Porod sekciou: Aké máte skúsenosti?
Ahojte, ake mate spomienky na sekciu ? Ako to prebiehalo ?
@anonym_autor Ja ma dva cisaraky za sebou. Jeden som mala s lumbalnou anestezou a druhy v celkovej anesteze. Za seba musim zhodnotit, ze s lumbalkou to bolo lepsie, aj ked bol divny pocit si necitit polku tela . Inak rekonvalescencia bola rychla, brucho mam az tak nebolelo, jazvu ani ani nie je vidiet.
Prva akutna, hrozna traumaticla skusenost z minuty na minutu. Druha planovana, to bolo super, rano som dosla s kabelou a o par hodin som mala babatko
Ja som mala sekciu pred 5 rokmi. Mala som spinalnu anestéziu, na sále bolo veselo, bolo to veľmi rýchle, ani som si to neuvedomila a už som mala bábätko vedľa mňa keď ma šili. Mam aj video zo saly, sestrička nás natacala. Prvú noc som bola bez malej ale do 24 hod mi malu dali a starala som sa o nu celý čas na izbe (sekcia bola rano 9:23 a na druhý deň ráno okolo 6 mi už doniesli malu). Inak pohybom sa das dokopy rýchlejšie. Prvé postavenie je najhoršie, to som zvládla až na druhýkrát. Ja som mala rekonvalescenciu rýchlu, prišla som z porodnice po 4 dňoch a ľudia nechápali už ako chodim po takej operacii. Teraz ma čaka za tri mesiace druhá sekcia tak som zvedava, už predsa som staršia.
Akutna sekcia,umrtvena polka tela, zvláštny pocit
Ale inak bez problemov a to nebola som najmladšia (38)
V noci sc ,cez deň už som mala bábo pri sebe, hýbať som sa zacala skôr ako by som mala😃
Rez bol dosť nepríjemný ale čakala som to horšie
No chodila som prikrcena lebo ťahalo
A hlavne to sprchovanie😅
Za 4 dni tuším doma a ani som nevedela, že nejaka sc bola.vyberanie stehov tiež nepríjemné,
Takže v celku pohoda
@anonym_autor Ja mam na samotnu sekciu spomienky dobre, porodnik robil dobru atmosferu, trvalo to kratko a neboli ziadne komplikacie. Co mi jedine dost vadilo, bolo, ze som bola dlho bez jedla. Den pred uz po 16:30 nic, a potom este dalsie cele 2 dni nic. To bolo dost unavne.
Plánovaná sekcia minulý rok so spinálom a perfektné, len minimálny stres pred operáciou, lebo som ešte nevedela ako presne to všetko bude a celé to trvalo možno 20 minút. Jediná vec čo ma prekvapila, resp. zaskočila bolo, že keď ma otvorili, ja neviem čo presne tam robili, či posúvali orgány alebo vyťahovali dieťa, tak som sa cítila ako keď niekto hľadá kľúče naspodu veľkej kabely, mixovali somnou z jednej strany na druhú, naťahovali, no to bolo také....nebolelo to, ale nebol to wellness no...a potom mi zatlačili na rebrá tak riadne, tie ma boleli ešte dlho. Rekonvalescencia bola rýchla a v pohode a bola som rada, že som rodila takto, lebo na izbe sa mi prestriedali prirodzené pôrody čo jednu šili hodinu a pol, druhú hodinu, ďalšia si za celú dobu nesadla, také mali poranenia a jedno bábätko malo zlomenú kľúčnu kosť.
Na sále som mala aj manžela, aj fotil, natáčal, zvládli sme to v pohode.

@anonym_autor ahoj, ja som mala preeklampsiu, pri cisaraku nejaky vedlajsi ucinok anestezy, sklbalo mi telom, akoby ma zima triasla, ale inak vsetko ok, s babatkom v poriadku, pekna jazva, ktoru sotva vidiet, aj hojenie v poriadku.