podľa toho rozhodni či sa ti blaho domáceho pôrodu vyrovná s tým rizikom. Mňa osobne by ma to ani nenapadlo.

sella38
13. feb 2026
@siskaa86

@siskaa86 neblazni. Mne sa odtrhla placenta. Ak by som rodila doma, tak som uz 13 rokov v zemi… aj so synom.

anonym_6e5e6d
13. feb 2026

Ja som bola proti az do prveho porodu v nemocnici, z kadial som si odniesla obrovsku traumu. A verim, ze nebyt lekarskeho manazovania porodu vobec nemusel skoncit tak zle. Plus este absolutne necitliva poporodna starostlivost.Odvtedy viem zeny co rodia doma uplne pochopit. Aj ked som si opat vybrala rodit v nemocnici, viem pochopit napriklad kamaratovu zenu, ktora si radsej vybrala profesionalnu dulu a domaci pokoj a bezpecie. Samozrejme s tym, ze od najblizsej porodnice su 10 minut cesty.

hederamonstera
13. feb 2026

Tu sa na to nepytaj, radsej sa informuj vo fb skupine Porod na Slovensku. Tam ti ochotne vsetko zodpovedaju

viestta
13. feb 2026

Ja nie som padavka, ale doma by som nerodila. Moj porod v nemocnici nebol prechazka ruzovym sadom, skoncil akutnou sekciou, po porode to tiez nebola ziadna polahoda ale napriek tomu by som doma nerodila ani za nic.

anonym_3ee4d3
13. feb 2026

Pred rokom a pol 24 ročná Linda v okrese Plzeň rodila doma a pri neskorom prevoze do nemocnice ju po mozgovej smrti lekári odpojili z prístrojov.

Domáci pôrod v Česku sa skončil zle - mama napokon zomrela
https://najmama.aktuality.sk/clanok/CsP8XBH/dom...

cyberk
13. feb 2026

Podla mna to je super pre matky, ktorym je jedno ci ich dieta prezije. Normalna by sa na to nedala.

anonym_53c64d
13. feb 2026
@anonym_6e5e6d

Ja som bola proti az do prveho porodu v nemocnici, z kadial som si odniesla obrovsku traumu. A verim, ze nebyt lekarskeho manazovania porodu vobec nemusel skoncit tak zle. Plus este absolutne necitliva poporodna starostlivost.Odvtedy viem zeny co rodia doma uplne pochopit. Aj ked som si opat vybrala rodit v nemocnici, viem pochopit napriklad kamaratovu zenu, ktora si radsej vybrala profesionalnu dulu a domaci pokoj a bezpecie. Samozrejme s tym, ze od najblizsej porodnice su 10 minut cesty.

@anonym_6e5e6d 10 minút od pôrodnice 🤣🤣🤣🤣🤣áno väčšina žien býva 10 minút od pôrodnice
Geniálna rada

ivik4
13. feb 2026

Co som sebec aby som myslela len na seba lebo ja ja ja a mne sa nepaci nemocnica, personal,pristup atd a skrz to rodila doma ? Ano spokojna som nebola v porodnici vobec ale moje dieta a pocit ze keby sa nieco stalo , vedia mu hned pomoct je pre mna viac.

anonym_3ee4d3
13. feb 2026
@anonym_53c64d

@anonym_6e5e6d 10 minút od pôrodnice 🤣🤣🤣🤣🤣áno väčšina žien býva 10 minút od pôrodnice
Geniálna rada

@anonym_53c64d aj to má riešenie, môžeš zaparkovať obytný príves na parkovisku pred nemocnicou a rodiť doma minútu od nemocnice

anonym_029c9f
13. feb 2026

@siskaa86
Su aj influencerky co su presvedcene nie len domaci porod ale "freebirth" bez akejkolvek pomoci sa da...
Melbourne nutrition influencer died from postpartum haemorrhage after freebirth, court hears - ABC News https://share.google/JpRz4Dx8CFr9gaKh8

domka222
13. feb 2026

Ak chceš vymeniť bezpečnosť a možný rýchly zásah lekárov za pohodlie domova,tak smelo do toho.

petronelag
13. feb 2026

@siskaa86 Nad tým by som ani nerozmýšľala, tam sa môžu vyskytnúť také nepredvídané okolnosti, že často majú aj v nemocnici čo robiť, aby všetko zachránili.

