Pôrod s epidural - aký je to pocit?
Maminky, mňa strašne zaujíma aj keď nie som tehotná, aký je to pocit keď vám dajú epidural. Čo cítite, či vám nie je zle.
🙂 ženy z rodiny mali tak rozdielne a drastické skúsenosti, rada by som si vypočula aj niečo krajšie .. do budúcna
Zle mi nebolo, naopak pre mna to bola ohromna ulava. Pisla totiz jedna silna kontrakcia ktora ma ohla v pase ze som nevedela chodit, dychat, nic... Po zavedeni epi sa mi velmi ulavilo, veeeelmi 🙏🙏
Zle mi bolo z kontrakcii a nie z epiduralu. Ja si veľmi pochvalujem. Mala som dlhy pôrod. Bola to neskutočná úľava
Ten epidural si určite zariad a keď nebudeš potrebovať tak si ho nedáš pichnúť
velmi vela zavisi od schopnosti anesteziologa, ktory ta bude mat na starosti. tam je mnozstvo premennych.
Neviem, mne vobec nezabrala !!! Hlavne ze som za nu zaplatila !!!
Ja som ju mala pri prvom pôrode, veľmi dlhoooom a super, to bolo ešte v Anglicku,druhý pôrod tu na SK, nebolo treba. A pri treťom som si naivne myslela, že to bude super rýchly pôrod a neriešila som epidural. Keby som vedela čo má čaká, ani neváham. Bol to môj najhorší pôrod zo všetkých troch. Epidural pri prvom bol bez problémov, žiadna bolesť pri vpichu, ani potom, jednoducho žiadne vedľajšie účinky. A bolo to pre 21 rokmi 😁.
baby a to sa da pichnuť aj počas uz prebiehajuceho porodu? alebo je na to presne určený čas? zaujima ma to, lebo rozmyslam nad tym, sak naco sa zbytocne trapit ked netreba. len ci ak sa rozhodnem ze zatial nie, tak ci to vedia pichnut kedykolvek
Zienky, vzdy ratajte aj s moznostou, ze Vam epidural nepichnu. Ja som bola aj na pouceni o epiduralke. Cele tehotenstvo som sa utesovala, ze porod ma az tak vdaka epiduralke nebude boliet. A, ked prisiel den D mala som smolu 😆😆😆. Nejako som necitila, ze uz mam kontrakcie, a do porodnice som uz prisla otvorena na 5-6 cm. Bola som prvorodicka. Epidural mi uz odmietli pichnut, lebo ze sa rychlo otvaram. A teda taku bolest som teda necakala, som mala pocit, ze umriem od bolesti. Teraz uz sice mam pocit, ze porod sa da v pohode zvladnut, ale teda bola to bolest. Tak ja len, ze nie vzdy stihnu pichnut epidural aj, ked chcete rodil s epiduralkou.
Ja sa chcem opytať epidural asi nechcu pichnúť keď mate aj epi? Celkovo asi ten pôrod pojde skor cisarsky či? Pytam sa do budúcna
@ninusa221 epi = epidural = epiduralka...
@skorica162 ja som to pochopila 😅 ja len že ako je to pri epi záchvatoch či sa to môže pichnúť
@ninusa221 cize ty myslis tym "epi" epilepticky zachvat? Tak to netusim. Ale tu sa baby bavia o panickych atakoch atd, nie o epilepsii...
@ninusa221 na jednej prednaske toto spominala porodnicka z Antolskej. Ona sama by odporucala pri epilepsii cisarsky. Vraj uz zazila porod, pri ktorom pacientka dostala epilepticky zachvat a uz by to fakt nikdy nechcela zazit. Ale su aj taki porodnici, ktori tlacia na prirodzeny porod aj pri epilepsii, no je to vysoko rizikove. Treba si zazmluvnit porodnika, ktory bude plne informovany o stave pacientky a dohodnut sa na cisarskom reze.

@sofiapp za mna super porody z epidural. Bolest sa vyrazne znizi. Tlaky citit takze viete ze rodite aj citite diwtatko prechadzat porodnymi cestami. Mne to dokonca urychlilo druhy porod po podani epi bola mala na svete do hodiny