Pôrod pri tehotenskej cukrovke - skúsenosti
Ahojte , pls mamicky kt.uz mate porod za sebou a mali ste teh.cukrovku, kt.bola pod kontrolou ako vyzeral porod?
Chcem si to porovnat s tym mojim. Prijem som mala 2dni po termine, mala sa na svet nepytala, po 3 dnoch neuspesneho vyvolavania mi robili akutnu sekciu. Moje telo a dieťa neboli este na porod pripravene, cukrovka bola pod kontrolou a domnievam sa ci sekcia nebola zbytocna chcem preto porovnat co najviac pribehov a zaroven sa mozno aj inspirovat a pripravit na druhy porod.
Vdaka🙂
@mia_von_prag vdaka tak to si ma moc nepotesila ale tusila som to🙂
Mam za sebou 3 porody a ten s tehu cukrovkou bol pre mna ten najlahsi, najlepsi aj najrychlejsi. Porodila som prirodzene a na termin, bez vyvolavaciek.
2 dni pred termínom , dieťa 3850g, pôrod jednoduchý a rýchly , začal sa kontrakciami
@1katyka1 mala si aj lieky?
Ono je to žiaľ ku koncu už veľké riziko kvôli starnucej placente.
@1katyka1 ja som s tehu cukrovkou rodila tyzden pred terminom, planovanou sekciou, dieta malo podla uzv cez 4kg,co bolo vzhladom na moje proporcie velke babatko. Plus ja som cele tehu pribrala max 6 kg. Tak sa primar rozhodol pre skorsiu sekciu. Inak cukrovku som mala iba sledovanu a na diete, ale neliecenu inzulinom, liekmi, co spätne hodnotim ako chybu lekarky (npr. aj pre ketony v moci a ine).
Ja cukrovka s inzulinom, pôrod vyvolavany 2 týždne pred, deň a noc od prvej tablety mi praskla voda a do dvoch bol syn na svete, keby viem ze ďalší bude taky idem do toho kľudne znova.

Podľa odporúčaní, pokiaľ nemáš lieky, pôrod sa nevyvoláva. Skús pozrieť priloženu fotku, je to zo stránky tehotenskacukrovka.cz
Ja som mala inzulín aj lieky, pôrod vyvolávali 2 dni pred termínom. Placenta už bola stará, bol najvyšší čas. Zabralo mi prasknutie vody a oxytocin, všetko ok, pôrod spontánny.
Pri druhom cukrovka tiež, ale stačila diéta. Kvôli polohe bol nakoniec cisarsky týždeň pred terminom. Inak by ma nechali