Prečo dieťa nezostúpi do pôrodných ciest?

15. dec 2022

Môže to byť tým, že je pôrod vyvolavany, otvorenie teda prebehne neprirodzene rýchlo, a dieťa nie je pripravené? Mam ze sebou 1 akútnu sekciu, po 10 hodinách pôrodu, kedy dieťa nezostupilo. Žiadne odpovede som nedostala ani v pôrodnici ani od gynekológa. Mam sa toho obávať aj pri ďalšom pôrode? Môže byť ten dôvod vo mne? Ci je to bežná "chyba" pri chemickom vyvolávani pôrodu?

sejbipi
15. dec 2022

Ja si myslím, že je to tými zásahmi a dieťa proste ešte nebolo pripravené a rovnako ani telo nie.

svetlonos
15. dec 2022

Ahoj,
mne tiez porod vyvolavali koli tehu cukrovke. Ked sa sestre zdalo, ze male nezostupuje, poslala ma na wc vycurat. Nevedela som samozrejme jej skutocny dovod 😂 tak som s nou diskutovala, ze nejdem ani za svet. mala som minutove kontrakcie a bolesti ako slak. Nakoniec ma presvedcila a len co som si sadla, maly klesol brutalne rychlo. Hned zvonila na poplach, ze sa 5 ludi objavilo pri dverach. Potom to uz islo rychlo. Tak to mozno tym vyvolavanim ani nebude. Ja som sa tiez otvorila zrazu pomerne rychlo.
Takze neboj, mizes mat tento krat vsetko v poriadku aj keby si mala vyvolavacku.

andreagartnerova
15. dec 2022

Prvý pôrod som mala akutnou sekciou, lebo nezostupoval, druhý prirodzený ale dlho trvalo kým som porodila. Takže je to individuálne.

autor
15. dec 2022

@svetlonos ja som mala neskutočne nutkanie postaviť sa a čupnúť si. Sestra ma nechcela pustiť z postele, ani na malú ani na veľkú... Bola som tam uviazana na pasoch, bol to strašný zážitok

titla
15. dec 2022

Moj syn mal kratku pupocnu snuru. Preto porod sa sice spustil ale vobec som sa neotvarala. Nakoniec mi porod vyvolavali a po 43 hodinach som porodila prirodzene, ale uz bolo, ze ma beru na sekciu.
Kamaratka zase mala problem, ze porod sa jej spustil, ale rovnako sa neotvarala a nakoniec museli urobit sekciu. Ukazalo sa, ze babo sa tlacilo do porodnych ciest plieckom.
Tych dovodov moze byt cela kopa.

zuzudrnda
15. dec 2022

Mala som presne toto pri synovi. Prenášanie,vyvolávanie, nezostupenie do pôrodných ciest. Akútna sekcia. Tam si myslím,že to bolo o zásahu do procesu a mojom nastavení... Druhe išlo SC. Dr.sa obával podobného scenára. Žiaľ,aj päť dní po termíne som na kontrole vyzerala,ako keby som nemala rodiť najbližšie dni. Rovno si ma nechali na SC.

trgypadl
15. dec 2022

Ahoj, tak pri druhom porode sa nenechaj takto trapit, chod na wc, daj sa do sprsky a polohy aka Ti bude vyhovovat, drz sa, verim, ze druhy porod bude lepsi zazitok. Ak su ozvy v poriadku, ctg zaznam, nie je dovod, aby si len lezala

akvi
15. dec 2022

Preboha, to ešte niekde sa v dnešnej dobe rodí uviazaná 😯😱 Jasné, že dieťa nepostupuje správne do pôrodných ciest. To, že si si chcela čupnut, to je presne to, čo ti telo hovorí, že treba, ja napríklad som mala potrebu byť na štyroch. Potom som sa niekde dočítala, že to je poloha, ktorá pomáha dieťaťu zrotovat správne. Porodila som na dve zatlacenia, takze to malo určite na to vplyv. Ak by ma nedonutili vyliezť na kreslo, porodim na štyroch a dnes by som sa veru už nenechala ukecat a rodila by som ako mi je príjemné.

tamvtme
15. dec 2022

Ja som mala tiez vyvolavany a dieta vobec nezostupilo do porodnych ciest, takze nakoniec cisarak....lekar vravel, ze bola omotana snurou a ta ju nepustila nizsie....

doda26
15. dec 2022

Ja som mala prirodzeny porod, bolesti prisli same, ale mala nezostupovala, lebo ja bola priliz uzka a dieta priliz velke 😕 ale porodila som bez sekcie, aj ked s tazkostami. Museli mi toacit na brucho, malu mi doslova vytahovali zo mna

dominidi
16. dec 2022

Mne doma praskla voda, zelena, takze sme hned isli do porodnice..kontrakcie ziadne, ani po hamiltone som sa ani na druhy den nezacala otvarat tak som si sama vypytala vyvolavanie..porodila som nakoniec prirodzene, den pred terminom, ale aj s vyvolavackami to trvalo strasne dlho..niekedy to tak proste je🤷‍♀️ Za vyvolanie som bola vdacna, pretoze placenta uz bola prezreta a mohlo to dopadnut vselijako, keby sa cakalo kym sa porod rozbehne sam..