anonym_87ce3f
13. feb 2026

Nájdi si pôrodnicu, kde majú rešpektujúci prístup -teda minimálne daný lekár. Ja som mala dramatický prvý pôrod, des, ako na jatkách. Druhý som mala nádherný, rešpektujúci a nápomocný (počas covidu), uzdravil celú moju traumu z prvého. Oba v jednej nemocnici avšak s iným lekárom 🙏

anonym_ce0e83
13. feb 2026

Chápem prečo niektoré volia pôrod doma ale ja by som sa neskutočne bála nečakaných komplikácii a nepotrebujem prísť buď o svoj život alebo o život dieťaťa. Alebo oboje. Ale dobre pre tie, ktorým to bez komplikácii vyšlo a majú pekný zážitok.

anonym_6ce30a
13. feb 2026

@siskaa86 Ja sa chystám rodiť doma za prítomnosti kompetentných osôb, ak moje tehotenstvo bude prebiehať bez komplikácii.

anonym_3dbf04
13. feb 2026

Moja suseda rodila doma. Dopadlo to tak,ze babo nezachranili a ona usla hrobarovi z lopaty. Nemocnicu mame max 10minut od domu. Mala doma len dulu a muza

anonym_e732c2
13. feb 2026
@anonym_6e5e6d

@anonym_6e5e6d no 10 minut je vela, ked nastanu komplikacie. Hypoxia plodu, masivne krvacanie, odtrhnutie placenty,...

martinka17
13. feb 2026

Nájdi si články od záchranárov ako opisujú pôrod doma a aký na to majú názor. Pre niektoré ženy oslobodzujúce krásna skúsenosť, pre ostatné boj o život matky alebo dieťaťa.

anonym_e732c2
13. feb 2026
@anonym_53c64d

Geniálna rada

@anonym_53c64d aj 10 minut je vela, kym sa dostane na salu, je mrtva alebo dieta. My mame porodnicu 8 minut no...teraz asi 10, ale toto nikdy v zivote, hoci neznasam nemocnice. Pri porode je zena a dieta 1 nohou v hrobe.

anonym_e732c2
13. feb 2026
@anonym_87ce3f

Nájdi si pôrodnicu, kde majú rešpektujúci prístup -teda minimálne daný lekár. Ja som mala dramatický prvý pôrod, des, ako na jatkách. Druhý som mala nádherný, rešpektujúci a nápomocný (počas covidu), uzdravil celú moju traumu z prvého. Oba v jednej nemocnici avšak s iným lekárom 🙏

@anonym_87ce3f presne toto je to naj riesenie.

lucik194
13. feb 2026

urob si statistiku medzi kamaratkami, aspon 20 bab sa opytaj prirodzeny porod : sekcia.

ake Ti vyjde cislo. budes prekvapena, kolko z toho bolo nakoniec sekciou, neplanovanou sekciou. Mne by stvrtina kamaratiek pri porode zomrela (mali akutnu sekciu), a potom este x kamaratiek ktore mali naplanovanu sekciu (nastatie )......

stormie
13. feb 2026

V zahranici bezna vec pri bezproblemovom tehotenstve, mne to ako prvorodicke nukali ale netrufala som si. Na sr by som do toho nesla lebo nase zdravotnictvo na to nie je pripravene - uz len zohnat ochotnu a skusenu porodnu asistenku ktora riskuje svoju karieru …

anonym_de5b88
13. feb 2026

Ved si napis plusy a minusy.
Plusy: doma svaty pokoj, hudbicka, difuzer
Minusy: ohrozenie zivota Teba a dietata, ak sa nieco stane, mozete to cely zivot lutovat

PS: kolke zeny po domacom porode pridu o den - dva do nemocnice s velkymi problemami, tym uz sa na forach nechvalia.

jaskolka
13. feb 2026

Nie ,nie a ešte x krát nie. Ani bezproblémové tehotenstvo nie je záruka,že sa nemôže niečo "zvrtnúť"ja som toho príkladom. Absolútne tehotenstvo bez akejkoľvek komplikácie, pôrod začal v poriadku a z nejakého dôvodu začali klesať ozvy,syn sa "zasekol" a nešlo ho vytlačiť. Už sa nedala robiť ani sekcia, keďže už zostúpil veľmi hlboko, takže okamžitý WEX pôrod. Keby nie toto,tak neprežije, udusil by sa.
Radšej hľadať dobrú pôrodnicu,ako "vymýšľať"s domácimi porodmi

Strana
z4