Pôrod po sekcii. Aké máte skúsenosti?

marika39
18. dec 2013

Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti s pôrodom po sekcii. Ja som mala pri prvej dcérke sekciu, lebo vraj zle reagovala na kontrakcie a hrozilo že pri pôrode sa narodí postihnutá, takže nebolo čo rozmyšľať a teraz čakám druhú dcérku , tak ma zaujíma či ste zažili čosi podobné a aký bol potom normálny pôrod.
vďaka za odpovede 🙂

barboritta
18. dec 2013

1.klasický,2.sekcia,3.klasický.bolo to v pohode.nemusí byť cisár vždy po cisárskom.záleží od toho prečo si mala cisár.

cerez
18. dec 2013

Ja som mala prvý sekciu pre polohu KP a nedostatočnosť placenty a druhý som mala klasický. Celkový priebeh pôrodu bol dobrý, rýchlo som sa aj zotavovala. Ja určite nemám zlé skúsenosti.

vevesh
18. dec 2013

ja mam prvy SC kvoli zlemu otoceniu baba a druhy klasicky s odstupom cca. 3 roky. normalny porod bol sice pre zle odozvy vyvolavany, ale porodila som do 3 hodin a mam len prijemne spomienky. takze pokial nebudu nejake zdravotne kontraindikacie odporucam prirodzeny.... 😉
len okrajovo..pozor na epiduralku pri prirodzenom po SC, pretoze ked si ju das, je velmi pravdepodobne ze skoncis s druhou sekciou...

ichbinich
19. dec 2013

Ja mam dobre skusenosti. Potom som skonstatovala, ze porod samotny je super cisarsky (nic neboli), ale zotavovanie chcem ako po prirodzenom (po 2 hodinach som sa sla osprchovat) 😀
Potrebujes lekara a porodnu asistentku, ktore su zastancami prirodzeneho porodu, ale vedia aj dohadnut rizika. Takze ani nasilu prirodzene, ani hned rezat 😉

Prirodzeny porod bol 2,5 tyzdne pred terminom, od prvej naozajstnej kontrakcie po narodenie dcery 4,5 hodiny. Chvilami som si aj pomyslela, ja uz nevladzem, nechcem, doneste skalpel, ale zvladla som to. Boli by mi dali aj epi, ale kym prisli vysledky z labaku, uz bolo neskoro.
Dlho som bola vo vani, ale nejak to nepostupovalo napriek tomu, ze mi dali nejaku infuziu, tak mi odporucali zmenu polohy, a teda vyjst z vane. Ja som sa vo vani snazila aj menit polohy, ale potom videli, ze nic, tak ze teda uplna zmena. Nachystali hokerlik, tri schody z vane som sla s troma kontrakciami 😉 A potom asi po 10 kontrakciach na tom hokerliku sa dcera narodila.
Prvy bol cisarksky kvoli KP a nedostatku plodovej vody, den pred terminom. Druhy sa rozbehol sam tych 2,5 tyzdna pred terminom.
Takze ak nie su ziadne kontraindkacie, mas podporu porodnika a doveru v samu seba, mozne to je. Pozri aj dalsie diksusie tu na koniku resp. kluvoce slovo vbac = vaginal birth after ceasarian.
Vsetko dobre!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre