icon

Pôrod s dulou: Je bez epidurálky možný?

9. jan 2024

Je cielom porodu s dulou aj to aby rodicka nesiahala po epiduralke?

hederamonstera
9. jan 2024

Zalezi na rodicke, dula jej v tom nebude branit, aj ked odporucaju co najprirodzenejsi porod, ale dolezite je pre ne, aby rodicka bola aj v dobrom psychickom stave. A ak jej k tomu epi pomoze, dula bude rada

cimage
9. jan 2024

To zalezi od rodicky, dula ti nemoze nic zakazat. Jej ulohou je sprevadzat ta porodom, aby si sa citila v pohode a v bezpeci.

vilma7
9. jan 2024

Bez epi môžeš snáď rodiť aj normálne v nemocnici, alebo kde je problém? Keď raz nechcem Epi tak si nedám pichnúť.

veroonr
9. jan 2024

Cielom porodu s dukou je zabezpecit rodicke co najprijemnejsi porod s respektovanim jej priani. Ale logicky, dulu si k porodu volaju hlavne tie zeny, co chcu rodit co najprirodzenejsie...

rebrambora
9. jan 2024

Nie. Ty si pre dulu objektom zaujmu. Ak chces epi, zabezpeci ti ju a rovnako co sa inych poziadaviek tyka. V zahranici bezna vec, ze pri porode lekar nieje. Ak je bez zavaznych komplikacii.
Na SR je lekar standard. Ale odpovedala som ti na otazku. Dula je pri tebe pred a pocas porodu preto, lebo ty si stredobod. Jej cielom je aby tebe bolo dobre.

mabenn
9. jan 2024

Rodila som s dulou a mala som epi, lebo som chcela...cielom je cim lepsi porod - podla tvojich predstav, a to by mala dula respektovat

kiki68
9. jan 2024

Epidural nie je ziadny ciel, bud sa to stihne a pouzije, alebo nie. Rodila som bez duly a ziadny epidural. Podla mna na kratsie porody je epidural nie taky dolezity, ale keby som tak 20 hodin, tak si ho dam aj keby co bolo