Pôrod s epilepsiou
Ahojte.
Moja otazka smeruje k zenam, ci uz epileptickam, ktore su tehotne alebo uz porodili alebo vseobecne k vsetkym zenam. Rodili by ste prirodzene, ak by ste sa liecili na epilepsiu? Pricom bez zachvatu by ste boli uz 5-6 rokov, stav stabilizovany na liekoch a spustacom zachvatov byva spankova deprivacia. Isli by ste do prirodzeneho porodu, kde by mohlo dojst pri celonocnom vynechani spanku k zachvatu alebo radsej sekcia, ale riskovat vsetky tie zvysene rizika civilizacnych ochoreni v spojitosti s CS? A ano, nazor lekarov je dolezitejsi, ale kedze ide o taku citlivu vec, zaujima ma ako to vnimate vy, zeny, mozno take, ktore ste toto riesili alebo aj len nazor zien vseobecne.. budem rada za kazdy postreh. Dakujem.
@anonym_autor sekcia, ale prvych 6 mesiacov bola ta spankova deprivacia horsia ako samotny porod :/ neviem ako by som riesila kvoli tomu dojcenie ci by som radsej nezvolila UM, ten spanok kvoli dojceniu bola jedna katastrofa. Nie som epilepticka/mam iba tetaniu, ktora sa zhorsuje nedostatkom spanku.
Podľa toho čo mi povie doktor.
Aké civilizačné ochorenia pri cisárskom? Mám v okolí kopu žien čo rodili cisárskym a nič im nie je a ani ich deťom. Neriskovala by som záchvat pri pôrode
Aké civilizačné ochorenia pri cisárskom? Mám v okolí kopu žien čo rodili cisárskym a nič im nie je a ani ich deťom. Neriskovala by som záchvat pri pôrode
@anonym_98a775 no ved tie, ktore su v suvislosti s CS neustale uz roky omielane… otvor google, vela o tom najdes.
Riadila by som sa názormi lekárov. Keby mi povedali, že je riziko záchvatu pri klasickom pôrode tak by som nad ním ani neuvažovala.
Mne bolo zatial povedane, ze by sa dalo aj prirodzene.. velmi nejednoznacne odpovede.
Mne bolo zatial povedane, ze by sa dalo aj prirodzene.. velmi nejednoznacne odpovede.
@anonym_autor ja som prvého rodila CS a druhého prirodzene, aj keď som mohla CS. Po konzultácii sme sa zhodli, že budem rodiť prirodzene, ale o mojej diagnóze vedeli.. pôrod prebieha aj v hlave, ako sa nastavíš..
Malého som koníka 2,5 roka a boli to úžasné chvíle.
Držím palce!
Ahoj,ja by som neriskovala...môžeš ohroziť seba a aj dieťa...je to dosť veľké riziko, lebo nevieš dopredu povedať ako bude tvoje telo reagovať na kontrakcie a dane okolnosti
@anonym_autor mám dcéru s epilepsiou , záchvaty 1-2x ročne
Berie antiepileptika, je ešte mala
Ale tiež mi chodí často otázka pôrodu po rozume
Uvidíme , čo prinesie veda
Ale čítala som tu u viacerých žien, že rodili prirodzene
Určite dá na rady lekárov, pevne verím teda 😃
Ja som pri pôrode s epilepsiou takmer zomrela. Pred pôrodom som záchvat nemala ale akonahle som dostal záchvat tak sa mi spustil pôrod. Teraz toho roku bolo 17 rokov čo som bez záchvatova. Takže za mna už keby som sa mala rozhodnuť deti nechcem mať. Najprv všetko bolo dobre mala som strašne veľa vyšetrení. Každy mesiac som chodila aj na neurologiu aj zo zubami mala som zvyšene sprisnene kontroly krvi sono a aj tak sa záchvat stal.Lekár ma odmietol pred pôrodom 2 týždne hospitalizovať zo slovami že ked sa mi doteraz nič nestalo nestane sa ani teraz tesne pred a predsa sa stalo. A tesne pred pôrodom som záchvat dostala a takmer som zomrela ja a moja dcéra pokiaľ žila bola ťažko postihnuta ležiaca. Evidentne lekár sa preratal pokiaľ sme mu dokazali vinu 8 rokov súdov. Jednoznačne som mala CR.
Sekcia a hlavne sprevadzajuca osoba pocas celej hospitalizacie.
Sekcia, to mas brutalny napor ten prirodzeny porod. Je to mes strachu, vycerpania, nedostatok kyslika, problem s tlakom, tam mozes mat take rozne stavy. Ako ked tam dostanes zachvat, tak co spravia. Ako to moze dopadnut rozne pre dieta aj mamu.
Ja som totalne za prirodzené pôrody, aj som mala 2 doma, ale baby majú pravdu v tom, že pôrod je extrémny zaberak na telo. V čom si bežne citlivá, sa pri pôrode znásobí. Napríklad mne vadia zvuky a smrady bežne. Pri pôrode sa mi niekto snažil pustiť tichu meditácnu hudbu a pre mňa to znelo, akoby susedia začali búrat dom. Skúsili sviečku, u mňa to spustilo ten dym z toho paniku, cítila som akoby horelo. Za mňa sekcia
Ja som pri pôrode s epilepsiou takmer zomrela. Pred pôrodom som záchvat nemala ale akonahle som dostal záchvat tak sa mi spustil pôrod. Teraz toho roku bolo 17 rokov čo som bez záchvatova. Takže za mna už keby som sa mala rozhodnuť deti nechcem mať. Najprv všetko bolo dobre mala som strašne veľa vyšetrení. Každy mesiac som chodila aj na neurologiu aj zo zubami mala som zvyšene sprisnene kontroly krvi sono a aj tak sa záchvat stal.Lekár ma odmietol pred pôrodom 2 týždne hospitalizovať zo slovami že ked sa mi doteraz nič nestalo nestane sa ani teraz tesne pred a predsa sa stalo. A tesne pred pôrodom som záchvat dostala a takmer som zomrela ja a moja dcéra pokiaľ žila bola ťažko postihnuta ležiaca. Evidentne lekár sa preratal pokiaľ sme mu dokazali vinu 8 rokov súdov. Jednoznačne som mala CR.
@alickapusinka 😢 toto sa zle číta, je mi to ľúto. Kokos, že niekde ženu vo vysokom štádiu tehotenstva nezoberú do nemocnice. Túto mne v 6. týždni v noci rýchlejšie bilo srdce, aspoň sa mi zdalo, na ďalší deň ma brali u kardiológa a ani mi nič nebolo
@alickapusinka 😢 toto sa zle číta, je mi to ľúto. Kokos, že niekde ženu vo vysokom štádiu tehotenstva nezoberú do nemocnice. Túto mne v 6. týždni v noci rýchlejšie bilo srdce, aspoň sa mi zdalo, na ďalší deň ma brali u kardiológa a ani mi nič nebolo
@bluka2 stalo sa čo sa stalo už sa na tom nikdy nič nezmeni.Nikdy sa nezmierime zo smrťou jedinej dcéry. Prvu a jedinu dcérku už mám na cintoríne. A po pôrode som tak krvacala že môžem byť rada že som prežila podľa slov lekára za 1 minutu 12 mi krvacanie zastavili.Počas toho ako sa ponahľali tak mi zastrihli do močoveho mechura lial sa mi moč samovoľne po nohach tak aj to šili na rýchlo. Aj to už len tak tak urobil a ked ku mne naklonil a povedal že museli sme urobiť tak že žiadne deti vaic mať nebudete zrútil sa mi svet.Musím žiť s manželom dalej.Neda sa nič robiť a ani zmeniť.Stalo sa to pred 17 rokmi v Martinskej nemocnici.Pokiaľ sme lekárovi dokazali vinu 8 rokov boja po sudoch.Takže následky mi ostali po cisárskom reze aj po 17 rokoch. Ranu mi šili o 3 rady stehy lebo ked som mala menštruaciu tak musela som mať vložku aj na bruchu prilepenu čo mi tak tieklo nie len spodkom ale aj z brucha.
@bluka2 stalo sa čo sa stalo už sa na tom nikdy nič nezmeni.Nikdy sa nezmierime zo smrťou jedinej dcéry. Prvu a jedinu dcérku už mám na cintoríne. A po pôrode som tak krvacala že môžem byť rada že som prežila podľa slov lekára za 1 minutu 12 mi krvacanie zastavili.Počas toho ako sa ponahľali tak mi zastrihli do močoveho mechura lial sa mi moč samovoľne po nohach tak aj to šili na rýchlo. Aj to už len tak tak urobil a ked ku mne naklonil a povedal že museli sme urobiť tak že žiadne deti vaic mať nebudete zrútil sa mi svet.Musím žiť s manželom dalej.Neda sa nič robiť a ani zmeniť.Stalo sa to pred 17 rokmi v Martinskej nemocnici.Pokiaľ sme lekárovi dokazali vinu 8 rokov boja po sudoch.Takže následky mi ostali po cisárskom reze aj po 17 rokoch. Ranu mi šili o 3 rady stehy lebo ked som mala menštruaciu tak musela som mať vložku aj na bruchu prilepenu čo mi tak tieklo nie len spodkom ale aj z brucha.
@alickapusinka to je fakt horor. Viem si predstaviť, že v kríze potom operovali a šili ako vo vojenskej medicíne 😟 drž sa, to určite aj pri spomienke zabolí. Snáď ti život prinesie už iba krásne veci
@alickapusinka to je fakt horor. Viem si predstaviť, že v kríze potom operovali a šili ako vo vojenskej medicíne 😟 drž sa, to určite aj pri spomienke zabolí. Snáď ti život prinesie už iba krásne veci
@bluka2 čim dakujem.

CS