carduelis
16. dec 2022

V Cesku posobi fyzioterapeutka specializovana na oblast porodnictva a gynekologie, sledujem je na fb je dost aktivna a casto tam pise ze priebeh porodu velmi zavisi od fyzio kondicie zeny- uvolnenych svalov, ci nie je niekde napatie, skryte blokady (nie energeticke, svalove), skryta skolioza, diastaza a ze vacsina nepostupujucich porodov je prave kvoli tomu. Ked k nej zeny potom chodia na terapie tak im pomoze a dalsie porody su ok. A presne pise aj o takom cupnuti- drepe, ze je velmi potrebne aby to tehotne robili casto lebo otvara panvu a pomaha dietatu zist dole. Tak ti odporucam pozriet si ju

carduelis
16. dec 2022

Gynekologická fyzioterapie
Mgr. Marika Bajerová

maryetta
16. dec 2022

Je to asi individualne. Mne pri prvom odtiekla voda doma. Takze porod zacal sam. No tiez nezostupil syncek. Resp zle zrotoval a uz sa nedalo. Cakalo sa 28 hodin ked spravili sekciu.
Druhy a treti porod vyvolavali 1-2dni pred terminom. Ze ak nic tak v den terminu bude sekcia.
V oboch pripadoch sa porod pekne rozbehol. Takze nie. Nemusi sa ten isty scenar zopakovat.
Ale ako mne dr povedal-moze a nemusi sa zopakovat.
Na izbe som mala kamosku ktora rodila presne rok po sebe a oba porody uplne do bodky identicke.

basska_b
16. dec 2022

Mne sa stalo pri prvom porode presne toto iste, presne co vravis. Az teraz, po 5 rokoch odvtedy, som si precitala hrubu knihu Porodnictvo. Je urcena pre zdravotnikov, ale ked som sa dostala ku kapitoliam Cisarsky rez a Nepostupujuci porod, vsetko do seba zapadlo. Ja som sa normalne rozplakala, co som zrazu vsetko pochopila. Ziadne mysticke dovody typu pupocnik okolo krku, okolo nohy, kratky pupocnik a pod... islo o cervikokorporalnu dystokiu, cize stvrdnutie celeho okolia krcka, vycerpanie neefektivnymi silnymi, vyvolavanymi kontrakciami, ktore sli do prazdna, lebo som bola poslednych 6 hodin porodu (otvorenie sa zo 4 na 8 cm a na zaver trochu nutkanie tlacit) UVIAZANA NA CTG bez akehokolvek dovodu, zdrava bezproblemova gravidita, plodova voda cira.... plus dalsi faktor bol moj adrenalin, strach a odpor z toho miesta, PA pozerali telku, nekomunikovali so mnou, zazerali na mna... doktorka 2 roky po skole, neista a nekompetentna... zavolali potom starsieho doktora a ten indikoval sekciu... len zato ze nezostupuje a ze vraj zle zrotovala. Pritom o zlej rotacii,zaklone hlavicky a pod sa vravi az ked zostupi nizsie dieta.

Mohli ma polohovat, mohli dat oxytocin, epidural, neurobili NIC! Ulahcili si robotu... ja by som bola bojovala, aj o tej tretej rano, ale bola som hlupa a neznala a nedostala som sancu.

Az teraz som im odpustila... az teraz... najprv som si myslela, ze to bola moja vina. Ale nebola. pochopila som, ze oni nevedeli, ako sa to ma inak robit. Pochopila som, ze cela ta porodnica je po personalnej stranke cele zle, cela chora, odporni arogantni ludia, akoby ich jedna mater mala.

hankaa19
16. dec 2022

Ahoj ja som dnes rodila, story v skratke 39+6 cs 0 krcok dlhy cez v cm neotvoreny skoro ani na spic prsta, stredu hospitalizacia po poradni zaviedli balonik do krcka o 13 to ma otvorilo do rana do vizity na 5-6 cm doktor spravil hamiltona ale to nemalo efekt 24 hodin ziaden dnes ráno teda vyvolavacka, bolesti bla bla a teda mala bola stale vysoko nekleslo brusko a teda aj pri 8 cm vysoko ziaden zostup tak doktorka mala obavu ze co ako sa podari a vravela ze skusi vsetko preto aby zisla a dotiahli ten porod do konca (lebo som si ho po sekcii vyprosila aspon vyskusat vyvolat a ze ak nie az potom budem suhlasit so sekciou cislo 2) tak nechala ma otvorit na 10 cm a ked som bola na koze vravela ze nech silno zatlacim ako na wc a mala na 2 kontrakciu zostupila 😉 takze sa utekalo vedla na sal a tam na 1 konrakciu hlavka na druhu pliecka 👌 a vybojovane napriek vsetkym prekazkam,, takze ostava otazka ci tvoji doktori naozaj vyskusali vsetko co bolo v ich silach 🤔 alebo volili rutinu a pre nich aj mensiu cestu pripadnych komplikacii 🤷‍♀️ ze cisarskym veria viac ako volbe v krizovej situacii

svetlonos
16. dec 2022

Autorka,
sestra bola mesiarka madochystka, tej zak poriadnu po drzke. Hruza des niektori zdravotnici.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre